Αεροπορικα Ατυχηματα

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Μια και ειναι επικαιρο, αλλα δυστυχως παντα θα ειναι, εδω http://www.aaiasb.gr/ ειναι η σελιδα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων.

Στις εκδοσεις ειναι διαθεσιμα για κατεβασμα τα πορισματα της επιτροπης για ολα τα ατυχηματα και συμβαντα στον Ελληνικο χωρο.

Απο το ανεμοπτερο που εκανε αναγκαστικη προσγειωση στην Πρεβεζα, μεχρι το πορισμα για το δυστυχημα του Boeing 737 της Helios.

Αυτο το τελευταιο το διαβαζω αυτες τις μερες, και πραγματικα εχω μεινει αναυδος. Εχουν καταγραφει τα παντα, το ιστορικο του συγκεκριμενου αεροσκαφους, το παρελθον του πληρωματος και των μηχανικων, υπαρχει πληρης αποτυπωση της λειτουργιας των συστηματων που επαιξαν ρολο εκεινη την ημερα. Με λιγα λογια εξηγουνται τα παντα. Υπαρχουν και φωτογραφιες απο τα πιο κρισιμα στοιχεια.

Επειδη σε αλλο θεμα γινεται λογος για υπηρεσιες που λειτουργουν σωστα, νομιζω οτι εδω εχουμε μια τετοια περιπτωση.

Τωρα για τα αεροπορικα ατυχηματα, ειναι πραγματικα συγκλονιστικο οταν συμβαινει καποιο. Ομως επι του συνολου των τροπων που το κακο μπορει να σε βρει, αυτος ο τροπος ειναι ο πιο απιθανος (συγκριτικα).

Χωρια που η αισθηση της επιταχυνσης και οι πρωτες στιγμες της απογειωσης ειναι οι πιο συγκλονιστικες εμπειριες για εμενα προσωπικα. Για αυτα τα λιγα δευτερολεπτα αξιζει το καθε ευρω του εισιτηριου. (αν θελετε αξιζει και το οποιο ρισκο).

Απάντηση: Re: Αεροπορικα Ατυχηματα

Και γιά όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι γιά το τραγικό ατύχημα της Αιρ Φράνς:

http://www.weathergraphics.com/tim/af447/

Φουμαρα μας σερβιρουν! Και ο πιο αδαης γνωριζει οτι τα επιβατικα αεροπλανα, ειδικα στις υπερατλαντικες πτησεις, πετανε σε μεγαλο υψος, πανω απο συννεφα και καταιγιδες!

Re: Απάντηση: Re: Αεροπορικα Ατυχηματα

Φουμαρα μας σερβιρουν! Και ο πιο αδαης γνωριζει οτι τα επιβατικα αεροπλανα, ειδικα στις υπερατλαντικες πτησεις, πετανε σε μεγαλο υψος, πανω απο συννεφα και καταιγιδες!

Πολύ απόλυτο σε βρίσκω... μεγάλη μπουκιά φάε.. για μεγάλη κουβέντα ξανασκέψου το... :flipout:

Μπορεί αυτό που λες να έχει βάση, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι "νόμος". Αλλάζει ανάλογα με το σχέδιο πτήσης, την εναέρια κυκλοφορία, τις καιρικές συνθήκες, ανέμους κλπ κλπ...

Re: Απάντηση: Αεροπορικα Ατυχηματα

γιατι ρε παιδια,οταν φτανει στον προορισμο του το αεροπλανο,δεν θ'αρχισει να μειωνει το υψος του?

Το αεροπλάνο μέσα σε 15 λεπτά περίπου είναι πάνω από τα σύννεφα...
15 λεπτά πριν την προσγείωση επίσης αρχίζει να κατεβαίνει κάτω από τα σύννεφα...
Το να σε πετύχει κεραυνός λοιπόν γίνεται μόνο κατά την απογείωση ή κατά την προσγείωση. Κάτι τέτοιο δεν νομίζω να έγινε γιατί πολύ απλά εκείνα τα λεπτά το αεροπλάνο βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με το αεροδρόμιο.
Για να δημιουργηθεί arc πάνω από τα σύννεφα θα πρέπει να βρεθεί γείωση σε μικρότερη απόσταση από αυτή της γης - σύννεφο...
Κανένα UFO δηλαδή γειωμένο στη σελήνη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αεροπορικα Ατυχηματα

Το αεροπλάνο μέσα σε 15 λεπτά περίπου είναι πάνω από τα σύννεφα...
15 λεπτά πριν την προσγείωση επίσης αρχίζει να κατεβαίνει κάτω από τα σύννεφα...
Το να σε πετύχει κεραυνός λοιπόν γίνεται μόνο κατά την απογείωση ή κατά την προσγείωση. Κάτι τέτοιο δεν νομίζω να έγινε γιατί πολύ απλά εκείνα τα λεπτά το αεροπλάνο βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με το αεροδρόμιο.
Για να δημιουργηθεί arc πάνω από τα σύννεφα θα πρέπει να βρεθεί γείωση σε μικρότερη απόσταση από αυτή της γης - σύννεφο...
Κανένα UFO δηλαδή γειωμένο στη σελήνη...

