ADSL speed, etc.

eleos

New member
18 June 2006
71
Απο το 2003 που έχω την dsl 384 με γραμμή του οτέ και provider αρκετούς μέχρι στιγμής

Ήξερα ότι ισχύει το μοντέλο

πληρώνεις ΟΤΕ για την γραμμή
πληρώνεις PROVIDER για το internet

εκτός απο λύσεις εταιριών όπως vivodi που περνάνε δικές τους γραμμές.

χωρίς να έχω ασχοληθεί αρκετό καιρό με το ζήτημα πέρασα απο ενα οτεσοπ να ρωτήσω τιμές μπας και βρώ κάτι να μου έρθει φθηνότερα απο αυτά που μέχρι τώρα πλήρωνω ( 22 ευρώ γραμμή + 22,5 ευρώ οτενετ / μήνα ).

Πήρα τελικά την γνωστή προσφορά στα 1024 Κbps με 26 ευρώ τον μήνα της οτενέτ (και ένα σκουπίδι μόντεμ δώρο) στην οποία περιέχεται και η γραμμή. Δηλαδή 20 ευρώ το μήνα λιγότερα με 1024 αντί για 384.

Το δεύτερο: ένας φίλος που έβαλε 384 μόλις πριν 2 μήνες, πήγα σπίτι του και κατέβαζα με 70 KBps. Ο τύπος είχε πάρει μια προσφορά και πλήρωνε πολύ λιγότερα απο μένα και είχε και διπλάσια ταχύτητα. Κόντευα να τρελαθώ, πληρώνω 3 χρόνια και καταλήγω τόσο πολύ κορόιδο;

Το ρώτησα στο οτεσοπ και μου είπε η υπέυθυνη πως ο ΟΤΕ αλλάζει γραμμές και απο σεπτέμβριο θα διπλασιάσει όλες τις ταχύτητες. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά και έτυχε ο γνωστός μου να είναι στη περιοχή. Τελικά κατέληξε ότι
απο σεπτέμβρη στα χρήματα αυτά (26 ευρώ / μήνα) θα έχω σύνδεση 2Mbps.
Ρώτησα ξανά και ξανά να το επιβεβαιώσω. Μου είπε επίσης στόχος είναι να μην υπάρχουν γραμμές μικρότερες του μεγκαμπίτ.

Όποιος έχει Χ σύνδεση απο σεπτέμβρη θα είναι 2Χ.

... Τι να πώ μακάρι ...

Τάσο, όντως ψαχτώ…η πρόσφορα τις ΟΤΕnet όπως και του Forthnet για 1024 αυτή τη περίοδο συμφέρει… ;) σίγουρα όμως θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι…

http://www.forthnet.gr/templates/corporatePrPostingView.aspx?p=166952

http://corporate.otenet.gr/portal/p...ets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=9473

…για αυτό πάντα έλεγα μικρά συμβόλαια…6 months the MOST

Last edited:
όντως όπως πάμε και επειδή θα δώθεί μεγάλο bandwidth (στην πραγματικότητα επειδή έρχεται το adsl2 και adsl2+) οι αλλαγές στις τιμές θα είναι τεράστιες απο σεπτέμβρη

Re: Απάντηση: ADSL speed, etc.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
κι εγώ αυτό το μοντέλο που λες έχω σχεδόν λιγότερο από χρόνο.....

Χωριστά ΟΤΕ , χωριστά provider (HOL)

λες να την ψάξω;

Το χειμώνα είχε η HOL προσφορά και χτύπησα μια 512 σύνδεση.. Λόγω και του ότι η γυναίκα μου δουλεύει στην intracom και είχε μια έκπτωση στην τιμή υπολόγισα ότι μου έρχεται περίπου 18-19E τον μήνα.. Το καλό είναι ότι οι προσφορές είναι πολύ πιο οικονομικές από την χωριστή λύση. Τα μειονεκτήματα είναι ότι η πόρτα DSL ανήκει στην HOL (δηλαδή αν αλλάξεις παροχέα internet πρέπει να διακόψεις την dsl σύνδεση και να κάνεις καινούργια αίτηση dsl αφού η πόρτα είναι της HOL και όχι στο όνομα σου), προπληρώνεις τον χρόνο για ένα έτος (με αποτέλεσμα αν η HOL σέρνεται θα την φας στην μάπα 1 χρόνο:violent-smiley-030: ) και σου κάνουν 1 μήνα με 40 μέρες από την αίτηση σου να σε συνδέσουν (λένε οτι καθυστερεί ο ΟΤΕ αλλά who knows?:nounder: ).
Μέχρι στιγμής όλα είναι καλά, η σύνδεση "πετάει" και δεν έχω πρόβλημα...
Επίσης δεν έχεις το ψυχολογικό "σοκ" του λογασιασμού του ΟΤΕ αφού την σύνδεση dsl την πληρώνει ο παροχέας...:music-smiley-005:

