Αφού έκανα την "απερισκεψια"...

pagouras

New member
2 July 2008
19
...και αγόρασα την Pioneer Kuro PDP 508xd, τώρα πρέπει να την τοποθετήσω σε γυψοσανίδα, τα δεδομένα:

α. Σκέτο τούβλο από πίσω σε απόσταση ~30cm.

β. Vogels EFW 6305

Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Φιλικά,
Γιώργος

Γιώργο, καλώς ήρθες στην παρέα μας αρχικά :ernaehrung004:

Θα ήταν πιστεύω πιο εύκολο να βάλεις καμιά φωτογραφία του χώρου σου, ώστε να μπορέσουμε όλοι οι υπόλοιποι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς κι από πού θα περάσεις τα καλώδια της τηλεόρασης (κεραίας κτλ). Εννοώ δηλ. να κάνεις από πριν μια μελέτη ώστε να μπορείς ανά πάσα στιγμή να έχεις με κάποιο τρόπο πρόσβαση σε αυτά, αν χρειαστεί.

Τα τούβλα ελπίζω να είναι γερά για να βιδώσουν οι βίδες της Vogels, που δεν θα είναι και μικρές :smile:
Οι βάσεις γενικά της Vogels είναι από τις κορυφαίες (για πολλούς φίλους οι κορυφαίες) κι έτσι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Οσο για την τηλεόραση, πολύ απλά: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ! :a0210:

Καταρχάς σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον,

Απάντηση: Θ' ανεβάσω σύντομα φωτογραφίες του χώρου.

Ερώτηση: α. Λες να μη "κάτσει" με τίποτα -μόνο- στη γυψοσανίδα? :bigcry:με τ' ανάλογα βύσματα βέβαια.

β. Αν εφαρμόσω μια Χ επιφάνεια πάνω στη γυψοσανίδα?

Ρωτάω πολλά?

Υ.Γ: Έχω ήδη συστηθεί στο νήμα του καλωσορίσματος -bye-

Η τηλεόραση εννοείται ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στην γυψοσανίδα, ούτε και καμία Χ επιφάνεια, γιατί θα σου φέρει την γυψοσανίδα κάτω ολόκληρη κάποια στιγμή. Η βάση πρέπει πρώτα να στηριχθεί στον τοίχο και μετά να μπει η γυψοσανίδα, αφήνοντας το κατάλληλο κενό για την τοποθεσία της τηλεόρασης. Επίσης, όπως σου είπα, πρέπει να προ νοήσεις για την τοποθέτηση καναλιών πίσω από την γυψοσανίδα, ώστε να περάσουν από μέσα τα καλώδια που θα πρέπει να φθάσουν μέχρι την τηλεόραση.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή της τσιμεντοσανίδας σε εκείνο το σημειο, αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό κι ωραίο αισθητικά σε κλειστό χώρο. Καλύτερα να ρωτήσεις τον γυψοσανιδά σου για αυτό.

ΥΓ: Δεν ρωτάς καθόλου πολλά, τα έχω περάσει κι εγώ πρόσφατα :ernaehrung004:

Μπορείς να δεις το θέμα που είχα ανοίξει σχετικά με την κατασκευή και μελέτη του δικού μου χώρου εδώ, όπως επίσης στην κατηγορία εκείνη να δεις και υλοποιήσεις/μελέτες κι άλλων φίλων για να πάρεις καμιά ιδέα.

Σκέφτηκα να βιδώσω τη Χ επιφάνεια, στο χαλίβδινο σκελετό... τι λέτε?

Γιατί να βάλεις σε τέτοια καταπόνηση την γυψοσανίδα? Αυτό δεν καταλαβαίνω Γιώργο. Η τηλεόραση που αγόρασες δεν είναι και μικρή, ούτε και από τις πιο ελαφριές που υπάρχουν... Εδώ 4 ηχεία οροφής έβαλα στην γυψοσανίδα στο ταβάνι και είχα δώσει εντολή ο σκελετός να είναι φουλ ενισχυμένος. Αλλά άλλο βάρος έχουν τα ηχεία, που είναι και σε 4 διαφορετικά σημεία και κατανέμουν διαφορετικά τη δύναμη του βάρους τους στην γυψοσανίδα κι άλλο μια τηλεόραση που με το βάρος της θα καταπονεί ένα συγκεκριμένο κομμάτι της. Αυτό πιστεύω εγώ, αλλά και πάλι δεν είμαι ειδικός πάνω στις γυψοσανίδες. Οτι σου λέω είναι από την πρόσφατη εμπειρία μου, λόγω κατασκευής του σπιτιού μου.

