Αγορά 40-42'

alekoka

New member
15 December 2014
12
Καλημέρα,
Θα ήθελα τη βοήθεια σας για αγορά τηλεόρασης. Να σας προλάβω για το θέμα του μεγέθους λέγοντας ότι είναι για φίλο που έχει θέμα με τον χώρο τοποθέτησης. Μάλιστα μου έχει βάλει σαν όριο περίπου τα 90cm πλάτος (40') αλλά εγώ προσπαθώ να στριμώξω τουλάχιστο μια 42αρα! (περίπου 96cm πλάτος). Δυστυχώς σ'αυτές τις περιπτώσεις νόμος είναι το δίκιο της μπαλκονόπορτας!

Τώρα στο ζουμί.
Το μπάτζετ είναι μέχρι 500-550max. Ενδιαφέρει πρώτιστα η ποιότητα εικόνας, κίνησης τόσο σε τηλεοπτικό όσο και σε άλλη πηγή. Επίσης ενδιαφέρει ευκολία χρήσης και συνδεσιμότητα. Το 3D είναι αδιάφορο.

Από 42άρες έχω τσεκάρει τις
Sony KDL-42W705
LG 42LB671
Philips 42PFH6309

Για τη Philips δεν είμαι τόσο σίγουρος απλά την έβαλα λόγω ambilight! Το έχω δει και μου άρεσε. Δηλαδή αν είναι ισάξια θα ήταν ένα καλό "συν".

Από 40άρες
Samsung UE40H6400
Sony KDL-40W605

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας.

(Τονίζω πως το πρώτο ζητούμενο είναι η ποιότητα εικόνας)

Ίσως κι αυτή:
Panasonic TX-L42E6
Αν και είναι πιο παλιά παίρνει εξαιρετικές κριτικές στο techradar

Εγώ προτείνω 42W705 , 40Η6400 , 40W605 με την σειρά που τις αναφέρω. LG πάει πιο κάτω λόγω IPS. Philips άστο καλύτερα , παρωχημένη επεξεργασία εικόνας (Pixel Plus HD) και IPS.

Κι εγώ κυρίως τις δύο πρώτες βλέπω. Μια βασική διαφορά βλέπω ότι η sony είναι edge-lit LED ενώ η samsung direct-lit LED. Θεωρητικά η δεύτερη τεχνολογία είναι καλύτερη. (Από την άλλη βλέπω ότι πολλοί υπερασπίζονται ακόμα τις IPS έναντι των VA... )
Μήπως όμως, γενικά, οι 2 παραπάνω ίντσες είναι πιο σημαντικές από την direct-lit τεχνολογία;

Λαθος ειναι για τις φετινες σαμμυ σειρες 6 οτι ειναι direct led.Ta led ειναι πανω κατω

Στο κρυφο μενου το V σημαινει vertical edge led δηλαδη πανω και κατω led.Ισως ποιο πριν να κανανε τεστ καμια lg και μετα το psa πανελ να τους φανηκε αψογο και να γραψαν για direct led.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσοχη θελει σο 50αρι το μοντελο το οποιο κυκλοφορει και με πανελακι cmo s-mva 50D1Af0V,D CMO,κατα προτιμηση Α sammy η R PSA AUO

Κλίνω περισσότερο προς την Samsung h6400 αλλά ψάχνοντας λίγο το θέμα είδα ότι γενικά παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο σε τι κομμάτι θα πέσεις. Χρειάζεται προσοχή δηλαδή; Θα πρέπει καλύτερα να την ανοίξουμε στο μαγαζί και τι να προσέξουμε; υπάρχει υλικό που μπορούμε να παίξουμε για να δούμε τις ατέλειες; Εμείς υπολογίζαμε να πάρουμε από κάποιο eshop και να παραδοθεί κατευθείαν σπίτι...

Κλίνω περισσότερο προς την Samsung h6400 αλλά ψάχνοντας λίγο το θέμα είδα ότι γενικά παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο σε τι κομμάτι θα πέσεις. Χρειάζεται προσοχή δηλαδή; Θα πρέπει καλύτερα να την ανοίξουμε στο μαγαζί και τι να προσέξουμε; υπάρχει υλικό που μπορούμε να παίξουμε για να δούμε τις ατέλειες; Εμείς υπολογίζαμε να πάρουμε από κάποιο eshop και να παραδοθεί κατευθείαν σπίτι...
Στις μικρές ίντσες συνήθως δε υπάρχει θέμα άξιο λόγου και να υπάρχει συνήθως δε φαίνεται. Από 46 ίντσες και πάνω θέλει προσοχή και κυρίως από 50 +

Κι εγώ κυρίως τις δύο πρώτες βλέπω. Μια βασική διαφορά βλέπω ότι η sony είναι edge-lit LED ενώ η samsung direct-lit LED. Θεωρητικά η δεύτερη τεχνολογία είναι καλύτερη. (Από την άλλη βλέπω ότι πολλοί υπερασπίζονται ακόμα τις IPS έναντι των VA... )
Μήπως όμως, γενικά, οι 2 παραπάνω ίντσες είναι πιο σημαντικές από την direct-lit τεχνολογία;

Η LG 42LB650V ειναι Direct led

Καλησπέρα σε όλους και Καλή Ανάσταση.
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, συνεχίζω σε αυτό που είναι σχετικό.
Ενδιαφέρομαι για καινούρια tv.
Απαιτήσεις:
1) budget 500 -550
2) Απόσταση θέασης: 1,5μ - 2,1μ
3) Προορίζεται για τηλεοπτικά κανάλια και ταινίες/σειρές. Η tv θα είναι πολύ κοντά σε pc οπότε δε με ενδιαφέρει να είναι smart και αν δεν έχει και τέλοιο player δε θα τρελαθώ κιόλας, αφού θα συνδέεται με hdmi στο pc. Το 3d σε αυτές τις
ίντσες είναι αδιάφορο. Επίσης θα ήθελα να βλέπω και αξιοπρεπώς αθλητικά.
4) Μιας και θα είναι συνδεδεμένη με pc ίσως παίζω και κανένα παιχνίδι, αλλά δεν είναι στις προτεραιότητές μου.
5) Η tv θα κρεμαστεί σε τοίχο με βάση.

Έχω καταλήξει στις:
Sony KDL-42W705
Samsung UE40H6400
Το Plaisio έχει την sony KDL-42W828 (η οποία φαίνειται καλύτερη από τις άλλες 2) στα 559 αλλά είναι εκθεσιακά κομμάτια και δε νομίζω ότι θα το διακινδύνευα.

Κλείνω ελάχιστα περισσότερο στη sony W705 λόγω τηλεοπτικών καναλιών και πρότερης εμπειρίας με sony, αλλά...

Θα ήθελα τη βοήθειά σας να επιλέξω ανάμεσα στις δυο ή ακόμα και να προτείνετε κάποια άλλη.

Ευχαριστώ πολύ!!!

Καλησπέρα σε όλους και Καλή Ανάσταση.
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, συνεχίζω σε αυτό που είναι σχετικό.
Ενδιαφέρομαι για καινούρια tv.
Απαιτήσεις:
1) budget 500 -550
2) Απόσταση θέασης: 1,5μ - 2,1μ
3) Προορίζεται για τηλεοπτικά κανάλια και ταινίες/σειρές. Η tv θα είναι πολύ κοντά σε pc οπότε δε με ενδιαφέρει να είναι smart και αν δεν έχει και τέλοιο player δε θα τρελαθώ κιόλας, αφού θα συνδέεται με hdmi στο pc. Το 3d σε αυτές τις
ίντσες είναι αδιάφορο. Επίσης θα ήθελα να βλέπω και αξιοπρεπώς αθλητικά.
4) Μιας και θα είναι συνδεδεμένη με pc ίσως παίζω και κανένα παιχνίδι, αλλά δεν είναι στις προτεραιότητές μου.
5) Η tv θα κρεμαστεί σε τοίχο με βάση.

Έχω καταλήξει στις:
Sony KDL-42W705
Samsung UE40H6400
Το Plaisio έχει την sony KDL-42W828 (η οποία φαίνειται καλύτερη από τις άλλες 2) στα 559 αλλά είναι εκθεσιακά κομμάτια και δε νομίζω ότι θα το διακινδύνευα.

