Αγγελίες...

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
Έχω μια αίσθηση πως υπάρχει κόσμος που απλώς χαζο-γράφει 10 μηνύματα (τόσο δεν είναι το όριο;), για να μπορέσει μετά απλώς και μόνο να βάζει αγγελίες. Μήπως να αυξάναμε το όριο (π.χ. 50), ούτως ώστε να αποθαρρυνόταν κάποιος να εγγραφεί στο φόρουμ μόνο για αυτό; Τι γνώμη έχουν και οι υπόλοιποι;

Πιστεύω πως και σ' αυτή την περίπτωση θα χαζογράφουν 50!!! (έλεος!) μηνύματα για να αποκτήσουν πρόσβαση, όπως γίνεται και στο γνωστό site για digital imaging, το dpgr...

Ίσως να έχεις δίκαιο, απλώς μήπως βαρεθούν να "μπαίνουν σφήνα" σε 50 ή 75 thread (όπως γίνεται τώρα σε 10) και απλώς να γράφουν απαντήσεις του τύπου "ναι", "πόσο έχει", "και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα", μόνο και μόνο για να μπορέσουν να βάλουν αγγελία.

Υ.Γ. Δεν είναι συγκεκριμένη κατηγορία, ούτε θέλω/μπορώ να αποδείξω κάτι. Μια αίσθηση έχω και ρωτάω αν το παρατηρούν και άλλοι...

Και ποιο είναι το κακό να γράψει κάποιος μόνο και μόνο για μια αγγελία? Λίγοι είναι αυτοί που είναι γραμμένοι και μόνο διαβάζουν? Τα έχουν αυτά τα forums... Δεν έχουν όλοι όρεξη να γράφουν ή δεν θέλουν για κάποιο λόγο... Τις αγγελίες μόνο σαν όφελος μπορώ να τις δω για όλους εμάς που γράφουμε περισσότερο. Εγώ πιστεύω ότι και το όριο κακώς υπάρχει γιατί όπως είπατε αν θέλει κάποιος να γράψει 10 μηνύματα πριν βάλει αγγελία είναι πολύ εύκολο να το κάνει...

Re: Απάντηση: Αγγελίες...

Και ποιο είναι το κακό να γράψει κάποιος μόνο και μόνο για μια αγγελία? Λίγοι είναι αυτοί που είναι γραμμένοι και μόνο διαβάζουν? Τα έχουν αυτά τα forums... Δεν έχουν όλοι όρεξη να γράφουν ή δεν θέλουν για κάποιο λόγο... Τις αγγελίες μόνο σαν όφελος μπορώ να τις δω για όλους εμάς που γράφουμε περισσότερο. Εγώ πιστεύω ότι και το όριο κακώς υπάρχει γιατί όπως είπατε αν θέλει κάποιος να γράψει 10 μηνύματα πριν βάλει αγγελία είναι πολύ εύκολο να το κάνει...

Σωστός ο Νέκταρ!!!
Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δεν θαπρεπε να γράφουν:ernaehrung004:

Μάλλον έγινε παρεξήγηση: Εγώ είπα πως δε μου πολυαρέσει κάποιος να γίνεται μέλος, μόνο και μόνο για να βάζει αγγελίες. Όχι πως με πειράζει να μη θέλει να ποστάρει κάποιος και απλώς να διαβάζει.

Αλλά Οκ, πάω πάσο, αφού κανένα άλλον δεν ενοχλεί...

Η αγγελίες είναι ένας πολύ καλός λόγος για να γραφτείς σε ένα τέτοιο forum. Αν μη τι άλλω τουλάχιστον ξέρεις τι ακριβώς θέλεις. ΝΑ πουλήσεις ή να αγοράσεις. Το θεωρώ πιο "τίμιο" από το να ποστάρεις 10, 50 ή 150 post στο άσχετο για να βάλεις μια αγγελία, το να μπορείς να γράψεις κατ' ευθείαν εκεί. Και δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό στο να γραφτεί κάποιος σε ένα forum AV μόνο και μόνο για να πουλήσει μια συσκευή. Από μια καλή αγγελία κανείς δεν θα βρεθεί χαμένος. Αντίθετα κερδίζουν τουλάχιστον 2 (οι συναλλασόμενοι) και το ίδιο το forum.

