Αγορά 37 ή 42 ιντσών τηλεόρασης (μπέρδεμα..)

DJDB

New member
13 June 2011
6
Παιδιά γεια σας και καλώς σας βρήκα :).

Ψάχνω κι εγώ τις τελευταίες μέρες να αποκτήσω μια νέα τηλεόραση, μιας και η παλιά μου (μια 26άρα Samsung hd ready) είναι πλέον πολύ μικρή για τις απαιτήσεις μου.

Αυτό που ψάχνω είναι μια 37άρα ή 42άρα lcd (όχι led), full hd, η οποία προορίζεται κυρίως για προβολή ταινιών (ίσως και λίγο gaming, αν και για αυτό θα χρησιμοποιηθεί βασικά η παλιά, σε άλλο δωμάτιο). Σίγουρα να έχει 2+ hdmi θύρες, hdcp, θύρα usb για σύνδεση και αναπαραγωγή περιεχόμενού από σκληρούς κτλ και μια καλή επεκτασιμότητα για το μέλλον (στην περίπτωση για παράδειγμα που θέλω να συνδέσω ηχεία και να φτιάξω ένα αξιόλογο home cinema).

Η μέγιστη απόσταση θέασης θα είναι 2-2.10 μέτρα και δεν μπορεί να αυξηθεί με τίποτα (λόγω χώρου κυρίως). Αυτός είναι και ο λόγος που αμφιταλαντεύομαι μεταξύ 37 και 42. Σκέφτομαι μήπως τα 37 είναι λίγα και μήπως τα 42 είναι πολλά.

Το μέγιστο χρηματικό ποσό που διαθέτω είναι γύρω στα 450 ευρώ (όσο πιο κοντά στα 400 καλύτερα, όσο πιο κοντά στα 500 χειρότερα).

Τέλος, θα προτιμούσα κάτι από Samsung ή lg, ίσως και Sony.

Σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχω καταλήξει, αλλά θα μπορούσα να πω πως έχω «σταμπάρει» προσωρινά αυτά τα δύο:

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42LD450-LCD-TV-42-42LD450.htm
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ns/SONY-Lcd-Tv-37-Kdl-37Ex402-KDL-37EX402.htm

Έχετε κάτι καλύτερο/διαφορετικό να μου προτείνετε ή κάποιο γνώμη που μπορεί να με βοηθήσει να καταλήξω κάπου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΥΓ: Και διαβάζοντας κάποια άλλα topics, αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να πάω για plasma... Ποιά είναι τα βασικά μείον τους;

Last edited:
Οι καλύτερες που μπορείς να βρεις σε αυτά τα χρήματα είναι η LG PT353 και η Panasonic C3. Σε lcd, Samsung C530, αν και με τα 50 Hz δεν έχεις και την ομαλότερη κίνηση στην εικόνα...

Ουσιαστικά μου προτείνεις plasma δηλαδή. Δεν είμαι και ο μεγαλύτερος γνώστης, αλλά από όσα έχω ακούσει μου είχε δημιουργηθεί μια αρνητική εντύπωση για αυτές. Επίσης, ψάχνοντας λίγο τώρα εδώ στο forum, διάβασα πως ένα από τα βασικά μειονεκτήματα τους είναι πως δεν αποδίδουν καλά σε μέρη με πολύ φώς. Δυστυχώς, το δωμάτιο στο οποίο θα τοποθετηθεί η τηλεόραση έχει πάρα πολύ φώς, μιας και το παράθυρο βρίσκεται ακριβώς απέναντι της. Στην lcd παλεύεται με κουρτίνες και με λίγο διαφορετική γωνία θέασης, αλλά αν η plasma είναι ακόμη χειρότερη σε αυτόν τον τομέα, τότε δύσκολο...

Σε περίπτωση πάντως που δεν καταφέρω να βρώ κάτι αξιόλογο σε 37 ή 42 (έτσι ώστε να πάω την 26άρα σε άλλο δωμάτιο και να βάλω την καινούργια στο σαλόνι) έχω και εναλλακτικό σενάριο: να αφήσω την 26άρα εκεί που είναι και να αγοράσω μια άλλη, maximun 32 ίντσες, για το δωμάτιο. Και εδώ, η απόσταση θέασης φτάνει γύρω στα 2 μέτρα. Μιλάμε για υπνοδωμάτιο ουσιαστικά, οπότε σκέφτομαι μήπως οι 32 ίντσες είναι πολλές και το ρίξω και πάλι στις 26 (θα έχω δύο 26άρες, αλλά τι να κάνουμε..). Και σε αυτό το σενάριο, το budget παραμένει το ίδιο (γύρω στα 450). Αν όμως σε αυτό το σενάριο υπάρχει κάτι καλύτερο να μου προτείνετε από την αρχική 40άρα που ζήτησα, δεκτό :).

Σημείωση όμως πως σε αυτό το δωμάτιο θα έχουμε καλύτερες συνθήκες φωτισμού αλλά περισσότερο gaming και τηλεοπτικά κανάλια (και φυσικά, ταινίες).

Last edited:
Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα ώστε να μπορείς να κρίνεις ο ίδιος. Σύγκρινε μια από τις plasma που σου έχω γράψει πιο πάνω με μια 50 Hz lcd, έστω μια από τις δύο που γράφεις στην αρχή. Αν δεις πως αξίζει να πάρεις μια τηλεόραση με καλύτερη κίνηση αν και ενδεχομένως να έχει περισσότερες ανακλάσεις, προχώρα σε μια από αυτές. Αν δε μπορεί να γίνει κάτι με το φωτισμό και θεωρείς πως θα είναι δύσκολη η παρακολούθηση σε μια plasma, δες την C530 που σου έχω γράψει και πιο πάνω. Δυστυχώς καλή 100 Hz lcd σε αυτά τα χρήματα είναι δύσκολο να βρεις, γι' αυτό και σου έχω προτείνει τις πιο πανω plasma. Ελπίζω να βοήθησα. :guitarist:

Κάθε απάντηση με βοηθάει και σε ευχαριστώ :).

Αν έβγαζα από την άλλη τσέπη (:p) αλλά 100-150 ευρώ και φτάναμε το ποσό maximun στα 550-600, τι θα μου πρότεινες σε 37-42 lcd; (σκέφτομαι περισσότερο 37. Δεν ξέρω, είδα τις 42 και μου φάνηκαν λίγο μεγάλες για τον χώρο μου. 2-2.10 απόσταση max).

Πάντως θα πάω να δώ και plasma. Σε πιστεύω πως η εικόνα θα είναι καλύτερη, αλλά δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα με το φώς. Και παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα και πως στην τηλεόραση θα βλέπει και μικρό παιδί και ενδέχεται κανένα βράδυ να την ξεχάσει ανοικτή κτλ. Γενικώς η κατάσταση δεν είναι για plasma μάλλον :p.

Εφόσον την βρεις σε stock, Samsung C650. Επίσης Samsung C630, LG D550, LG D750 και LG K530 (φετινό μοντέλο, δεν την έχω δει από κοντά). Αυτή που βρήκες σε προσφορά είναι όντως καλή λύση και σε καλή τιμή, όπως και αρκετές άλλες από το ίδιο κατάστημα που ξεστοκάρει τις τελευταίες μέρες και κάνει καλές προσφορές.

Ωραία, σε ευχαριστώ, θα τις κοιτάξω όλες :). Ναι, έχω παρατηρήσει πως το Multirama μάλλον ξεστοκάρει, οπότε θα το ψάξω αύριο καλύτερα. Να ρωτήσω: 32 ίντσες είναι πολλές για απόσταση 1,70-1,80μ;

Μια χαρά είναι, ίσως και λίγες, αλλά όπως το βλέπει κανείς. :beatnik2: