Advance Acoustic η τι άλλο ;

26 June 2006
174
Αθήνα
Γειά σας φίλοι μου.

Βρίσκομαι στο εξοχικό μου και μετά απο πολύ καιρό εφτιαξα ένα δικάναλο σύστημα που με ικανοποιεί πολύ και με κανεί να σκέφτομαι τι ήθελα και πέταγα τα λεφτά μου στα πολυκάναλα.
Το συστηματάκι αποτελείται απο τα παρακάτω
Ηχεία Rogers LS2a
Ενισχυτής NAD 325bee
Cd player Marantz 63 (προσωρινά).

Δεν είναι τέλειο αλλά παίζει μουσική πολύ καλύτερα απο πολλαπλάσιας τιμής πολυκάναλα.

Στο θέμα μας τώρα. Πρέπει να επιστρέψω το Marantz και θέλω να το αντικαταστήσω με κάποιο άλλο. Στις βλέψεις μου είναι το Advance Acoustic 203II.
Σε ένα μαγαζί, πολύ γνωστό στο κέντρο της Αθήνας, που πήγα, αλλά δεν το εμπορεύεται, μου το καταθάψανε. Μου είπαν ότι υπάρχουν πολλά άλλα καλύτερα σε αυτή την κατυγορία τιμής από αυτό τον "Κινέζο" :smileJap: .
Θα ζητούσα από τους έχοντες το συγκεκριμένο cd player, αν μπορούν και θέλουν, να μου πουν δύο λόγια για τον ήχο του.
Το άκουσα με τον ΑΑ305 και τα Audio Spectrum Eros και μου άρεσε.
Επίσης άκουσα το Harman Kardon 970 με το ενισχυτή της ίδιας εταιρείας και τα ίδια ηχεία με παραπάνω. Ο ήχος του 2ου συστήματος ήταν σαφέστατα υποδιαίστερος, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται στο cd player η στον ενισχυτή η και στα δύο.

Σας ευχαριστώ,
Κωστής

-bye-
Γειά σας φίλοι μου.

Βρίσκομαι στο εξοχικό μου και μετά απο πολύ καιρό εφτιαξα ένα δικάναλο σύστημα που με ικανοποιεί πολύ και με κανεί να σκέφτομαι τι ήθελα και πέταγα τα λεφτά μου στα πολυκάναλα.
Το συστηματάκι αποτελείται απο τα παρακάτω
Ηχεία Rogers LS2a
Ενισχυτής NAD 325bee
Cd player Marantz 63 (προσωρινά).

Δεν είναι τέλειο αλλά παίζει μουσική πολύ καλύτερα απο πολλαπλάσιας τιμής πολυκάναλα.

Στο θέμα μας τώρα. Πρέπει να επιστρέψω το Marantz και θέλω να το αντικαταστήσω με κάποιο άλλο. Στις βλέψεις μου είναι το Advance Acoustic 203II.
Σε ένα μαγαζί, πολύ γνωστό στο κέντρο της Αθήνας, που πήγα, αλλά δεν το εμπορεύεται, μου το καταθάψανε. Μου είπαν ότι υπάρχουν πολλά άλλα καλύτερα σε αυτή την κατυγορία τιμής από αυτό τον "Κινέζο" :smileJap: .
Θα ζητούσα από τους έχοντες το συγκεκριμένο cd player, αν μπορούν και θέλουν, να μου πουν δύο λόγια για τον ήχο του.
Το άκουσα με τον ΑΑ305 και τα Audio Spectrum Eros και μου άρεσε.
Επίσης άκουσα το Harman Kardon 970 με το ενισχυτή της ίδιας εταιρείας και τα ίδια ηχεία με παραπάνω. Ο ήχος του 2ου συστήματος ήταν σαφέστατα υποδιαίστερος, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται στο cd player η στον ενισχυτή η και στα δύο.

