AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
5,321
Τι γνώμη έχετε για τον 16-35 f/4 της Nikon, το εως ένα βαθμό, αντίπαλο δέος του 14-24 f/2.8;
Εκτός από τις προφανείς τεχνικές διαφορές πού αλλού χάνει στην πράξη σε σχέση με τον 14-24; Από ταχύτητα εστίασης πώς τα πάει; Ειδικά σε αυτόν τον τομέα, σύγκριση με τον 14-24 θα με βοηθούσε ιδιαίτερα.

Kαλος φακος, ελαφρης, καλο vr, εντονη παραμορφωση στα 16μμ.
Περνει φιλτρα αν σε ενδιαφερει. Απο ταχυτητα τα παει καλα.
Πολυ καλη ποιοτητα εικονας και πολυ χρησιμο εστιακο μηκος.
Πολυ νομιζουν οτι ειναι 'παρομιοι' φακοι αλλα δεν ειναι, στην πραγματικοτητα ειναι 'συμπληρωματικοι'.
Καποια εποχη τους ειχα και τους δυο αλλα στο τελοςμ κρατησα τον 14-24 γιατι για μενα ηταν καλυτερη επιλογη.
Στο παραδιπλανο 'μαγαζι' φιλος πουλαει εναν αριστη κατασταση

Τον θέλω, καταρχήν, για κοντινά σε σπορ. Σε σχέση με τους 24-70 και 70-200 πώς είναι από ταχύτητα εστίασης (αν και καταλαβαίνω ότι δεν είναι κρίσιμο χαρακτηριστικό σε φακό αυτής της κατηγορίας);

Ικανοποιητικος αλλα δεν βαζει και φωτιες και φυσικα δεν συγκρινετε με τον 70-200.
η ποιοτητα εικονας ομως ειναι αριστη

Νασσο (απο περιεργεια), σου ειναι τοσο χρησιμο το 16, δεδομενου πως εχεις τον αφρο 24-70 ?

Ποση ειναι η διαφορα του 16 με το 24 ?
(ενα μετρο μετακινησης σου προς τα πισω?)

Είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι η διαφορά του 24 με το 32 π.χ.
Ασε που συνήθως δεν υπάρχει αυτό το ένα μέτρο. Ασε που το εφέ του wide angle close focus είναι όλα τα λεφτά!! Ειδικά για ορισμένες ποδηλατικές λήψεις που έχω στο μυαλό μου (αφου τις έχω δει από αλλού δηλαδή).

Ηδη διαφορα απο τα 14 στα 16 ειναι 'τεραστια'.
Ακουγεται μικρη αλλα στα ulta wide τα μμ μετρανε 'αλλιως'