Αγορά 32" τηλεόρασης, μεταξύ 2 μοντέλων

sixamenos

New member
24 August 2010
4
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας, μιας και έχω φτάσει σε αδιέξοδο. Πρόκειτε να αγοράσω μια 32" τηλεόραση (λόγω χώρου που θα μπεί, δεν παίρνει παραπάνω), και έχω καταλήσει στα εξής 2 μοντέλα της Samsung:

Samsung LE32C650 LCD TV 32'' στα 637 €

SAMSUNG UE32C6000 32'' LED LCD TV στα 689 €.

Μπορείτε να βοηθήσετε μεταξύ ποιας να καταλήξω; Κατα κύριο λόγο της θέλω για τηλεόραση, να συνδέω το laptop για καμια ταινία και Xbox 360. Είχα σχεδόν καταλήξει στην C650, μέχρι που είδα την άλλη που είναι Led και σκέφτηκα μήπως αξίζει να πάω εκεί.

Thanks

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας, μιας και έχω φτάσει σε αδιέξοδο. Πρόκειτε να αγοράσω μια 32" τηλεόραση (λόγω χώρου που θα μπεί, δεν παίρνει παραπάνω), και έχω καταλήσει στα εξής 2 μοντέλα της Samsung:

Samsung LE32C650 LCD TV 32'' στα 637

SAMSUNG UE32C6000 32'' LED LCD TV στα 689 .

Μπορείτε να βοηθήσετε μεταξύ ποιας να καταλήξω; Κατα κύριο λόγο της θέλω για τηλεόραση, να συνδέω το laptop για καμια ταινία και Xbox 360. Είχα σχεδόν καταλήξει στην C650, μέχρι που είδα την άλλη που είναι Led και σκέφτηκα μήπως αξίζει να πάω εκεί.

Thanks

Προσωπικά μεταξύ των 2 θα σου πρότεινα την LED. Για μένα έχει πιο ωραιό panel απ'οτι η C650 και φυσικά πολύ χαμηλότερη κατανάλωση, μέσο όρο 60W με βάση το site. Αξίζει δηλαδή σε περίπτωση που θα τη χρησιμοποιείς για πολλές ώρες την ημέρα. Θα κάνεις άμεσα απόσβεση τη διαφορά τιμής δηλαδή. Κατά τα άλλα πρέπει να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την C650.

Δεν υπαρχουν τηλεορασεις "LED" , LCD ειναι και αυτες με αλλα "λαμπακια".

Κατα τ' αλλα οι διαφορες των δυο ειναι καθαρα θεμα design. Σε εικονα ειναι σχεδον ταυτοσημες.

Δεν υπαρχουν τηλεορασεις "LED" , LCD ειναι και αυτες με αλλα "λαμπακια".

Κατα τ' αλλα οι διαφορες των δυο ειναι καθαρα θεμα design. Σε εικονα ειναι σχεδον ταυτοσημες.

Για να είμαι ειλικρινής δε κατάλαβα τη παρατήρησή σου. Δεν είπε κανείς πως οι τεχνολογίας LED δεν είναι LCD. LCD-LED να τις αναφέρουμε? OK κανένα πρόβλημα. Και ξέχασες να αναφέρεις πως έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Νομίζω πως θα καταλείξω στην LED τελικά.

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Αγορά 32" τηλεόρασης, μεταξύ 2 μοντέλων

Και ξέχασες να αναφέρεις πως έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
και μεγαλύτερη ανομοιομορφία στο φωτισμό, χειρότερες γωνίες θέασης, και μειωμένη διάρκεια ζωης...

Δεν ξέρω πόσο καίει η 32C650 αλλά ας υποθέσουμε ότι καίει 100W (ίσως να βάζω πολλά). Η διαφορά τιμής στο skroutz είναι 100 . Βάζουμε μία μέση τιμή κιλοβατώρας 0.10 λεπτά και έχουμε.
Τα 100 /0.10 μας αντιστοιχούν σε 1000kw/h. H διαφορά κατανάλωσης των δύο τηλεοράσεων (χρησιμοποιώ τα 60w της 32c6500 που αναφέρθηκαν παραπάνω)είναι 40W. Άρα το 1000ΚW/h αντιστοιχούν σε 25000 ώρες λειτουργίας. Με μέσο όρο τις 8 ώρες λειτουργίας την ημέρα θα κάνουμε απόσβεση της διαφοράς τιμής σε περίπου 8,5 χρόνια

Έκανα ένα μικρό λάθος η διαφορά τιμής των δύο τηλεοράσεων είναι 200 . Άρα η απόσβεση της διαφοράς από την χαμηλότερη κατανάλωση πάει στα 17 χρόνια. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος στις παραδοχές και στους υπολογισμούς παρακαλώ να με διορθώσετε.

Ομολογώ πως δεν ήξερα τις διαφορές μεταξύ τους που ανέφερε ο Evanfotis. Αν ισχύουν πραγματικά εγώ θα'παιρνα στη θέση σου την LE32C650 άσχετα από τη διαφορά κατανάλωσης.

Εν τέλει αγόρασα την LE32C650, και so far είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εικόνα. Δεν έβαλα ακόμα κάτι με usb για να δοκιμάσω, αλλά από σύνδεση του laptop και αναπαραγωγή video σε 1080p έμεινα αρκετά ευχαριστημένος.
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια που μου παρείχατε.