Αγορα 3D tv. Plasma η LED?

nikos_krhth_1978

New member
22 September 2012
9
Καλησπερα σας.

Εχω μεινει πισω λιγακι, στην εποχη του dvd, οπου με μια CRT της Sony και ενα home cinema της Pioneer ημουν βασιλιας!
Απο τοτε τα χω παρατησει... δεν ασχολουμαι...

Τωρα προσπαθω να καταλαβω τι γινεται πια σημερα, ωστε να επιλεξω σωστα τηλέοραση 3D, εκει γυρω στα 1000 ευρω.
Tην τηλεοραση την θελω κυριως για να βλεπω ταινιες το βραδυ, τηλεοραση δεν βλεπω πολυ, δεν με ενδιαφερει τοσο.

Ο καναπες στα 3 μετρα απο την οθονη, καλα ειναι οι 5Ο ιντσες?
Τι γινεται με τις τεχνολογιες? Plasma η LED ?
Εχω μπαλκονοπορτα ακριβως απεναντι απο την θεση της ΤV και παραθυρο λιγο δεξιοτερα, απεναντι... θα ειναι προβλημα αυτο εαν επιλεξω Plasma?
Θα ειναι και το βραδυ προβλημα αυτο? Φανταζομαι οχι... Θα λυθει αυτο το προβλημα την ημερα εαν βαλω μια σκουρα κουρτινα στην μπαλκονοπορτα
και ενα σκουρο roller στο παραθυρο απενταντι??

Απο εταιριες τι γινεται? ειχα μια συζητηση με τον γαμπρο μου πριν, ο οποιος μου προτεινε να παω σε plasma 3D της Panasonic.
Συμφωνα με την γνωμη του, ειναι εξαιρετικες για ταινιες, λογω καλυτερης κινησης καi υψηλοτερου contrast.
Μου ειπε επισης πως εφοσων θελω το 3D, καλυτερα να ανεβω οσο μπορω σε ιντσες.
Δεν εχω αρχισει ακομα τις βολτες, αλλα με μια γρηγορη ματια, μου ψιλοαρεσε η Sony KDL46HX750. Δεν την ειδα ομως με γυαλια,
και την ειδα σε φωτεινη βιτρινα.

Σας ευχαριστω θερμα για τις ιδεες σας.

Νικος - Ηρακλειο Κρητης

Κοίτα την Samsung E550. Έχει μεν αντιανακλαστικό φίλτρο, αλλά μάλλον θα χρειαστείς και τις κουρτίνες. Όσο για το 3D, είναι γεγονός πως θα χρειαστείς μεγαλύτερη από 50" στα τρία μέτρα για να είναι πιο πιστευτό. Αν δεν είναι όμως κάτι σημαντικό στην τελική επιλογή μείνε στις 50". Άλλωστε θα χρειαστείς αρκετά περισσότερα από χίλια ευρώ για μια καλή 55" LCD.

Συμφωνώ κι εγώ για την E550 στα λεφτά που δίνεις. Με λίγα παραπάνω μπορείς να πάρεις την PS51E6500. Από θέμα φωτεινότητας μη σε προβληματίζει καμία από τις δύο. Είχα κι εγώ τους ενδοιασμούς αυτούς, λόγω πολύ φωτεινού δωματίου, αλλά τελικά μη συγκρίνεις αυτό που βλέπεις στα μαγαζιά με το πώς θα δουλεύει στο σπίτι σου.

Παρόλ' αυτά ακόμη και σε LCD να πας, αρκετές σήμερα έχουν γυαλιστερό πάνελ, με αποτέλεσμα να έχεις ανακλάσεις. Άρα, είτε LED είτε Plasma, τις κουρτίνες δεν τις γλυτώνεις, όπως γράφει κι Μιχάλης.

Από εκεί και πέρα, αν το 3D σε ενδιαφέρει πολύ, θα σου πρότεινα να πας σε παθητικά γυαλιά (κυρίως η LG έχει) και όχι σε ενεργά, γιατί θα σε κουράσουν. Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε ο ίδιος. Τα παθητικά δεν είναι FullHD, σε αντίθεση με τα ενεργά, αλλά προσωπικά πέρα από κάποια ντέμο σε 3D, στη δικιά μου E6500 δεν αντέχω να δω ταινία. Βέβαια, από ότι κατάλαβα, είμαι μάλλον γενικά ευαίσθητος σε αναλαμπές, αναβοσβησίματα κλπ. Επίσης, έχε κατά νου ότι το 3D έχει περιορισμούς όσον αφορά το πόση ώρα επιτρέπεται να δεις, θέλει διαλείμματα, δεν επιτρέπεται σε μικρά παιδάκια κ.α.

+1 για την Ε550. Αν μπορεις και την Ε6500 ακομα καλυτερα. Για το 3D μη το φοβασαι τοσο. Σιγουρα το παθητικο ειναι πολυ πιο ξεκουραστο και φωτεινο, αλλα και το ενεργο το συνηθιζεις.
Αν εχει καποιος φιλος τηλεοραση με ενεργο, κατσε να δεις μια ωριτσα να τσεκαρεις οτι δε σε κουραζει.
Κι'εγω ειχα lg με παθητικο και μολις πηρα την Ε550 και ειδα 3d, οχι μονο απογοητευτηκα... αλλα οσο βλεπω το συνηθιζω και το μονο αρνητικο που βλεπω τωρα ειναι η φωτεινοτητα που ειναι αισθητα πιο χαμηλη με τα ενεργα γυαλια.
Μην πας ομως σε καποιο μαγαζι και δεις καμια lg να παιζει demo 3d και ενθουσιαστεις, οπως την πατησα κι'εγω πριν απο 1 χρονο, γιατι στο 2d οι πλασμα δεν παιζονται!!!

Last edited:
Σας ευχαριστω ολους παιδια.
Μεχρι τωρα, στο ερωτημα plasma η lcd εμφανιζεται μονοδρομος η επιλογη της plasma. Aυτο διοτι η plasma ειναι απλα καταλληλοτερη για την δουλεια μου (ταινιες κυριως) η απλα λογω τιμης?
Με αλλα λογια, εαν τα 1000 ευρω γινοταν 1500, παλι τεχνολογια plasma θα μου προτεινατε?
Η διαφορα που θα εχει μια ταινια (ειτε 2d ειτε 3d) σε μια τηλεοραση plasma απο οτι σε μια τηλεοραση led στην κατηγορια αυτη ( γυρω στα 1000 ευρω, λιγο πανω, λιγο κατω ) ειναι τοσο τεραστια υπερ της plasma ωστε η plasma να ειναι μονοδρομος?
Θα ειναι τοσο εμφανης η διαφορα αναμεσα στις δυο τηλεορασεις και για ενα οχι τοσο εμπειρο ματι ή χρειαζεται να τις εχεις διπλα διπλα για να δεις διαφορα?
Ειμαι σε διλημμα λογω ολων των προβληματων που ακουω με τις plasma ( φωτεινοτητα δωματιου, burn in ), αλλα απο την αλλη, λογω του οτι ειμαι ασχετος, δεν μπορω να καταλαβω κατα ποσο πραγματικα μπορει να ειναι προβλημα το φωτεινο δωματιο και κατα ποσο και που ακριβως μπορει να με ξενερωσει. Και ενταξει, κακα τα ψεμματα, απο το να αλλαξω το σπιτι και να ψαχνομαι για στορια κτλ για να μπορω να δω τηλεοραση το μεσημερι, θα προτιμουσα μια τηλεοραση που δεν θα ειχε τετοιου ειδους προβληματα.
Κατανοω βεβαια πως θα πρεπει να ανεβω σε ιντσες εφοσων θελω 3D, οποτε στα λεφτα μου, μια χαρα μου ακουγονται οι 51 ιντσες μιας πλασμα στα λεφτα αυτα.
Θα φροντισω να βρω και να δω την E550, οπως και οτιδηποτε αλλο εχετε στο νου σας.
Σας ευχαριστω ξανα ολους, και συγχωρεστε το οτι ειμαι ασχετος και μπερδεμενος.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δεις από κοντά διάφορες λύσεις. Αν είναι δυνατόν, σε χώρο με φωτισμό ανάλογο του σαλονιού σου. Για τις ανακλάσεις, υπολόγισε ανάλογες με την CRT σου, αλλά περισσότερες λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας. Υποθέτω πως ήταν επίπεδο το γυαλί που είχε μπροστά, άρα θα είχες μια σχετική δυσκολία να δεις όταν στο χώρο έμπαινε πολύ φως...

Σας ευχαριστω ολους παιδια.
Μεχρι τωρα, στο ερωτημα plasma η lcd εμφανιζεται μονοδρομος η επιλογη της plasma. Aυτο διοτι η plasma ειναι απλα καταλληλοτερη για την δουλεια μου (ταινιες κυριως) η απλα λογω τιμης?

Το πρώτο.

Με αλλα λογια, εαν τα 1000 ευρω γινοταν 1500, παλι τεχνολογια plasma θα μου προτεινατε?

Ναι.

Η διαφορα που θα εχει μια ταινια (ειτε 2d ειτε 3d) σε μια τηλεοραση plasma απο οτι σε μια τηλεοραση led στην κατηγορια αυτη ( γυρω στα 1000 ευρω, λιγο πανω, λιγο κατω ) ειναι τοσο τεραστια υπερ της plasma ωστε η plasma να ειναι μονοδρομος?

Για το 2D ναι. Για το 3D μάλλον όχι.

Θα ειναι τοσο εμφανης η διαφορα αναμεσα στις δυο τηλεορασεις και για ενα οχι τοσο εμπειρο ματι ή χρειαζεται να τις εχεις διπλα διπλα για να δεις διαφορα?

Ναι, η διαφορά είναι εμφανέστατη. Ούτε έμπειρα μάτια, ούτε βελόνες στ' άχυρα . Η διαφορά κάνει μπαμ !

Ειδικά σε συνθήκες ταινίας με σκοτεινά πλάνα κλπ. η διαφορά γίνεται άμεσα αντιληπτή. Προσοχή, στα μαγαζιά αυτά πολλές φορές δε φαίνονται, γιατί οι χώροι είναι υπερφωτισμένοι και βάζουν δίπλα στις πλάσμα τις LED που είναι σαν φάροι! Αν μπορείς, βρες κανένα μαγαζί που να έχει πλάσμα σε ιδιαίτερο χώρο ή ψάξε σε κανέναν φίλο σου που έχει στο σπίτι του. Πάρε μερικές ταινίες που τις ξέρεις καλά και δες μόνος σου.

Re: Απάντηση: Αγορα 3D tv. Plasma η LED?

@ Michalis3 Σε γενικες γραμμες, ναι, δεν βλεποταν η CRT την μερα... απιστευτο ξενερωμα... Χαρακτηριστικα, θυμαμαι πως περιμενα να βραδιασει για να βαλω ταινια να δω,
επειδη η "θολουρα" ακομα και νωρις το απογευμα ηταν μεγαλη. Το βραδυ ξαφνικα τα παντα αλλαζαν, αλλο πραγμα, αλλη τηλεοραση! KV29LS3O

Last edited:

@ Michalis3 Σε γενικες γραμμες, ναι, δεν βλεποταν η CRT την μερα... απιστευτο ξενερωμα... Χαρακτηριστικα, θυμαμαι πως περιμενα να βραδιασει για να βαλω ταινια να δω,
επειδη η "θολουρα" ακομα και νωρις το απογευμα ηταν μεγαλη. Το βραδυ ξαφνικα τα παντα αλλαζαν, αλλο πραγμα, αλλη τηλεοραση! KV29LS3O

http://www.soundandvision.co.uk/old-ranges/sony-kv-29ls30

"Usually in stock" ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !

Νίκο, επειδή κι εγώ τα ίδια φοβόμουν, τη μέρα βλέπουν τα πιτσιρικία κιν. σχέδια κι εγώ ένα δελτίο ειδήσεων στις 15:00. Μια χαρά είναι. Κανένας δεν γκρίνιαξε. Το βράδυ όμως που είναι η κυρίως χρήση της TV στην περίπτωσή μου, όπως και σε σένα, για ταινίες, δεν αξίζει να έχεις το καλύτερο; Δηλαδή, για να δεις κάτι μια στις τόσες το μεσημέρι θα χαλαλήσεις την επιλογή σου υπέρ μιας LED; Εκτός κι αν η TV είναι να παίζει όλη μέρα, οπότε ούτως ή άλλως θα πας σε LED λόγω κατανάλωσης.

Ξερω και εγω βρε Δημητρη? Ακρη προσπαθω να βγαλω και εχω ερωτηματα που ξερω πως δεν λυνονται τοσο απλα με ενα "ναι" η ενα "οχι".
Για ταινιες την θελω την τηλεοραση, τις οποιες συνηθως θα τις δω το βραδυ. Αλλα δεν θα με χαλουσε που και που να μπω και στο internet, η και να συνδεσω και το ipad και το Wii για κανα παιχνιδακι..
Για τετοιες χρησεις δεν θα ταν καλυτερη μια led? Δεν ξερω, ρωταω!
Παρολα αυτα, η χρηση της tv για τανιες το βραδυ, παραμενει απολυτη προτεραιοτητα.

Ξερω και εγω βρε Δημητρη? Ακρη προσπαθω να βγαλω και εχω ερωτηματα που ξερω πως δεν λυνονται τοσο απλα με ενα "ναι" η ενα "οχι".
Για ταινιες την θελω την τηλεοραση, τις οποιες συνηθως θα τις δω το βραδυ. Αλλα δεν θα με χαλουσε που και που να μπω και στο internet, η και να συνδεσω και το ipad και το Wii για κανα παιχνιδακι..
Για τετοιες χρησεις δεν θα ταν καλυτερη μια led? Δεν ξερω, ρωταω!
Παρολα αυτα, η χρηση της tv για τανιες το βραδυ, παραμενει απολυτη προτεραιοτητα.

Τη μέρα θα είναι όλα καλά με την LED. Αν το βράδυ πάλι μπορείς να ζήσεις με αυτό:

http://www.hifi-forum.de/bild/ue46es6300_188906.html

είσαι ΟΚ για LED.

Η τηλεόραση που έχεις είναι μάλλον η ίδια με αυτή που είχα στο σπίτι μέχρι πριν τρία χρόνια. Την οποία αντικατέστησε μια 42" LG SL8000 και στη συνέχεια προστέθηκε μια 50" LG PV350. Οι οποίες έχουν και οι δύο γυαλιστερή επιφάνεια και είναι γεγονός πως χωρίς κουρτίνες, ειδικά τις πρωινές ώρες, οι ανακλάσεις στην επιφάνεια τους είναι αρκετές. Προσωπικά δε με ενοχλεί τόσο πολύ. Απλά να ξέρεις πως ακόμα και LCD να επιλέξεις μπορεί να έχεις το ίδιο πρόβλημα, όπως έχει αναφερθεί και προηγουμένως.

