ΑΓΟΡΑ 42" ΟΚΤ 2010

sofix

Established Member
27 September 2010
195
καλησπερα και καλως σας βρηκα...
παρακολουθω κανα μηνα διαφορα θεματα κ ηρθε η ωρα να παρω και εγω μια τηλεοραση για το σαλονακι..
εχουμε και λεμε
αποσταση καναπε - επιπλου tv = 2,50-2,80m
διαθετω 500,με το ζορι 550 ...
χρηση sports,( απο νετ-νοβα-δορυφορικα,f1) και mkv απο το pc..
δεν με ενδιαφερουν usb,onboard player,dts etc .λογικα θα παιξει πανω σε αλλο player (wdTV or AC Ryan Playon)
games σπανια ..pc monitor οχι..αντε να συνδεθει με pc μονο για καμια ταινια...
ειχα αποφασισει για panasonic u20..διαβασα διαφορα αρνητικα,το μετανοιωσα..η s20 παει ακριβα...
μετα με εφαγε το σαρακι μηπως να παρω μια 32αρα-40αρα lcd,στα 100Hz ομως παμε ψηλα σε τιμη..

σκεφτομαι πλεον μια αλλη..θελω τη γνωμη σας για την LG 42PJ550..ειναι στα 499 ,αλλα με προβληματιζει το hdready..αν βαζω να δω Blueray χανω κατι σε αυτη τη αποσταση?δεν θα παιζει σωστα..?να με φοβιζει η αναλυση της ή οχι?
μηπως ειναι λαθος αγορα εν ετη 2010 να παρω tv που δεν ειναι fullHD?

Καλημέρα. Από ό,τι φαίνεται το έχεις ψάξει ήδη αρκετά το θέμα οπότε δε θα σε ζαλίσω με ίντσες και αποστάσεις. Στα χρήματα που διαθέτεις δε νομίζω να υπάρχει καλύτερη επιλογή από την LG PJ550. Το ότι δεν είναι FullHD μη σε απασχολεί, δε παίζει ιδιαίτερο ρόλο στις plasma, ειδικά απ'τα 2,50 μέτρα και πάνω που θα βλέπεις. Δε ξέρω αν είδες την Panasonic TX-P42U10E η οποία είναι FullHD, κοντά στα χρήματά σου και γενικότερα στις plasma οι Panasonic υπερέχουν των LG. Σε ξένο site είδα να έχει καλές κριτικές.

..θελω τη γνωμη σας για την LG 42PJ550..ειναι στα 499 ,αλλα με προβληματιζει το hdready..αν βαζω να δω Blueray χανω κατι σε αυτη τη αποσταση?

Οχι δεν χανεις γιατι το ανθρωπινο ματι απο την αποσταση σου και για 42" δεν μπορει να διακρινει την διαφορα στην αναλυση.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574

διαβασα και το αντιστοιχο νημα των κατοχων,αλλα δυστυχως ειναι λιγοι,οπότε δεν εχω πολυ πληροφορια..πετυχα και ενα review(στα τσεχικα νομιζω..) και ελεγαν για πολλες ανακλασεις και input lag 70ms..

Yperion,ευχαριστω για το λινκ,κατατοπιστικοτατο..

τονιζω οτι μεγιστη αποσταση ειναι τα 2,80μετρα..με περιοριοριζουν οι 2 τοιχοι, οπότε το κεφαλι μου το υπολογιζω στα 2,5μετρα..
ειδα προχτες μια LG450 42' σε φιλο,αποσταση στα 3,5 μετρα και μου φανηκε τεραστια..ολοι λετε ομως οτι αν παω σε μικροτερη θα το μετανοιωσω και μιας και εχω επιλογες στα 500 απο 42αρες,δεν το σκεφτομαι,αγοραζω 42'!

για pany u10 εχω διαβασει απειρα εδω μεσα ,εχω πληρη εικονα,αλλά δεν την βλεπω διαθεσιμη σε κανα σοβαρο μαγαζι...και οσα την εχουν πανε στα 600 ..η αγορα θα γινει στα 450-500 εκτος καποιας μεγαλης ευκαιριας,οπότε δινω και 550..
εχει δρομολογηθει καποιο νεο μοντελο απο LG σε πλασμα, βελτιωμενο απο τα υπαρχοντα pj350-550, που να αξιζει να περιμενω κανα 20αρια μερες ακομα?

