Advance Acoustic η τι άλλο ;

Γειά σας και πάλι και ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθειά σας.

Πριν μερικές ημέρες άκουσα τα NAD 542 & 525bee.
Ενισχυτής NAD 320bee
Ηχεία Quad 12L
Το 542 είχε καλύτερο έλεγχο στα χαμηλά και ήταν λίγο πιό καθαρό στα ψηλά.
Για τα δικά μου γούστα δεν ήταν κλινικό, μπορώ να πω πως μου άρασε καλύτερα απο το 970. Νομίζω όμως πως το ΑΑ203ΙΙ είναι καλύτερο.
Βέβαια τα άκουσα σε διαφορετικα συσήματα και έτσι τα ακούσματα δεν είναι απόλυτα συγκρισιμα.
Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσω να αυξήσω το διαθέσιμο ποσό. Θα το γνωρίζω σε λίγες ημέρες, έχω αρχίσει και γλυκοκοιτάζω το Quad 99 cd-p2.
Πάντα μου άρεσε ο ήχος της Quad.

Κωστής

Re: Απάντηση: Advance Acoustic η τι άλλο ;

Θα το γνωρίζω σε λίγες ημέρες, έχω αρχίσει και γλυκοκοιτάζω το Quad 99 cd-p2.
Πάντα μου άρεσε ο ήχος της Quad. Kωστής

Το έφερε επιτέλους ο Νάκας;
Το έψαχνα για ακρόαση ένα χρόνο περίπου και συνέχεια ερχόταν μέχρι που μέσα στο Πάσχα πήρα το Rega Apollo, με το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και παίζω με ενισχυτικά Quad (pre99/pwr909) .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance Acoustic η τι άλλο ;

Το έφερε επιτέλους ο Νάκας;
Το έψαχνα για ακρόαση ένα χρόνο περίπου και συνέχεια ερχόταν μέχρι που μέσα στο Πάσχα πήρα το Rega Apollo, με το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και παίζω με ενισχυτικά Quad (pre99/pwr909) .

Φίλε DomieMic65 το άκουσα σε ένα φίλο και μου αρεσε πάρα πολύ.
Τα μηχανήματα που το άκουσα ήταν : ηχεία Spendor SP100 και τελικός και προενισχυτής είναι της NAD 162/272 (τα οποία και θα αλλάξει).
Στο Νάκα που πήγα να ακούσω τα cds της NAD είδα ότι είχε ένα cdp, αλλά ήταν αποσυνδεμένο.
Δεν σου κρύβω οτι η επόμενη αγορά μου θα είναι ο 909. Για πές μου μερικά λόγια γι'αυτόν. Τι ηχεία έχεις ;

Σε ευχαριστώ,
Κωστής

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance Acoustic η τι άλλο ;

Δεν σου κρύβω οτι η επόμενη αγορά μου θα είναι ο 909. Για πές μου μερικά λόγια γι'αυτόν. Τι ηχεία έχεις ;

Σε ευχαριστώ,
Κωστής

Γειά σου Κωστή

Και εγώ παίζω με Spendor αλλά τα SP 2/3.
O 909, πάντα κατα την ταπεινή μου γνώμη, είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής για τα λεφτά του. Το δυνατό του σημείο είναι η ευρύτερη μεσαία περιοχή την οποία και παρουσιάζει με πολύ μεγάλη αληθοφάνεια και φυσικότητα, στοιχεία που για μένα έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Δεν πρόκειται ποτέ να τσιρίξει και να ακουστεί επιθετικός. Σίγουρα δεν είναι ο πιο εκτεταμένος ενισχυτής στα δύο άκρα αλλά όχι οτι αισθάνεσαι οτι κάτι λείπει τουλάχιστον όσο δεν τον συγκρίνεις άμεσα με κάποιον άλλον. Έχει αρκετά βατ αλλά μάλλον δεν είναι και για τα πιο δυστροπα ηχεία απο πλευράς αντίστασης.
Σε σχέση με το ματσάρισμά του με τα SP 2/3 σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Θα ήθελα λίγο πιο καλή ατάκα, λιγο περισσότερη ταχύτητα και λίγο περοσσότερο αέρα στα ψηλά. Μιάς και τα Spendor δεν είναι καθόλου επιθετικά ζητάνε αυτό το λίγο παραπάνω σ' αυτούς τους τομείς. Απο την άλλη αν παίξω λίγο με τα καλώδια (τώρα παίζω με αρκετά κατώτερης ποιότητας) και την τοποθέτηση στον χώρο μπορεί και να έχω το αποτέλεσμα που θέλω.
Αφήνω τελευταίο ένα σχόλιο που έχω για την ποιότητα κατασκευής του. Το δικό μου μηχάνημα απο την στιγμή που το αγόρασα μου παρουσίαζε έναν στιγμιαίο θόρυβο λίγο μετα την σβέση του απο το ένα ηχείο. Στην αντιπροσωπεία το αναγνώρησαν ως πρόβλημα μεν αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να το φτιάξουν πλήρως. Λίγους μήνες μετά και απο τις δυο φορές που τον έστειλα ο ήχος ξαναεμφανιζόταν. Την τελευταία φορά με διαβεβαίωσαν (και απο την Αγγλία) οτι δεν είναι πρόβλημα αλλά λόγω σχεδίασης κάνει έναν ήχο αποφόρτησης. Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί μετά το service εξαφανίζεται αλλά επιστρέφει κάποιους μήνες μετά.
Δεν λέω οτι το μηχάνημα είναι προβληματικό απλά δεν είμαι και εντελώς πεισμένος οτι δεν είναι...........
Παρ' όλα αυτά δεν έχω σκοπό να συνεχίσω το πήγαινε έλα στην αντιπροσωπεία γιατι ο,τι και να είναι αυτό μάλλον δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Όλα αυτά σου τα λέω όχι για να σου πω να μην αγοράσεις το μηχάνημα το οποίο θεωρώ πραγματικά καλό αλλά για να προσέξεις, να το ψάξεις, και αν είναι δυνατόν να ακούσεις τον 909 σου πριν τον πάρεις στο σπίτι για τυχόν τέτοιου είδους "περίεργες συμπεριφορές".....

Καλό απόγευμα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance Acoustic η τι άλλο ;

Γειά σου Κωστή

Και εγώ παίζω με Spendor αλλά τα SP 2/3.
O 909, πάντα κατα την ταπεινή μου γνώμη, είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής για τα λεφτά του. Το δυνατό του σημείο είναι η ευρύτερη μεσαία περιοχή την οποία και παρουσιάζει με πολύ μεγάλη αληθοφάνεια και φυσικότητα, στοιχεία που για μένα έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Δεν πρόκειται ποτέ να τσιρίξει και να ακουστεί επιθετικός. Σίγουρα δεν είναι ο πιο εκτεταμένος ενισχυτής στα δύο άκρα αλλά όχι οτι αισθάνεσαι οτι κάτι λείπει τουλάχιστον όσο δεν τον συγκρίνεις άμεσα με κάποιον άλλον. Έχει αρκετά βατ αλλά μάλλον δεν είναι και για τα πιο δυστροπα ηχεία απο πλευράς αντίστασης.
Σε σχέση με το ματσάρισμά του με τα SP 2/3 σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Θα ήθελα λίγο πιο καλή ατάκα, λιγο περισσότερη ταχύτητα και λίγο περοσσότερο αέρα στα ψηλά. Μιάς και τα Spendor δεν είναι καθόλου επιθετικά ζητάνε αυτό το λίγο παραπάνω σ' αυτούς τους τομείς. Απο την άλλη αν παίξω λίγο με τα καλώδια (τώρα παίζω με αρκετά κατώτερης ποιότητας) και την τοποθέτηση στον χώρο μπορεί και να έχω το αποτέλεσμα που θέλω.
Αφήνω τελευταίο ένα σχόλιο που έχω για την ποιότητα κατασκευής του. Το δικό μου μηχάνημα απο την στιγμή που το αγόρασα μου παρουσίαζε έναν στιγμιαίο θόρυβο λίγο μετα την σβέση του απο το ένα ηχείο. Στην αντιπροσωπεία το αναγνώρησαν ως πρόβλημα μεν αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να το φτιάξουν πλήρως. Λίγους μήνες μετά και απο τις δυο φορές που τον έστειλα ο ήχος ξαναεμφανιζόταν. Την τελευταία φορά με διαβεβαίωσαν (και απο την Αγγλία) οτι δεν είναι πρόβλημα αλλά λόγω σχεδίασης κάνει έναν ήχο αποφόρτησης. Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί μετά το service εξαφανίζεται αλλά επιστρέφει κάποιους μήνες μετά.
Δεν λέω οτι το μηχάνημα είναι προβληματικό απλά δεν είμαι και εντελώς πεισμένος οτι δεν είναι...........
Παρ' όλα αυτά δεν έχω σκοπό να συνεχίσω το πήγαινε έλα στην αντιπροσωπεία γιατι ο,τι και να είναι αυτό μάλλον δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Όλα αυτά σου τα λέω όχι για να σου πω να μην αγοράσεις το μηχάνημα το οποίο θεωρώ πραγματικά καλό αλλά για να προσέξεις, να το ψάξεις, και αν είναι δυνατόν να ακούσεις τον 909 σου πριν τον πάρεις στο σπίτι για τυχόν τέτοιου είδους "περίεργες συμπεριφορές".....

Καλό απόγευμα!

Γειά σου DomieMic65 και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις παραπάνω πληροφορίες.