Η τηλεόραση που έχεις είναι μάλλον η ίδια με αυτή που είχα στο σπίτι μέχρι πριν τρία χρόνια. Την οποία αντικατέστησε μια 42" LG SL8000 και στη συνέχεια προστέθηκε μια 50" LG PV350. Οι οποίες έχουν και οι δύο γυαλιστερή επιφάνεια και είναι γεγονός πως χωρίς κουρτίνες, ειδικά τις πρωινές ώρες, οι ανακλάσεις στην επιφάνεια τους είναι αρκετές. Προσωπικά δε με ενοχλεί τόσο πολύ. Απλά να ξέρεις πως ακόμα και LCD να επιλέξεις μπορεί να έχεις το ίδιο πρόβλημα, όπως έχει αναφερθεί και προηγουμένως.

Ακριβώς! Πήγαινε ρίξε μια ματιά στην Sony HX-850, που είναι από τις καλές περιπτώσεις LED. Σβήσε την οθόνη και θα δεις τον εαυτό σου να καθρεπτίζεται. Ακόμη και στα laptop τώρα βάζουν αυτές τις Brightview glossy οθόνες, που είναι μόνον για σκοτεινούς χώρους. Δυστυχώς έχω κι εγώ μια τέτοια και είμαι και κόντρα στην τζαμαρία...

Ακριβώς! Πήγαινε ρίξε μια ματιά στην Sony HX-850, που είναι από τις καλές περιπτώσεις LED. Σβήσε την οθόνη και θα δεις τον εαυτό σου να καθρεπτίζεται. Ακόμη και στα laptop τώρα βάζουν αυτές τις Brightview glossy οθόνες, που είναι μόνον για σκοτεινούς χώρους. Δυστυχώς έχω κι εγώ μια τέτοια και είμαι και κόντρα στην τζαμαρία...

Την ειδα, (sony hx-850) στις 40 και 46 ιντσες, στο καταστημα της Sony εδω, στο Ηρακλειο. Ωραιο μηχανημα, δυνατο design, προσωπικα μπορω να πω πως μου αρεσε με μια γρηγορη ματια, αλλα δεν εκατσα να ασχοληθω μαζι της.
Η πωλητρια προσπαθησε να μου πλασαρει σαν + την glossy οθονη, αλλα τωρα που το λες, θα ναι φρικη το πρωι αυτη, δεν θα βλεπεται καθολου!!
Παντως σαν τηλεοραση, με την πρωτη ματια δεν θα την ελεγα ασχημη. Φυσικα θα θελα να την δω το βραδυ και πως θα εδειχνε σε μια ταινια.

Την ειδα, (sony hx-850) στις 40 και 46 ιντσες, στο καταστημα της Sony εδω, στο Ηρακλειο. Ωραιο μηχανημα, δυνατο design, προσωπικα μπορω να πω πως μου αρεσε με μια γρηγορη ματια, αλλα δεν εκατσα να ασχοληθω μαζι της.
Η πωλητρια προσπαθησε να μου πλασαρει σαν + την glossy οθονη, αλλα τωρα που το λες, θα ναι φρικη το πρωι αυτη, δεν θα βλεπεται καθολου!!
Παντως σαν τηλεοραση, με την πρωτη ματια δεν θα την ελεγα ασχημη. Φυσικα θα θελα να την δω το βραδυ και πως θα εδειχνε σε μια ταινια.

Εμφανισιακά σκίζει ! Monolithic design το ονομάζει η Σόνυ. Από εικόνα είναι πολύ καλή αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε LED. Αλλά με πολύ λιγότερα λεφτά παίρνεις μια πλάσμα με πιο πολλές ίντσες και πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας. Πρέπει να αποφασίσεις, αν το θέμα της θέασης τη μέρα είναι σημαντικό και να μπορείς να τραβάς καμιά κουρτίνα, πράγμα που από ό,τι βλέπεις θα χρειαστεί και σε λύση LED. Απλή η LED, λόγω φωτεινότητας ίσως να δείχνει καλύτερα τη μέρα από ό,τι μια πλάσμα. Πάντως, εγώ που την έχω σε πολύ φωτεινό δωμάτιο, αλλά όχι κόντρα σε τζαμαρία, δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Πρέπει να αποφασίσεις, αν το θέμα της θέασης τη μέρα είναι σημαντικό και να μπορείς να τραβάς καμιά κουρτίνα, πράγμα που από ό,τι βλέπεις θα χρειαστεί και σε λύση LED.
Νομιζω πως εδω θα παιχτει ολο το παιχνιδι φιλε μου. Αυτο το ερωτημα πρεπει να απαντηθει, και ο μονος που μπορει να το απαντησει ειμαι εγω.
Θα βγω στην γυρα απο βδομαδα, και θα προσπαθησω να δω τηλεορασεις, οσο καλυτερα μπορω. Θα σας κρατησω ενημερους.
Σας ευχαριστω πολυ ολους!