το μονοπάτι που μου προτείνεις (λογικό μεν) είναι δύσκολο, θα ανεβάσω photo και ένα σχεδιάγραμα.

Πάρε 2 σιδερένιες τετράγωνες σωληνες. Βάλτες όρθιες στήριζοντας της στο πάτωμα και στο ταβάνι. Επίσης πρέπει να στηριχθούν και στο πίσω τοίχο σε τουλάχιστον 2 με 3 σημεία. Βάλε μπροστά την γυψοσανίδα με το δικό της ταλάρο και θα είσαι ΟΚ.

Σε μονό τούβλο πολύ επικίνδυνη η στήριξη, ακόμη και με εποξικά βύσματα. Το καλύτερο είναι να περάσεις πίσω από τη γυψοσανίδα βάση στηριγμένη στο πάτωμα.

Παιδιά τη στήριξα αποκλειστικά στη γυψοσανίδα, με το κατάλληλο βύσμα βέβαια.

Όλα πήγαν άψογα.

Θα παραθέσω λεπτομέρειες, μόλις μπορέσω.

Τουλάχιστον στηρίχτηκε γερά? Αν ναι, αυτό έχει σημασία και περιμένουμε και καμιά φώτο με την υλοποίησή σου :ADFADF1:

Έγιναν τρελά τεστ πριν την εφαρμογή, αύριο πιθανότατα θ' ανεβάσω photos:ernaehrung004:

Η γυψοσανίδα μπορεί τώρα να κρατάει γερά με διασταλτικό ούπα, αλλά έτσι και περάσει λίγο υγρασία με την πολυκαιρία ....

φίλε μου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ...αν χρησιμοποιήσες τα σωστά ούπα...
τώρα αν κατόρθωσες και κάποια-κάποιες βίδες βρήκαν και στο σκελετό...
μπορείς να κρεμαστείς πάνω στην τιβι και 'σύ άφοβα ...
καλές θεάσεις

Η τοποθέτηση φίλε pagoura φαίνεται μια χαρά.

Αν δεν σε πειράζει θα κάνω μερικά σχόλια/ερωτήσεις.

Τα καλώδια δεν γινόταν να τα περάσεις από πίσω από την γυψοσανίδα και να τα βγάλεις πάλι στο κάτω μέρος, εκεί που θα μπει το rack με τα υπόλοιπα μηχανήματά σου?

Θα μπορούσες να βάλεις την τηλεόραση λίγο πιο αριστερά, λόγω του σώματος και της παραγόμενης θερμότητας που έχεις από δεξιά, καθώς και λίγο πιο κάτω, γιατί μου φαίνεται, αν δεν κάνω λάθος, ότι είναι λιγάκι ψηλά. Οταν κάθεσαι είναι το κάτω μέρος της τηλεόρασης στο ύψος των ματιών σου ή παραπάνω?

Ο χώρος σου πάντως έχει πολύ ζεστά χρώματα και η τηλεόραση έχει δέσει αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο. :a0210:

Last edited:
Ευχαριστώ για τα σχόλια,

1. Για τα καλώδια θα περαστεί κανάλι και ύστερα θα τοποθετηθεί έπιπλο/rack.

2. Αν προσέξεις την τρίτη φωτογραφία, έχουν τοποθετηθεί γάζες και στόκος, δυστυχώς τα δυο πρώτα βύσματα μου τα πέταγε έξω ο πετροβάμβακας κι έτσι αναγκάστηκα να ανέβω πιο ψηλά. Το ύψος των ματιών είναι λίγο πιο κάτω απ τη μέση, κι εμένα θα μου άρεσε να ήταν λίγο πιο κάτω.

Last edited:
Λεπτομέρειες... Το αποτέλεσμα είμαι σίγουρος ότι θα είναι φανταστικό! :2thumb22sup: