Age for marriage.

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,440
Athens, Greece
Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν είναι όπως παλιά. Πρόσφατα γνώρισα μια κοπελίτσα αρραβωνιασμένη στα... 22 της!!! Nομίζω ότι το να δεσμεύεται κάποιος από τόσο νωρίς είναι αρνητικό. Δεν πρέπει κάποιος να αποκτήσει κάποιες εμπειρίες πρώτα, να μάθει τί θέλει και μετά να επιλέξει ακόμη πιό σωστά? Kρίμα πιστεύω να συμβαίνουν τέτοιες περιπτώσεις. O κόσμος νομίζω δεν σκέφτεται πλέον ώριμα όταν πρόκειται για τέτοιες επιλογές. Eξού και τα πολλά διαζύγια. Yπάρχουν μεγάλες ανασφάλειες στον κόσμο και με τέτοιες επιλογές, τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε δυσάρεστη ζωή. Πόσα ζευγάρια ξέρουμε που είναι παντρεμένοι άπειρα χρόνια και δεν κοιμούνται καν μαζί! Προτιμώ να παραμείνω single αν τύχει παρά να επιλέξω λάθος για κάτι τέτοιο.

Ναι αλλα γι αυτην δεν ειναι το λαθος ατομο. Ειναι το ατομο που την κανει να νιωθει ασφαλης κι ωραια. Κι αν ειναι το σο ροδινα τα πραγματα δε βλεπω το λογο να μην δεσμευτεις λιγακι πιο νωρις. Εξαλλου αρραβωνιαστηκαν. Στις μερες μας αυτο δεν ειναι και συμβολαιο για μετεπειτα γαμο. Μπορει απλως να ηθελε να ενισχυσει την σχεση της κανοντας μια "αναβαθμιση". Μην τις αποπερνεις τις καημενες...

MHTΣ said:
Προτιμώ να παραμείνω single αν τύχει παρά να επιλέξω λάθος για κάτι τέτοιο.

Ούτως ή άλλως λάθος θα επιλέξεις...:D
Και για να ακριβολογούμε, δεν θα επιλέξεις, θα σε επιλέξουνε, απλά θα νομίζεις οτι επέλεξες...:p

Re: Απάντηση: Age for marriage.

Μπάμπης Κολέζας said:
Και για να ακριβολογούμε, δεν θα επιλέξεις, θα σε επιλέξουνε, απλά θα νομίζεις οτι επέλεξες...:p
XAXAXAAAAAAA!!!!!!!:D :D Tέλειο!!!!!!!!!

Εγώ πάλι νομίζω ότι αυτά δεν τελειώνουν ποτέ.
Κλαμπάκια, μπαράκια, συναυλίες, γυναίκες, ποτά, ξενύχτια...
Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα πρέπει να ξέρεις σε κάποια φάση της ζωής σου τι θέλεις να κάνεις, να είσαι "μοναχικός καβαλάρης" ή...κάτι άλλο.
Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία.
Στάνταρ.

Όταν υπάρχει αμοιβαία έλξη, κατανόηση κλπ. δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει δέσμευση του είδους "αρραβωνιάστηκα" ή "λογοδοθήκαμε"... Τα έχεις με κάποιον and that's it!
Αν κάποια στιγμή συζείτε αρκετό καιρό (κάποια χρόνια) ή θέλετε να κάνετε παιδί, ε, τότε παντρευόσαστε! (και κατ'εμέ με πολιτικό...)

Elena K said:
QUOTE]
.......Αν κάποια στιγμή συζείτε αρκετό καιρό (κάποια χρόνια) ή θέλετε να κάνετε παιδί, ε, τότε παντρευόσαστε!

Elena K,
Και αυτό πάλι σχετικό είναι ( δεν παντευόμαστε ντε και καλά για να κάνουμε παιδιά):) :)

Elena K said:
Όταν υπάρχει αμοιβαία έλξη, κατανόηση κλπ. δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει δέσμευση του είδους "αρραβωνιάστηκα" ή "λογοδοθήκαμε"... Τα έχεις με κάποιον and that's it!
Αν κάποια στιγμή συζείτε αρκετό καιρό (κάποια χρόνια) ή θέλετε να κάνετε παιδί, ε, τότε παντρευόσαστε! (και κατ'εμέ με πολιτικό...)