Το CDP-2 το έχουν αλλά το ονομάζουν cd99 new. Οπως μου είπαν η τιμή καταλόγου είναι 1103 ευρώ.

Κωστής

Απάντηση: Re: Advance Acoustic η τι άλλο ;

Τελικά έχω την εντύπωση ότι είναι αδύνατον να βγάλει συμπέρασμα κάποιος για το εν λόγω player απλά γιατί προφανώς ο κάθε κάτοχος αφού εκθειάσει την απόδοσή του μετά σπεύδει να του αλλάξει τα "φώτα"!
Και δεν μιλάω τόσο για την αναβάθμιση των πυκνωτών και λοιπών εξαρτημάτων όσο για την αλλαγή λυχνιών που σε μεγάλο βαθμό είναι και ο "χαρακτήρας" του player.

Είμαι κάτοχος του εν λόγω player και ΔΕΝ του έχω αλλάξει το φώτα. Ούτε τις λάμπες ούτε κανένα άλλο εξάρτημα. Παίζει όπως είναι από την μάνα του.
Ο ήχος του είναι εκπληκτικός (ναι με τις κινέζικες λάμπες) πολύ καλύτερο από το Unico που τα βάλαμε πλάϊ πλάϊ, και φυσικά δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία τιμής του.
Και εκείνο που μού αρέσει πολύ είναι ότι ακούω τα mp3 και τα wma όπως δεν τα έχω ακούσει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού έτσι!!!!
Για μένα το θέμα CD player έχει κλείσει. Θα ξανανοίξει αν αποφασίσω να πάω σε κανά Esoteric ή κανά Accuphase....

Συγνώμη αλλά βλέπω να παρουσίαζετε οποιαδήποτε παρέμβαση σε ένα μηχάνημα ως "του έχω αλλάξει τα φώτα" που ποιό σωστό θα ήταν "έχει γίνει αναβάθμιση"!!!
Δηλαδή όταν μια εταιρεία σου προσφέρει και επιλογή διαφορετικών υλικών, καλύτερης ποιότητας από τη βασική έκδοση είναι διαφορετικό; Επίσης η επιλογή του συγγεκριμένου cd player ήταν ακριβώς γι´αυτό το λόγο "να πειραχτεί", και σας διαβεβαιώνω ότι προσφέρεται και με το παραπάνω για πείραγμα!!!
Ολοκληρώνοντας, με την προσωπική αναβάθμιση το advance παίζει τρομερά καλύτερα, μακάρι να υπήρχε η πολυτέλεια να συγκριθεί με κάποιο καλύτερο και ακριβότερο μηχάνημα.
Τέλος συμφωνώ με την άψογη αναπαραγωγή των mp3 και το σημαντικότερο όλων, ότι η πηγή είναι επίσης πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα μας!!! (στην αρχή υπέθετα πως φταίνε τα ηχεία, αλλά ευτυχώς που ήρθε το advance!)

Απάντηση: Re: Advance Acoustic η τι άλλο ;

... Ολοκληρώνοντας, με την προσωπική αναβάθμιση το advance παίζει τρομερά καλύτερα, μακάρι να υπήρχε η πολυτέλεια να συγκριθεί με κάποιο καλύτερο και ακριβότερο μηχάνημα...

Φίλη prooptiki (...sorry, δεν γνωρίζω το όνομά σου), θα μπορούσες να μας πείς τι αλλαγές έκανες στο ΑΑ? -bye-
Θα ήταν χρήσιμο.

Όταν κάνεις αλλαγές σε ένα μηχάνημα θα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς θα κάνεις και τι περίπου θα πάρεις (ηχητικά) από αυτές.

Πολλές φορές βάζοντας καλύτερα και αναβαθμισμένα υλικά το αποτέλεσμα δεν είναι αρεστό.

Ολα τα Advance Acoustics έχουν πολύ καλής ποιότητας εξαρτήματα.
Ανοίξτε οποιονδήποτε ενισχυτή της Advance και τα λέμε...

Η Advance είναι μία πολύ ΤΙΜΙΑ εταιρία και δεν φεσώνει τον αγοραστή πουλώντας μηχανήματα τα οποία τα έχουν ευλογήσει ναράϊδες και εξωτικά και γιαυτό έστειλαν την τιμή τους σε 5ψήφια νούμερα...

Μακάρι να είχαν και οι "μεγάλοι" και "επώνυμοι" κατασκευαστές τέτοιας ποιότητας εξαρτήματα και να μην μάς πουλούσαν (σε αρκετές περιπτώσεις) φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Καλό είναι να αποφεύγουμε υπερβολές και μάλιστα γι' εταιρείες του ενός χρόνου...