Σας ευχαριστώ,
Κωστής

Kοιτα οπως και να το κανουμε αλλο το δικαναλο και αλλο το πολυκαναλο,συνεπως ορθοτατη η επιλογη σου.Καλο ξεκινημα στην αναζητηση αλλα να θυμασε.....Οπου ταζουν πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι.Τουτεστην μην ακους αυτους που θαβουν με περισση ευκολια αλλα ουτε και αυτους που εκστασιαζονται με κατι ευκολα.Λοιπον οσο αφορα το advance δινει παρα πολλα με σχετικα λιγα,συν οτι εχει και το συστατικο της λαμπας.Απο κει και περα αναλογως τι και πως σου αρεσει να ακους,ακουσε πολλα, παρα πολλα και αποφασισε..Βεβαια κοιταξε και αλλα θεματα οπως αξιοπ/α, service και το γεγονος οτι σχεδον ολοι μιλανε για αλλαγη της κινεζικης λαμπας του.Ολοι το θεωρουν καλο αλλα και ολοι της αλλαζουν.

επειδή το είχα ένα διάστημα πολύ καλό για την τιμή του και νύχτα με την μέρα με το cd 63 βέβαια θα χρειασθείς λάμπες και θα σου έλεγα Tesla που έχουν πιό ανοιχτό ήχο αν βέβαια σου αρέσουν και είναι και φθηνές
Τώρα αν το cd το θέλεις και για σοβαρότερες ακροάσεις
άκου και το coala της blue note που έχω τώρα, πιό μουσικό ,καλύτερο σε όλα αλλά πιό ακριβό
κοίτα μην το βρείς μεταχειρισμένο αξίζει

Unison Unico?
ah njoe tjoeb?
Καποιο Musical Fidelity ισως.

Ακουσε τα μπορει να σου αρεσουν.

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Το χρηματικό όριο μου είναι, με πάρα πολύ ζόρι, το ΑΑ203ΙΙ και όλα που αναφαίρεις είναι πολύ παραπάνω.
Πάντως σ'ευχαριστώ και πάλι.

Κωστής

Πάντως μη πουλήσεις τα ηχεία σου!

Καλημέρα Στέργιε,

Τα ηχεία δεν πρόκειται να τα πουλήσω.
Στον αδελφό μου έχω δόσει τα LS4a, αλλά έχει ενα παλιό Marantz Ραδιοενισχυτή SR-45L, αν δεν κάνω λάθος, που δεν τα οδηγεί και πολύ καλά.

Κωστής

Απάντηση: Re: Advance Acoustic η τι άλλο ;

-bye- [/COLOR]

Kοιτα οπως και να το κανουμε αλλο το δικαναλο και αλλο το πολυκαναλο,συνεπως ορθοτατη η επιλογη σου.Καλο ξεκινημα στην αναζητηση αλλα να θυμασε.....Οπου ταζουν πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι.Τουτεστην μην ακους αυτους που θαβουν με περισση ευκολια αλλα ουτε και αυτους που εκστασιαζονται με κατι ευκολα.Λοιπον οσο αφορα το advance δινει παρα πολλα με σχετικα λιγα,συν οτι εχει και το συστατικο της λαμπας.Απο κει και περα αναλογως τι και πως σου αρεσει να ακους,ακουσε πολλα, παρα πολλα και αποφασισε..Βεβαια κοιταξε και αλλα θεματα οπως αξιοπ/α, service και το γεγονος οτι σχεδον ολοι μιλανε για αλλαγη της κινεζικης λαμπας του.Ολοι το θεωρουν καλο αλλα και ολοι της αλλαζουν.

Φίλε Triangle σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Με το δικάναλο ήχο είχα ξεκινήσει γύρω στο 1980. Το 1985-86 είχα ηχεία KEF Cantata, Quad 33 & 405, Micro Seiki BL-91 με Mission 774 βραχίονα και Linn K5 κεφαλή. Επίσης είχα ένα κασετοφωνο της Sharp Optonica με πάρα πολλές δυνατότητες ρυθμισεων σε Bias & Αζιμουθίου. Ομως λόγω γάμου άλλα πούλησα και άλλα έδωσα.
Το να ακούσεις πολλά cd players είναι σωστό, πρέπει όμως να τα ακούσεις στο ίδιο συστημα για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα.