Καλημέρα...-bye-

Ρίχτε και μια ματιά στην Vivodi. Έβγαλε χτες κάτι προπληρωμένες σκέτη τρέλα. Οι τιμές είναι με ΦΠΑ.

1024/256 (γραμμή + internet) στα 209 για 1 χρόνο (17,42/μήνα)
2048/640 (γραμμή + internet) στα 259 για 1 χρόνο (21,58/μήνα)

Υπ' όψιν, αυτές οι χρεώσεις είναι για full LLU (σου φέρνει δικό της καλώδιο μέχρι τον κατανεμητή της πολυκατοικίας-σπιτιού και σε αυτό δεν μπαίνει καθόλου ο ΟΤΕ). Και τηλέφωνο να μην έχεις στο σπίτι σου (από τον ΟΤΕ), adsl μπορείς να βάλεις.

Το κακό είναι ότι δεν έχει παντού κάλυψη.

Από Σεπτέμβριο που μπαίνω στο καινούριο μου σπίτι θα βάλω μία από τις παραπάνω μαζί με DSLPhone της Vivodi (πάγιο 9.5 /μήνα με 500 λεπτά αστικά και υπεραστικά δώρο) και bye-bye ΟΤΕ.

Γενικά για ADSL περάστε μια βόλτα και από το adslgr.com και ρίξτε μια ματιά, τα παιδιά εκεί είναι φανταστικά και θα σας λύσουν οποιαδήποτε απορία.

Φιλικά,
Αντρέας

το adsl gr δείχνει πολύ ανενημέρωτο τελευταία (ή μπορεί εγώ να μην το έψαξα καλά)

πάντως όσο και να κράζουμε τον ΟΤΕ είναι πιο σταθερός σχετικά απο vivodi

έχω ακούσει (και περιορίζεται εκεί η εμπειρία μου) για την vivodi ότι πιο εύκολα πιάνεις το 12 στα 12 στο κίνο παρά γραμμή στην τηλεφωνική υποστήριξη. Κάποιος γνωστός που είχε βάλει κάθε τρεις και λίγο έπεφτε το δίκτυο και έμενε κάτω για πεντάωρα... μακάρι να έχουν φτιάξει τα πράγματα για την βιβόντι να υπάρχει και λίγο ανταγωνισμός

Άντε και κάνουμε τώρα αίτηση για 1024,θα μας την κάνει 2048 ο ΟΤΕ?
Το σκέφτομαι τρελά για το πακέτο Otenet πάντως...

Παιδια μην κάνετε τιποτα τώρα (εαν δεν ειναι απόλυτη ανάγκη). Περιμένετε και από το φθινόπωρο αναμένονται ευχάριστες εκπλήξεις. :grandpa:

Απάντηση: Re: ADSL speed, etc.

Γιώργος Χατζηδάκης said:
Παιδια μην κάνετε τιποτα τώρα (εαν δεν ειναι απόλυτη ανάγκη). Περιμένετε και από το φθινόπωρο αναμένονται ευχάριστες εκπλήξεις. :grandpa:

Έχεις κάτι συγκεκριμένο υπόψιν σου;;;

Re: Απάντηση: Re: ADSL speed, etc.

mpokeRas said:
Έχεις κάτι συγκεκριμένο υπόψιν σου;;;

1) Την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής του ΟΤΕ οπως ήδη αναφέρθηκε
2) Κινησεις απο 1-2 μεγάλους ΙSP's
3) Μαλλον μπαινει και αλλος παικτης μεσα στο παιχνίδι ...

Μιά ερώτηση..
..απο την στιγμή που θα κάνεις την αίτηση πόσο καιρό περιμένεις μέχρι να ενεργοποιηθεί η γραμμή;;;Ενδιαφέρομαι περισσότερο για Ηράκλειο Κρήτης.
Άκουσα κάτι για 30-45 ημέρες και έχω φρίξει..