Η πρώτη παρτίδα ολοκληρωμένων της -όχι μόνο στην Ελλάδα-είχε πρόβλημα με το volume control κι ο αντιπρόσωπος κι εδώ έτρεχε και δεν έφθανε.Είχαν γραφεί αρκετά σχετικά σ' όλα τα φόρουμ.

Ναι αυτές ήταν παιδικές ασθένειες οι οποίες εμφανίζονται παντού.
Εδώ ένα καινούργιο μοντέλο αυτοκινήτου κυκλοφορεί και εμφανίζει διάφορα προβλήματα...

Και το δικό μου το CD player (όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ) που ήταν από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν παρουσίασε πρόβλημα το drive του μετά από μία εβδομάδα και δεν διάβαζε τα αντίγραφα. Με τα πρωτότυπα δεν είχε πρόβλημα...
Ο αντιπρόσωπος μού αντικατέστησε το player το οποίο όχι μόνο παίζει ΑΨΟΓΑ αλλά διαβάζει ακόμα και τα CD του 3χρονου γιού μου που τα σέρνει στο πάτωμα χωρίς θήκες!!!
Καιν φυσικά ο μηχανισμός του ΔΕΝ είναι CD-ROM υπολογιστή όπως χρησιμοποιούν κατά κόρον άλλοι κατασκευαστές σε CD players 3πλάσιας και 4πλάσιας αξίας.

Ναι αυτές ήταν παιδικές ασθένειες οι οποίες εμφανίζονται παντού.
Εδώ ένα καινούργιο μοντέλο αυτοκινήτου κυκλοφορεί και εμφανίζει διάφορα προβλήματα...

Και το δικό μου το CD player (όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ) που ήταν από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν παρουσίασε πρόβλημα το drive του μετά από μία εβδομάδα και δεν διάβαζε τα αντίγραφα. Με τα πρωτότυπα δεν είχε πρόβλημα...
Ο αντιπρόσωπος μού αντικατέστησε το player το οποίο όχι μόνο παίζει ΑΨΟΓΑ αλλά διαβάζει ακόμα και τα CD του 3χρονου γιού μου που τα σέρνει στο πάτωμα χωρίς θήκες!!!
Καιν φυσικά ο μηχανισμός του ΔΕΝ είναι CD-ROM υπολογιστή όπως χρησιμοποιούν κατά κόρον άλλοι κατασκευαστές σε CD players 3πλάσιας και 4πλάσιας αξίας.

Δηλαδή (και για να κάνω τον δικηγόρο του :devil-smiley-029: ) σε ένα cdplayer όταν ο μηχανισμός είναι "μη cd-dvdrom" είναι καλό, ενώ όταν είναι cd-dvdrom είναι για τα...μπάζα?

Έχεις ακούσει το 588 της meridian?

Οχι, ισα ίσα που εγώ είμαι που υποστήριξα σε άλλο thread παλαιότερα ότι τα CD-rom και τα DVD-rom του υπολογιστή σε γενικές γραμμές κάνουν σωστό digital extraction συγκρίνοντας με την εντολή FC του DOS τα αρχεία που προέκυψαν από 4 διαφορετικά drives.
Aν λοιπόν διαβάζουν σωστά σε 4x ή και παραπάνω όταν κάνουν extraction σε Η/Υ πόσο μάλλον όταν διαβάζουν σε 1x όταν βρίσκονται μέσα σε CD player.

Απλώς η χρήση drive Η/Υ σε hi-fi CD player είναι η εύκολη λύση χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι και σωστή. Ενώ η χρήση κάποιου εξειδικευμένου μηχανισμού ανάγνωσης (όπως του C.E.C. στηριγμένου σε ελαστικά παρεμβύσματα στην περίπτωση του Advance) δείχνει λίγο πιο "ψαγμένη" κατάσταση. Τίποτε παραπάνω...

Ναι, έχω ακούσει meridian και δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν κορυφαίο.

Tο κάθε μηχάνημα υποστηρίζει διαφορετικά φορματ.
Οσα παίζουν dvd,sacd δεν μπορούν να λειτουργήσουν μ' απλό μηχανισμό cd και στο εμπόριο δεν υπάρχουν άλλοι πέρα απο τους γνωστούς πλαστικούς dvd drivers.Το ότι υπάρχουν μόνο αυτοί,έχει να κάνει με τις στρατηγικές επιλογές των εταιρειών κι όχι μ' αυτή καθ' αυτή την ποιότητά τους...
Οσοι τους χρησιμοποιούν μόνο για αναπαραγωγή cd,το κάνουν για λόγους κόστους ή σπανίως(πχ EMM LABS) γιατί έχουν εξελίξει τεχνολογίες,που δεν υπάρχει άλλο driver για να τις υποστηρίξει-και φυσικά οι ίδιοι δεν είναι σε θέση ή δεν τους συμφέρει να σχεδιάσουν νέους.