Μπορείς να γελάσεις αλλά το ξέρεις ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αναγνωρίζει το πολιτικό γάμο, τρόμαξαν κάποιοι γνωστοί μου που έμπλεξαν στα γρανάζια του ελληνικού Παπαδαριού... και μη χειρότερα:mad: :mad: σώσον κύριε τον λαό σου....& ευλόγησων την κληρονομία σου

όταν η ίδια η Εκκλησία προάγει, έστω και σιωπηρώς με τη στάση της, το όλο σκηνικό μητρόπολη-στολισμός-νυφικό-παράνυμφοι-κουμπάροι-παρακούμπαροι-δεξιώσεις και δεν συμμαζεύται, λογικό είναι να υπάρχει κόσμος, ο οποίος όχι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά λόγω του οικονομικού βάρους, να προτιμήσει πολιτικό. Το "σεμνό παρεκλήσι" δυστυχώς, εάν δεν είσαι celebrity που θέλει και καλά ινκόγκνιτο και έτσι, θεωρείται μάλλον ψιλοπαρακατιανό... δυστυχώς.
Με το να μην αναγνωρίζει η Ε.τ.Ε. τον πολιτικό γάμο για τα περαιτέρω (π.χ. βαφτίσεις, για κηδείες δεν άκουσα ακόμη) απλά αποξενώνεται έτι περισσότερο με το ποίμνιό της.

Γάμος; μακριάααααααααα.... εδώ κολάει το τραγούδι της Βανδή "απαπαπαπα απαπα εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα"!!!! :D
Αν αποφασίσω ποτέ να παντρευτώ θα είναι απαραίτητα θρησκευτικός μην τα ισοπεδώνουμε όλα πια!

α, διευκρίνίζω, δεν τοποθετήθηκα υπέρ ή κατά του πολιτικού.
Απλώς έκρινα την παραπάνω θέση της Εκκλησίας. Βασικά δεν νομίζω να πρόκειται καν για επίσημη θέση της

Να καλωσορίσω πρώτα απ όλα την Έλενα :)

send said:
Με το να μην αναγνωρίζει η Ε.τ.Ε. τον πολιτικό γάμο για τα περαιτέρω (π.χ. βαφτίσεις, για κηδείες δεν άκουσα ακόμη) απλά αποξενώνεται έτι περισσότερο με το ποίμνιό της.

Ειχα ακούσει λοιπόν πρίν καναδυό χρόνια μια περίπτωση σε ένα χωριό όπου ο Παπάς είχε αρνηθεί να κηδέψει στο κοιμητήριο συγχωριανό του που είχε παντρευτεί με πολιτικό.
Τον μετέπεισαν οι συγγενείς όταν τον απείλησαν ότι θα αφήσουν τον εκλιπόντα στην πόρτα του Παπά :D

Απάντηση: Re: Age for marriage.

Theotokatos Konstantinos said:
Ειχα ακούσει λοιπόν πρίν καναδυό χρόνια μια περίπτωση σε ένα χωριό όπου ο Παπάς είχε αρνηθεί να κηδέψει στο κοιμητήριο συγχωριανό του που είχε παντρευτεί με πολιτικό.
Τον μετέπεισαν οι συγγενείς όταν τον απείλησαν ότι θα αφήσουν τον εκλιπόντα στην πόρτα του Παπά :D
απίστευτο!!!!! Κάτι παρόμοιο το έχω ακούσει κι εγώ, αλλά από όσο γνωρίζω αυτό γίνεται μόνο στα χωριά.

μωρέ ένα γούφερ έπρεπε να περάσουν στην κάσα, να την βάλουν να παίζει Παπαροκάδες και μετά να την αφήσουν απ' έξω στο σπίτι του...

γ = α/2 + 7 , όπου γ= ηλικία της γυναίκας , α = ηλικία του άντρα

Οι Κινέζοι λένε ότι η ιδανική σχέση είναι όταν η γυναίκα είναι κατά επτά χρόνια μεγαλύτερη απ´τα μισά χρόνια του συζύγου.
Σίγουρα πράγματα........