Κλείνω ελάχιστα περισσότερο στη sony W705 λόγω τηλεοπτικών καναλιών και πρότερης εμπειρίας με sony, αλλά...

Θα ήθελα τη βοήθειά σας να επιλέξω ανάμεσα στις δυο ή ακόμα και να προτείνετε κάποια άλλη.

Ευχαριστώ πολύ!!!
samsung ue48h5000. sony 48w605b...τις εχω δοκιμασει..πολυ καλες

Καλημέρα,

προτείνεις δηλαδή να ανέβω στις 48"?
δεν έχω πρόβλημα με το μέγεθος και το χώρο αφού θα μπει στον τοίχο, αλλά για 1,5μ απόσταση θέασης είναι εντάξει οι 48"?

Καλημέρα,

δεν έχω πρόβλημα με το μέγεθος και το χώρο αφού θα μπει στον τοίχο, αλλά για 1,5μ απόσταση θέασης είναι εντάξει οι 48"?
Χρόνια πολλά!
Επειδή λες ότι προορίζεται για τηλεοπτικό - σειρές, στη θέση σου θα επέλεγα τη 42W705 που είναι πολύ καλή στο τηλεοπτικό ( εννοείτε και στο HD υλικό ). Όμως είναι 50 Hz πραγματικά από πάνελ η 42αρα, οπότε αν βλέπεις πολύ αθλητικά ( π.χ ποδόσαφαιρο ) τότε ίσως, λέω ίσως να έχεις ένα μικρό θέμα στην απόδοση της κίνησης από την απόσταση του 1,5 μ. Γενικά πάντως για αυτά που θες είναι άψογη και κατά την άποψη μου , για χρήση τηλεοπτικού δε θα πήγαινα πάνω από 42 ίντσες για απόσταση περίπου 1,5μ. Στα 2μ όμως η 48αρα είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη επιλογή. Δες λοιπόν σε ποια απόσταση βλέπεις συνήθως και κάνε την επιλογή σου, μη ξεχνώντας βέβαια πως αν μιλάμε για τα 2μ, εξαιρετική επιλογή είναι και η W705 στις 50 ίντσες που αυτή είναι και 100 Hz πραγματικά από πάνελ και σου κάνει για κάθε χρήση από αυτές που θες, με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Καλημέρα,

χρονια πολλά ..
για 1,5 μετρο εισαι οκ οι 42..για 2μ καλυτερα οι 48..εαν πας σε 42 η 705 είναι πολυ καλη ..

Καλημέρα,

Μην πας σε 40" πολύ σύντομα θα σου φαίνεται πολύ μικρή. Προχθές μίλαγα με φίλο μου που έχει 46" Samsung από τα 2 μέτρα και μου έλεγε ότι του φαίνεται σαν PC μόνιτορ (δική του έκφραση) και το μετάνιωσε που δεν πήρε μεγαλύτερη.

Χρόνια πολλά και ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Η tv θα εγκατασταθεί απέναντι από καναπέ γωνία. Η πιο κοντινή πλευρά θα έχει
περίπου απόσταση θέασης 1,5μ, αλλά η θέση που θα καθόμαστε συνήθως είναι στα 2,1μ. Οπότε από αυτά που διαβάζω οι 42"
θα είναι λίγες. Βρήκα τη samsung UE50H6200 sta 599 . Λέτε να κάνω την υπέρβαση και να πάω για την 50αρα? Είναι 100αρι το panel της ε?

Θα την ευχαριστηθείς περισσότερο τη 50αρα ειδικά στα 2,1μ.
Η 6200 είναι 100 Hz πραγματικά.
Επίσης πιστεύω ότι στο τηλεοπτικό θα μείνεις πιο ευχαριστημένος με τη 50W705 που όπως σου είπα είναι και αυτή 100 Hz πραγματικά. Στο HD υλικό είναι και οι δύο πάρα πολύ καλές, η 6200 είναι και 3D και έχει πολύ καλό media player, η 705 δεν είναι 3D ( όπως ξέρεις ) καλός είναι ο media player της ( όχι όσο της 6200 ) αλλά έχει αισθητά πιο χαμηλό lag και είναι πιο κατάλληλη για games.
Καλή επιλογή σου εύχομαι!