Αγορα 3D TV ... ?

MICRON

Established Member
30 March 2011
112
Καλημερα φιλοι,

Παρακολουθω εδω και καιρο τοσο τις τιμες οσο και τα διαφορα τεστ μερικων μοντελων 3D, σειρας 2010 οσο και 2011. Προσπαθησα να καταληξω σε μια αξιπιοπιστη και valey for money τηλεοραση, ομως ομολογω οτι δεν τα καταφερα. Συνεχιζω να εχω μερικες αποριες που τις παραθετω πιο κατω και οποιος σχετικος ας μας δωσει τα φωτα του μηπως και καταληξουμε καποτε.

-Διαθεσιμο ποσο προς αγορα - 900 με 1400 (εννοειται πως οι απαιτησεις αυξανουν κατακορυφα οσο αυξανεται το ποσο)
-Αναζητηση μιας αξιπιοπιστης και value for money 3D TV 37-42
-Λογω πολυ καλης εμπειριας κατα προτιμηση Plasma (αν και δεν εχω εμπειρια απο LED κτλ, μονο απο LCD μετριας κατηγοριας)

Τηλεορασεις που παρακολουθησα :

L E D
FULL HD 3D (ACTIVE)

SAMSUNG 42D6530 - 1060 E
Οπως την ειδα θεωρησα οτι αξιζει μια επενδυση σε αυτην
την τηλεοραση γιατι δεν υστερει ιδιαιτερα απο τις κορυφαιες
της samsung 42D7000 & 42D8000 εκτος του local dimming που
από οτι κατάλαβα και δεν βοηθαει και τοσο στο τελικο αποτελεσμα.
Κοινος no valeu for money. (αν κανω λαθος διορθωστε με για να ξερουμε τι διαβαζουμε απο τα διαφορα reviews)
τιμες για τις 42D7000 - 1260 E και 42D8000 - 1375 E
οποτε εχουμε μια διαφορα της ταξης των 200 E και 315 Ε
που αντισταθμιζεται καπως λογω της υπαρξης στα κορυφαια μοντελα ενος ζευγαριου γυαλιων και μαλιστα επαναφορτιζομενου, οποτε μολις γλυτωσαμε 100 Ε σε σχεση με την φθηνοτερη εκδοση 42D6530. Οποτε η ερώτηση ειναι : αξιζει αυτα τα 100 E επιπλεον η D7000 απο την D6530 ?
Θα διναμε τα επιπλεον 215 Ε για την D8000 ? Και αν ναι τι περνουμε με αυτα ?

L E D
PASSIVE 3D READY

Εδω εχουμε ενα μοντελιο της LG το 42LW5500, αρκετα καλη εκδοση αλλα με λιγοτερα καλουδια απο τις σειρες της Samsung και φυσικα μονο 100HZ,
οι αλλες ηταν απο 400hz και πανω. Τιμή 1099 Ε. Φυσικα υπαρχει και η πιο ακριβη εκδοση των 1388 Ε με 200hz 42LW650S.
Ερωτηση :
- Αξιζει τα σχεδον 300 Ε παραπανω η εκδοση των 200hz, δηλαδη εχουμε value for money ή σε κανενα μηνα θα καταρευσει κοντα στην τιμη της 42LW5500 (Πραγμα που ειδαμε να συμβαινει στις σειρες της samsung)
- Αξιζει τελικα να παρουμε passive ή active 3D (εδω ας κρινουμε με βαση κατα ποσο εξυπηρετειτε η θεαση για 4 ατομα)?
- Αξιζει να επενδυσουμε τωρα σε passive ή να περιμενουμε και τις toshiba στις passive για να παιξει λιγο ο ανταγωνισμος υπερ μας?

PLASMA
PANASONIC

Καταρχας μιας και δεν το βλεπεις συχνα να ενημερωσουμε τους φιλους αναγνωστες οτι δεν υπαρχει Plasma με Passive Τεχνολογια.
Εγω απο την εμπειρια μου με μια LG PLASMA εχω να πω τα καλυτερα για τις Plasma και παντα σε σχεση με αυτα που βλεπω σε φιλικα σπιτια απο αντιστοιχες απογοητευικες LCD (για μενα η μερα με την νυχτα) απλα υπαρχει υπερδιπλασια (και με τις LED υπερτριπλασια) καταναλωση ρευματος στις Plasma, πραγμα που θα πρεπει να το συνυπολογιζεται στην ετησια καταναλωση ρευματος.

Στην συγκεκριμενη κατηγορια ξεχωρισα 2-3 μοντελα, pls help και εδω.

1. LG50PZ550 50ιντσες - 1019 Ε
Αρκετα καλη θα ελεγα, βεβαια για τον χωρο που εχω λιγο μεγαλη.
2. PANASONIC, εδω θελω βοηθεια...

Περσινες = P42GT20E και P42VT20E που δεν καταλαβαινω γιατι στο "ελλαντα" ειναι ακριβες ακομα ενω εξω εχουν πεσει κατα πολυ οι τιμες τους.
Κοστος 1350 Ε.
Και οι φετινες με το Neoplasma που το κοστος τους ειναι για τις μεν GT30E 1375 E τις δε VT30E στα 1650 Ε.

- Οποτε αν πεσουν οι τιμες και εδω στις περσινες, να αρπαξουμε μια ή υπαρχουν σοβαρες διαφορες στην αποδοση με τις φετινες και να αναμενουμε καποια πτωση σε αυτες για να αδραξουμε την ευκαιρια να παρουμε μια ?
- Μηπως η LG ομως ειναι value for money μιας και τα γυαλια της ειναι αρκετα φθηνοτερα απο τα αντιστοιχα της panasonic και ισως να μην αξιζει να επενδυσουμε και τοσο σε panasonic τελικα ? Ιδιως στις σειρες GT που δεν υπαρχουν γυαλια οποτε το κοστος ανεβαινει κατα 150 Ε το ζευγαρι (κοινος.. το κλεισαμε το μαγαζι)

Οποτε οποιος θελει ας παραθεσει εδω τις δικες του αποψεις αν το εχει ψαξει το θεμα, ωστε και εμεις οι υπολοιποι να βοηθηθουμε αρκετα στην επιλογη μας. Συγνωμη αν κουρασα αλλα πιστευω στο ευλογο των ερωτηματων μου και οτι θα βοηθησουν ουσιαστικα αρκετους στην επιλογη τους.

Last edited:
Και να προσθεσω και κατι τελευταιο ...

Γενικα, παρακολουθόντας τις εξελιξεις στον χωρο της "οθονης" και απο οτι εχω καταλαβει, απο του χρονου θα τσουλισουν και τηλεορασεις 3D χωρις την χρηση γυαλιων, μηπως να τις περιμεναμε? Και φυσικα απο φετος οθονες pc με passive 3D ( μιας και σχεδον ολες οι καρτες γραφικων εξυπηρετουν τα πρωτοκολλα 3d οποτε αγοραζεις μια οθονη και ξενιαζεις) σε συνδιασμο του οτι η θεαση ενος 3D περιεχομενου υλικο ισως τελικα να αποτελει προσωπικη υποθεση (αν δεν μπορουν δηλάδη να δουν 4 ατομα δηλ. μια οικογενεια το ιδιο καλα μια ταινια 3d) ποιος ο λογος σε μια επενδυση τηλεορασης με 400-500 Ε παραπανω για να ειναι και 3D?