Από την προσωπική μου εμπειρία, σε άλλα sites, θα έλεγα ότι διαφωνώ.
Γιά το δικό μας έτσι και έτσι...
Να σας πω τι συνέβη.
Ήμουν στο dpgr μέλος εδώ και δυό και παραπάνω χρόνια. Με λίγα μηνύματα, αλλά διάβαζα καθημερινά σχεδόν.
Είχα ποστάρει και αγγελίες.
Πριν από 3 μήνες θέλησα να βάλω άλλη μιά αγγελία.
Είδα ότι το όριο από 10 είχε αλλάξει στα 50.
Ήθελα να βάλω οπωσδήποτε και εκεί μιά αγγελία γιατί επειγόμουνα γιά αγορά νέας μηχανής, ενώ έπρεπε να πουλήσω τη δική μου.
Τσατίστηκα ιδιαίτερα, αλλά προσαρμόστηκα. Σε ένα απόγευμα, αφιέρωσα 2,5 ώρες γιά να γράψω κάπου 25 μηνύματα και να μπορέσω να βάλω την αγγελία μου.
Και λέω αφιέρωσα 2.5 ώρες γιατί ακριβώς δεν θέλησα να μπω σαν μαϊντανός, αλλά να γράψω όπου όντως είχα ενδιαφέρον.
Με το που τελείωσε η διαδικασία και έβαλα και την αγγελία, οι "μηχανισμοί" του dpgr με "τσάκωσαν" και κάποιο μέλος, ούτε καν διαχειριστής με επέκρινε λέγοντας "μπράβο κατάφερες και έφτασες τα 50 posts γιά να βάλεις αγγελία.

Του απάντησα ότι στεναχωρέθηκα ιδιαίτερα που μου κόπηκε το δικαίωμα της αγγελίας που ήδη είχα, ως παλιό μέλος, αλλά και γιά το ότι δεν μπήκε στον κόπο να δεί τι έγραψα και σε ποιά θέματα ανάλωσα τις "μονάδες" μου.
Και επειδή το σύστημά τους σου δίνει τη δυνατότητα να βαθμολογήσεις "συναδέλφους" έδωσα αρνητική κριτική στο μέλος που με επέκρινε, δυό λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αγγελίας, καθώς έκρινα ότι δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει παρά να παρακολουθεί άλλους.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι σε χρόνο dt εισέπραξα άλλες 3 αρνητικές μονάδες, από τον παραπονούμενο και δυό διαχειριστές.
Δεν έδωσα καμιά συνέχεια διότι θεώρησα ότι από μιά μεριά είχαν δίκιο.
Κανείς όμως δεν έκατσε να ψάξει το δίκιο ή έστω ην άλλη άποψη.
Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν δυό όψεις.

Εδώ έχουμε όριο 10. Πολλές φορές συζητήθηκαν μεγαλύτερα νούμερα.
Υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν χρόνια, και θεωρούν εαυτούς μέλη, χωρίς να έχουν κάν εγγραφεί.
Θεωρούν ότι ξέρουν ποιός είναι ποιός και πως αντιδρά και πως μιλά. Πως να γίνει ...
Η εγγραφή είναι απαραίτητη στην ένταξη σε οποιαδήποτε κοινωνία και στη συνέχεια ο σεβασμός στους κανόνες της το επακόλουθο.
10 ποστς γιά αγγελία συνεπώς είναι μικρό το κακό και ας το ανεχτούμε όλοι.

Εγω γραφτηκα στην αρχη για ενα και μονο λογο ...μηπως εβρισκα καποια ευκαρια στις αγγελιες οταν εψαχνα για ηχεια..πολλοι αυτο κανουν...αλλα εξακολουθω να μπαινω αρκετα συχνα (εως καθημερινα) γιατι βρηκα θεματα που με ενδιαφερουν -και ας μην ποσταρω-... για μενα θα επρεπε να παψει να ισχυει ακομα και το οριο των 10 ποστ γιατι μπορει να αποτρεψει καποιους ακομα και να γραφτουν...και ποιον θα οφελουσε αυτο ? μακαρι για ολους να υπηρχαν ακομα περισσοτερες αγγελιες .....

Δ. Παναγιωτίδη όχι δεν είχαν δίκιο ... Επρεπε να τους κάνεις αντίστοιχα και στους τρεις ξανά αρνητική με τον ίδιο λόγο και επίσης να τους κατηγορήσεις για αγγαρίες ...

Καλημέρα,

και εγώ συμφωνώ οτι 10 μηνύματα σαν όριο για μια αγγελία δεν είναι υπερβολικός αριθμός. Πιστεύω δε, οτι αν κάποιο μέλος έχει σαν σκοπό του μόνο την δημοσίευση αγγελιών,τελικά κάνει καλό στο φόρουμ αφού προσφέρει ευκαιρείες στα μέλη του.