Νικος - Ηρακλειο Κρητης

Eυχαριστω Δημητρη.
Και για να τελειωνουμε με το θεμα αυτο...ας παμε και σε αλλη μια βασικη απορια μου, και συγχωρεστε με εαν βγαινω εκτος θεματος.
Με το θεμα του player, τι γινεται? Θα χρειαστω ενα εξωτερικο 3d blue ray player για να δω τις 3d ταινιες?
Το να συνδεσω εναν εξωτερικο σκληρο (εχω) μεσω USB για να ανοιγω αρχεια ταινιων κατεβασμενων απο το Ιντερνετ γινεται, ετσι δεν ειναι?
Μηπως θα προκυψει θεμα με τα μεγεθη και τους τυπους των αρχειων που θα μπορουν τα players των τηλεορασεων αυτων να παιξουν μεσω σκληρου δισκου?
Επειδη ενταξει, καλο το 3d, αλλα οι περισσοτερες ταινιες ειναι 2d, και κυριως αυτες που εμενα μου αρεσουνε ειναι 2d.
Ti θα γινει με τις 2d blue ray ταινιες? θα μπορω να κατεβαζω και να βλεπω? η λογω μεγεθους αρχειων θα αναγκαστω να τις νοικιαζω η να τις αγοραζω και αυτες
για να τις δω μεσω καποιου εξωτερικου player?
Στις 3d? φανταζομαι πως λογω μεγαλυτερου μεγεθους, θα μπορω μονο απο ενα εξωτερικο 3d blue ray player να τις δω, σωστα?

Κάποιοι εδώ στο φόρουμ είναι πολύ ικανοποιημένοι από τον ενσωματωμένο player της E6500. Εγώ δεν τον πολυχρησιμοποιώ, είχα ήδη εξωτερικό. Από media player μπορείς να παίξεις τα πάντα. Και 3D και 2D. Το θέμα είναι οι υπότιτλοι και κατά πόσο ο player σου υποστηρίζει υπότιτλους 3D. Ο ενσωματωμένος της E6500, υποστηρίζει, αλλά τους βλέπεις στο επίπεδο της οθόνης, δηλαδή δε βγαίνουν προς τα έξω. Νομίζω ότι ο ενσωματωμένος θα σε καλύψει μια χαρά για αρχή, αν και δε θα παίζει τις ταινίες σε 24p από όσο ξέρω, αλλά σε 60 (μικρό το κακό).

BluRay Player παίρνεις μόνον αν σε ενδιαφέρει να παίζεις τα μπλε δισκάκια ή αν σε ενδιαφέρει το 3D σε HD, γιατί με media player στο 3D χάνεις τη μισή ανάλυση (ίσως υπάρχουνε εξαιρέσεις, αλλά γενικά ισχύει αυτό, άσε που κι αν ακόμη ο player υποστηρίζει υπερδιπλάσιες αναλύσεις, δε θα βρίσκεις σχετικά αρχεία για κατέβασμα). Τα 3D για player λέγονται SBS (Side by side) και υπάρχει κι ένα άλλο φορμά, όπου η εικόνα κόβεται οριζοντίως στη μέση.