Αγορά 42" lcd ή plasma - την γνώμη σας, παρακαλώ.

LateAdopter

New member
27 September 2011
11
Πειραιάς
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι στα πρόθυρα αγοράς TV και προσανατολίζομαι σε αυτά τα μοντέλα:

Panasonic TX-L42E30E (led-lcd)
Panasonic TX-P42G30E (plasma)
Samsung UE40D6530 (led-lcd 3d)

Απόσταση θέασης : 2,5m (ξέρω ότι τα 2,5 'σηκώνουν' και 50", δεδομένου όμως ότι η παρούσα TV είναι 29" CRT, οτιδήποτε παραπάνω από 42" θα μου φανεί γιγάντιο)
Budget : 800E (+- 100Ε max)
Κύρια αποστολή TV: Σειρές (70%), Αναλογικό πρόγραμμα TV (25%), παιχνίδια (από PC) (5%).

Επιπλέον:
- Το 3D δεν μ'ενδιαφέρει καθόλου, απλά η Samsung έχει πολύ καλή εικόνα (την έχω δει live) και έχει 400hz cmr σε σχέση με την (lcd) panasonic 42" που έχει 200hz (100+100) [αν λέει αυτό κάτι].
- Έχω δει την Samsung UE40D6530 και την Panasonic TX-P42U30E (όχι την G30) και η εικόνα της samsung μου φάνηκε καλύτερη και καθαρότερη. Επίσης διαδικασίες στυλ 'στρωσίματος' (λόγο burnin) με αποθαρρύνουν για plasma.
- Ταυτόχρονα διαβάζω τα διάφορα threads στο site αλλά είμαι ακόμα στην αρχή, οπότε μια γνώμη σας θα με βοήθαγε λίγο :)

Ευχαριστώ.

Κατ' αρχήν, καλώς ήρθες στη παρέα μας...

..και κατά δεύτερον θα σου πρότεινα να αναθεωρήσεις σχετικά με το μέγεθος και να το σκεφτείς για 46άρα η οποία είναι και μέσα στο budget σου.

Με τη χρήση που περιγράφεις δεν έχεις πρόβλημα για Burn in σε plasma.

Σχετικά με την plasma...αν θέλεις την στρώνεις, αν δεν θέλεις δεν τη στρώνεις και κάνεις ό,τι είχες κάνει και με την CRT σου ;)

Ακριβώς.Καλύτερα να πάρεις την 46D6100 εφόσον σου αρέσει η εικόνα των Samsung.

Συμφωνω, μην φοβασαι το μεγεθος. Κι εγω 29αρα crt ειχα και πηρα 50αρα στα 2,8 περιπου μετρα. Την συνηθισα αμεσως και τωρα μου φαινεται μικρη, ειδικα σε hd υλικο.