Αυτή είναι η άποψή μου.....-bye--bye--bye--bye-

Νικόλας

Εγώ γράφτηκα στο forum για να βάλω αγγελία (μέχρι τότε απλά έμπαινα και παρακολουθούσα συζητήσεις) και τελικά κατέληξα να γράφω 2-3 νέα θέματα την εβδομάδα και να συμμετέχω σε τουλάχιστον 10 την εβδομάδα.

Βέβαια το μικρόβιο το κόλλησα από το ότι έπρεπε να γράψω 10 μηνύματα πρώτα, οπότε και ξεκίνησα σοβαρά μετά.
Οπότε πιστεύω καλά είναι τα 10 μηνύματα γιατί όποιος πραγματικά θέλει μετά θα συμμετέχει. Τώρα αν κάποιος θέλει να βάλει όριο και 100 και 500 όσα και να βάλεις θα κάτσει αυτος που θέλει να βάλει αγγελία να το κάνει. Πόσοι να είναι αυτοί όμως ?

Admins, τρέξτε ένα query στη βάση για να δούμε πόσοι είναι αυτοί στο site μας που έβαλαν αγγελία και σταμάτησαν στα 10-20 μηνύματα να δούμε.

Μήπως να αυξάναμε το όριο (π.χ. 50), ούτως ώστε να αποθαρρυνόταν κάποιος να εγγραφεί στο φόρουμ μόνο για αυτό; Τι γνώμη έχουν και οι υπόλοιποι;

Εδώ συζητάμε για το ότι δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε τα μηνύματα και έχουμε μεγαλώσει (σαν forum) και εσείς θέλετε να κάνετε τον κόσμο να γράφει και άλλα... :flipout:

παιδιά το όριο των 10 δεν συζητείται.
Θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

Είναι κάτι, σαν γνωριμία με το avclub...

Προσωπικά δεν με νοιάζει αν ένα μέλος μπαίνει μόνο για να γράφει αγγελίες.
Δεν ξέρω αν οι διαχειριστές νοιώθουν ότι "τους χρησιμοποιούν", αλλά στην τελική ακόμη και τέτοια μέλη προσφέρουν κάτι σε ένα forum μιας και σίγουρα υπάρχουν αυτοί που θα μπούν μόνο για να διαβάσουν τις αγγελίες.
IMHO leave them be και μην "αναγκάζετε" κανέναν να γράφει περισσότερα posts από όσα χρήσιμα posts μπορεί να γράψει.

Από την προσωπική μου εμπειρία, σε άλλα sites, θα έλεγα ότι διαφωνώ.
Γιά το δικό μας έτσι και έτσι...
Να σας πω τι συνέβη.
Ήμουν στο dpgr μέλος εδώ και δυό και παραπάνω χρόνια. Με λίγα μηνύματα, αλλά διάβαζα καθημερινά σχεδόν.

Μου θύμισες πρόσφατη, ανάλογη περίπτωση που συνέβη και σε μένα. Παρακολουθώ το dpgr (λάτρης της φωτογραφίας γαρ) εδώ και 2 χρόνια έχοντας γράψει λιγότερα από 10 μηνύματα.

Δεν γνώριζα την πολιτική περί 50 μηνυμάτων γιατί δεν χρειάστηκε να δημοσιεύσω αγγελία.

Τον Αύγουστο (2007), μετά τις καλοκαιρινές διακοπές αποφάσισα να πουλήσω δύο (2) καλούς φακούς της Canon (σειράς L), για να προμηθευτώ άλλους της ίδιας εταιρίας (διαφορετικών εστιακών αποστάσεων κλπ).

Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να το κάνω επειδή έθεταν περιορισμό "δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε αγγελία αφού δεν έχετε 50 μηνύματα κλπ...."

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα από τότε, διαπίστωσα ότι οι αγγελίες (τουλάχιστον των φακών Canon που ενδιαφερόμουν να πουλήσω...) δεν είχαν την παραμικρή αγοραστική κίνηση. Άρα ίσως υπάρχει κέρδος για όλους (πωλητές, αγοραστές, forum) εάν υπάρξει και διαφορετική τοποθέτηση των εκάστοτε υπευθύνων.

Φυσικά και δεν μπήκα στον κόπο να γράψω 40 ακόμα μηνύματα…αφού αφενός δεν καιγόμουν να πουλήσω τους φακούς και αφετέρου τους έδινα σε πολύ συμφέρουσες τιμές, τόσο που θα μπορούσε να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό κάποιο μέλος του dpgr.

Συμπερασματικά δεν μπορώ να κατανοήσω τέτοιου είδους τοποθετήσεις περί συγκεκριμένου αριθμού μηνυμάτων κλπ…..