Από την προσωπική μου εμπειρία, σε άλλα sites, θα έλεγα ότι διαφωνώ.
Γιά το δικό μας έτσι και έτσι...
Να σας πω τι συνέβη.
Ήμουν στο dpgr μέλος εδώ και δυό και παραπάνω χρόνια. Με λίγα μηνύματα, αλλά διάβαζα καθημερινά σχεδόν.
Είχα ποστάρει και αγγελίες.
Πριν από 3 μήνες θέλησα να βάλω άλλη μιά αγγελία.
Είδα ότι το όριο από 10 είχε αλλάξει στα 50.
Ήθελα να βάλω οπωσδήποτε και εκεί μιά αγγελία γιατί επειγόμουνα γιά αγορά νέας μηχανής, ενώ έπρεπε να πουλήσω τη δική μου.
Τσατίστηκα ιδιαίτερα, αλλά προσαρμόστηκα. Σε ένα απόγευμα, αφιέρωσα 2,5 ώρες γιά να γράψω κάπου 25 μηνύματα και να μπορέσω να βάλω την αγγελία μου.
Και λέω αφιέρωσα 2.5 ώρες γιατί ακριβώς δεν θέλησα να μπω σαν μαϊντανός, αλλά να γράψω όπου όντως είχα ενδιαφέρον.
Με το που τελείωσε η διαδικασία και έβαλα και την αγγελία, οι "μηχανισμοί" του dpgr με "τσάκωσαν" και κάποιο μέλος, ούτε καν διαχειριστής με επέκρινε λέγοντας "μπράβο κατάφερες και έφτασες τα 50 posts γιά να βάλεις αγγελία.
Του απάντησα ότι στεναχωρέθηκα ιδιαίτερα που μου κόπηκε το δικαίωμα της αγγελίας που ήδη είχα, ως παλιό μέλος, αλλά και γιά το ότι δεν μπήκε στον κόπο να δεί τι έγραψα και σε ποιά θέματα ανάλωσα τις "μονάδες" μου.
Και επειδή το σύστημά τους σου δίνει τη δυνατότητα να βαθμολογήσεις "συναδέλφους" έδωσα αρνητική κριτική στο μέλος που με επέκρινε, δυό λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αγγελίας, καθώς έκρινα ότι δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει παρά να παρακολουθεί άλλους.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι σε χρόνο dt εισέπραξα άλλες 3 αρνητικές μονάδες, από τον παραπονούμενο και δυό διαχειριστές.
Δεν έδωσα καμιά συνέχεια διότι θεώρησα ότι από μιά μεριά είχαν δίκιο.
Κανείς όμως δεν έκατσε να ψάξει το δίκιο ή έστω ην άλλη άποψη.
Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν δυό όψεις.
Εδώ έχουμε όριο 10. Πολλές φορές συζητήθηκαν μεγαλύτερα νούμερα.
Υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν χρόνια, και θεωρούν εαυτούς μέλη, χωρίς να έχουν κάν εγγραφεί.
Θεωρούν ότι ξέρουν ποιός είναι ποιός και πως αντιδρά και πως μιλά. Πως να γίνει ...
Η εγγραφή είναι απαραίτητη στην ένταξη σε οποιαδήποτε κοινωνία και στη συνέχεια ο σεβασμός στους κανόνες της το επακόλουθο.
10 ποστς γιά αγγελία συνεπώς είναι μικρό το κακό και ας το ανεχτούμε όλοι.