Σωστος ο παικτης!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροπορικα Ατυχηματα

Πολύ απόλυτο σε βρίσκω... μεγάλη μπουκιά φάε.. για μεγάλη κουβέντα ξανασκέψου το... :flipout:

Μπορεί αυτό που λες να έχει βάση, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι "νόμος". Αλλάζει ανάλογα με το σχέδιο πτήσης, την εναέρια κυκλοφορία, τις καιρικές συνθήκες, ανέμους κλπ κλπ...

Πιλοτος δεν ειμαι, μεγαλες κουβεντες δεν λεω ουτε ειμαι απολυτος. Απλα εχω δει σχετικα με το θεμα ντοκιμαντερ.

γιατι ρε παιδια,οταν φτανει στον προορισμο του το αεροπλανο,δεν θ'αρχισει να μειωνει το υψος του?

Ρε φιλε, τα ευκολως εννοουμενα παραληπονται! Το δυστυχημα δεν εγινε κατα τη διαδικασια απογειωσης ή προσγειωσης!!!!

Ρε φιλε, τα ευκολως εννοουμενα παραληπονται! Το δυστυχημα δεν εγινε κατα τη διαδικασια απογειωσης ή προσγειωσης!!!!

καλα ρε φιλε,μη βαρας,εγω συνηθως οταν πετω βρισκομαι κατω απ' τα συννεφα..

Υπάρχουν τροπικές καταιγίδες που δημιούργουν σύννεφα μέχρι τα ~ 50000 πόδια. Τα αεροπλάνα δεν μπορούν πετάξουν πάνω από αυτες παρα μόνο γύρω τους.

Υπάρχουν τροπικές καταιγίδες που δημιούργουν σύννεφα μέχρι τα ~ 50000 πόδια. Τα αεροπλάνα δεν μπορούν πετάξουν πάνω από αυτες παρα μόνο γύρω τους.

+1 Ακόμα καί μέχρι τα 60000 πόδια, ενώ το συγκεκριμένο αεροπλάνο πετούσε στα 35000 πόδια:

In this zone, which changes position according to the season, huge thunderstorms can form, some towering to 60,000 feet, much higher than a normal thunderstorm and which airliners cannot fly above.
The missing Air France Airbus 330-200 was flying at 35,000 feet during its last radio contact at 9:33 p.m. EDT Sunday evening. It then entered a "dead zone" where it was too far from land to be seen by radar, so its exact position was unclear.

http://www.foxnews.com/story/0,2933,524538,00.html

af447-profile.jpg

Γιά όσους θέλουν να διαβάσουν - πάνω από 40 σελίδες - σχόλια πιλότων, μπορούν να πάνε στο:

http://www.pprune.org/rumours-news/376433-af447.html

ή

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_France_Flight_447

πού ενημερώνεται καθημερινά.

Μιά τελευταία θεωρία γιά το τραγικό ατύχημα είναι η λεγόμενη "coffin corner"

http://en.wikipedia.org/wiki/Coffin_corner_(aviation)

Θα προπαθήσω να το βρώ στα Ελληνίκα ή τουλάχιστον σε πιό απλά Αγγλικά, γι' αυτούς που ενδιαφέρονται.

Παντως αυτα τα 330 και 340 δεν μου καθονται καλα!
"Πολλα ηλεκτρικα προβληματα παρουσιαζουν"
Ειδατε σημερα(χθες) το 340 απο Αθηνα N.Y ?
Προβλημα σε αισθητηρα για φωτια στον κινητηρα(1)
Με ιδιο αεροσκαφος σε πτηση το 2008(εγω) Αθηνα N.Y για πανω απο την μιση διαδρομη δεν λειτουργουσε τιποτα μεσα στην καμπινα των επιβατων απο καποιες σειρες απο μπροστα εως τερμα! Κοπηκαν τα παντα.
Ειναι τωρα να μην ανησυχεις??
Υπαρχουν πολλες αναφορες πιλοτων για τετοια προβληματα με τους αισθητηρες στα 330 και τα 340!
330 ηταν αυτο που επεσε και 340 αυτα που πανε ΑΘ.-N.Y της Ολυμπιακης.

Μιάμιση ώρα μετά την απογείωση, άναψε η λυχνία της πυρκαγιάς. Το πλήρωμα εκτίμησε ότι πρόκειται για βραχυκύκλωμα στον αισθητήρα που ανιχνεύει φωτιά και ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δεν λεει για κινητηρα.

Απάντηση: Re: Αεροπορικα Ατυχηματα

Εμενα τον καψερο, με μαθανε στο σχολειο οτι τα συννεφα παραγουν τις καταιγιδες και οχι οι καταιγιδες τα συννεφα!