Κωστής

επειδή το είχα ένα διάστημα πολύ καλό για την τιμή του και νύχτα με την μέρα με το cd 63 βέβαια θα χρειασθείς λάμπες και θα σου έλεγα Tesla που έχουν πιό ανοιχτό ήχο αν βέβαια σου αρέσουν και είναι και φθηνές
άκου και το coala της blue note που έχω τώρα, πιό μουσικό ,καλύτερο σε όλα αλλά πιό ακριβό

Σε ευχαριστώ και εσένα φίλε Saitisgr για την απάντησή σου.

Αν κατάλαβα καλά εννοείς οτι το ΑΑ203 παίζει αρκετά καλύτερα από το Marantz 63. Για τις λυχνίες του έχω διαβάσει διάφορα, προς το παρών όμως δεν πρόκειται να τις αλλάξω. Μετά από μερικούς μήνες βλέπουμε.

Κωστής

Καλημερα. Δεν μπορω,παρα να εχω θετικη αποψη για το 203ΙΙ,αφου μιλαμε για ενα καλο ''πακετο'',που μεσα σε αυτο συμπεριλαμβανεται και μια σωστη αντιπροσωπεια,οπου αν τυχον προκυψει κατι,σιγουρα δεν εισαι αφημενος στη μοιρα σου.... Το πιο σωστο,θαταν με καποιο δικο σου δισκακι,να μπορεσεις να το ακουσεις,παρεα ισως και με το 970(το οποιο στην κατηγορια του μου αρεσει πολυ,αλλα ολα ειναι αντικριμενικα υποκειμενικα!),ετσι ωστε να κρινεις μονος σου.Αν θελεις καποια βοηθεια,οσον αφορα την ακροαση τους,στειλε μου πμ και θα το κανονισω! Καλη συνεχεια!

Μηπως ενα NAD C542 θα ηταν πιο ασφαλης λυση? Θα ματσαρει με τον ενισχυτη σου ενω ειναι αρκετα πιο φθηνο.

Καλημερα. Δεν μπορω,παρα να εχω θετικη αποψη για το 203ΙΙ,αφου μιλαμε για ενα καλο ''πακετο'',που μεσα σε αυτο συμπεριλαμβανεται και μια σωστη αντιπροσωπεια,οπου αν τυχον προκυψει κατι,σιγουρα δεν εισαι αφημενος στη μοιρα σου.... Το πιο σωστο,θαταν με καποιο δικο σου δισκακι,να μπορεσεις να το ακουσεις,παρεα ισως και με το 970(το οποιο στην κατηγορια του μου αρεσει πολυ,αλλα ολα ειναι αντικριμενικα υποκειμενικα!),ετσι ωστε να κρινεις μονος σου.Αν θελεις καποια βοηθεια,οσον αφορα την ακροαση τους,στειλε μου πμ και θα το κανονισω! Καλη συνεχεια!

Φίλε Γιάννη θα ήθελα να ακούσω δίπλα δίπλα το 203 με το 970. Την Τρίτη επιστρέφω στην εργασία μου οπότε μπορούμε να κανονίσουμε μία ακρόαση.
Στείλε μου πμ.

Σ'ευχαριστώ,
Κωστής

Μηπως ενα NAD C542 θα ηταν πιο ασφαλης λυση? Θα ματσαρει με τον ενισχυτη σου ενω ειναι αρκετα πιο φθηνο.

Φίλε AUDIOFRIEND το είχα σκεφτεί το 542, όπως επίσης και το 525bee.
Ο ήχος της NAD πάντα μου άρεσε. Θα κοιτάξω να δω που μπορώ να το ακούσω.

Σε ευχαριστώ,
Κωστής

Μπορεις στο ΝΑΚΑ στην οδο Ιπποκρατους και φυσικα με τον ενισχυτη που εχεις αλλα με ηχεια αναμεσα σε αυτα που εμπορευεται η αντιπροσωπεια,δηλαδη Wharfedale,Energy,QUAD.Με καποιο απο τη σειρα L της τελευταιας θα βγαλεις χρησιμα συμπερασματα.

Προσεξε μονο, μην ακουστει στεγνο το συστημα (χωρις συναισθημα) με το κλινικο cd player της NAD...

Ακουσε πολλα cd player, αν και τελικα βλεπω να αγοραζεις το AA

(να ειχε και εισοδο usb...)

Χαιρετισμους σε ολα τα μελη!!!!!!!!!!!!!

το κοαλα το καναμε τυφλο τεστ με το ρεγκα απολλα και επεσε πολυ γελιο
μακριααααα

Μια γνώμη για το mcd203

Είμαι κάτοχος του MCD 203 όχι του ΜΚΙΙ εδώ και ένα εξάμηνο περίπου. Είμαι υπέρευχαριστημένος με την απόδοσή του και μάλλιστα παίζει και τα mp3 καλύτερα και απο τα CD!!! Βέβαια με ένα ζευγάρι ματσαρισμένες Tung Sol o ήχος του έφτιαξε, με τις κινέζικες ο μικροφωνισμός ήταν μεγάλος και τα άκρα μαζεμένα. Με την αλλαγή όλα έγιναν άψογα! Βέβαια μετά προχώρισα σε αναβάθμιση όλων των πυκνωτών(elna silmic II - blackgate) και των regulators και πλέον ο ήχος είναι σε άλλο επίπεδο, ως μέτρο σύγκρισης έχω το denon 3910 που ειναι λίγο μπροστά στο advance! Πάντως και μόνο με την αλλαγή των κινέζικων η διαφορά είναι τεράστια με ένα κόστος περί των 40 ευρώ.
Δική σου η επιλογή.
Αυτή η λάμπα δίνει μεγάλο όγκο στο ήχο!!!!!

Τελικά έχω την εντύπωση ότι είναι αδύνατον να βγάλει συμπέρασμα κάποιος για το εν λόγω player απλά γιατί προφανώς ο κάθε κάτοχος αφού εκθειάσει την απόδοσή του μετά σπεύδει να του αλλάξει τα "φώτα"!
Και δεν μιλάω τόσο για την αναβάθμιση των πυκνωτών και λοιπών εξαρτημάτων όσο για την αλλαγή λυχνιών που σε μεγάλο βαθμό είναι και ο "χαρακτήρας" του player. Το αποτέλεσμα είναι κάθε συμφορουμίτης να περιγράφει ένα διαφορετικό player.
Και γενικά αυτό που ισχύει για τους λαμπάτους ενισχυτές, ισχύει προφανώς και για τα λαμπάτα player: Όσα είναι τα πιθανά ζεύγη λυχνιών, τόσοι είναι και οι πιθανοί ήχοι και χαρακτήρες. Οπότε τι συζητάμε? Προφανώς όχι τον αρχικό ήχο μιας και δεν βλέπω να τον έχει διατηρήσει κανείς.
Συμπέρασμα: Ίσως πρέπει να αναζητούμε μια πηγή όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη και αποκαλυπτική ώστε να βγάζει το 100% της ηχογράφησης και στα επόμενα στάδια, αν το επιθυμούμε, να χρωματίζουμε κατά το δοκούν τον ήχο μας.

Κάτοχος του εν λόγο player (ΜΚΙΙ) και χωρίς να του αλλάξω τα φώτα :smile:
Προσωπικά στα χρήματα που κοστίζει το βρήκα εκπληκτικό και δεν κρύβω ότι ήμουν αρνητικά προκατελημένος απέναντί του, αλλά μόλις το άκουσα άλλαξα γνώμη. Έδωσε στο σύστημα μου αυτό που μου έλειπε. Πιθανόν όμως σε άλλους να μην αρέσουν οι φουσκομένες μεσαίες που έχει και η ανάλυση.

επίσης η δυνατότητα αλλαγής λυχνιών είναι στα συν μιας και με λίγα χρήματα μπορείς να πειραματιστείς και αν δεν σου αρεσει αναστρεφεις την αλλαγή χωρίς προβλημα.

Απλά άκουσε το (αυτό και άλλα της κατηγορίας) και μην κρίνεις από "γνώστες" πωλητές.
Καλύτερος κριτής είναι το αυτί σου!

Στην κατηγορία θα βρεις λύσεις και από Arcam, Cambridge Audio, Marantz