διαβαζοντας ολα τα αλλα νηματα,δεν νομιζω οτι στα 500 θα εχω καποια καλυτερη αγορα σε 40-42..
αν μου διαφευγει κατι παρακαλω φωτιστε με..εστω και αξιολογη lcd 100Hz 40" στα 500-550..

παρατηρω ομως οτι εδω και κανα 2μηνο στα ιδια μοντελα αναλλωνεστε και εσεις..δεν βλεπω τπτ φρεσκο στην αγορα ,ουτε σε lcd 100hz ή πλασμα στην κατηγορια τιμης των 500 ..περιεργο..μονο led και 3D λανσαρουν πλεον...(?)

Στα λεφτα που δινεις ξεχνας τις LCD.

To πολυ πολυ να αγορασεις μια μετρια 32αρα.

Το input lag δεν σε ενδιαφερει παρα μονο αν μιλαμε για online gaming.

Aνακλασεις εχουν σχεδον ολες οι πλασμα αλλα και οι περισσοτερες ακριβες LCD (για προσομειωση εικονας πλασμα, lol).

Δεν ειναι τοσο μεγαλο αρνητικο ομως μπροστα στην αθλια κινηση και τα ψευτικα χρωματα που εχουν οι περισσοτερες LCD.

Η 450 που μου προτεινεις φιλε μου,ειναι στα 50 και οχι στα 200hz..
οπως ανεφερα προηγουμενως, την πηρε πριν λιγες μερες ενας φιλος ,ειχα την ευκαιρια να την δω απο κοντα κ περα απο το μεγεθος(δεν ειχα ποτε πανω απο 29' TV) στα υπολοιπα με αφησε αδιαφορο...σαν ξεπλημενα χρωματα και ειδικα οταν ειδα αγωνα basket ,ειπα τελος θα παρω πλασμα ή μια καλη lcd 100Hz..δυστυχως οι καλες ξεφευγουν σε τιμη,οπότε πλασμα!

εκτος αν αναφερεις την σειρα 550,αλλα τα 650 + ειναι αρκετα...αν μπορουσα να εδινα τοσα θα πηγαινα σε pany s20..
ευχαριστω παντως

http://www.skroutz.gr/s/264614/LG-42LD450-42.html?keyphrase=LG+42LD450+42
με 150 ε παραπάνω παίρνεις 200hz και δε θα το μετανίωσεις

Εισαι σιγουρος οτι δεν θα το μετανιωσει?

για σε ολους λοιπον παιδια εβαλα και εγω νοβα και [πηρα και το δεκτη το καινουργιο αλλα υπαρχει προβλημα με την τηλεοραση μου που ει ναι lg η κινηση ειναι πολυ χαλια μιλησα με το τεχνικο της νοβα και μου ειπε οτι φταινε οι lg tv και οτι περιμενει να του στειλει ι νοβα καινουργια καλωδια hdmi μηπως και γινε,ι εγω εχω δοκιμασει μεχρι τωρα 3 διαφορετικα και τιποτα.τεσπα θελω να ρωτησω αυτοι που εχουν lg αν διαπιστωσαν και αυτοι αυτο το προβλημα και αν βρηκαν καμια λυση.ευχαριστω

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1357827&postcount=3094

Θα σου φαίνεται μεγάλη για το πολύ μια εβδομάδα. Μετά θα σου φαίνεται κανονική έως μικρή. Εδώ εγώ έχω 32άρα και τη πρώτη μέρα είδα ματς απ'τα 5 μέτρα! Πριν είχα 20άρα βλέπεις.

Θα σου φαίνεται μεγάλη για το πολύ μια εβδομάδα. Μετά θα σου φαίνεται κανονική έως μικρή. Εδώ εγώ έχω 32άρα και τη πρώτη μέρα είδα ματς απ'τα 5 μέτρα! Πριν είχα 20άρα βλέπεις.

32" ειναι αυτοκτονια και στα 3 μετρα.

Ειχα παλιοτερα και εχω εμπειρια.

η τιμη των 470-490 ειναι καλή για την 42PJ550?
ειναι μοντελο 2010 σωστα? η LG δινει και zero pixel για 42"?

ομολογω οτι ειμαι σχεδον αποφασισμενος,αλλά με φρεναρει η αναλυση της..οχι επειδη θα διακρινω στα 2,5μ ατελειες σε τηλεοπτικο και matroskes,αλλα μηπως η αναλυση αυτη σε 2 χρονια γινει παλαιολιθικης τεχνολογιας και η TV μετα τα 1-2 χρονια κανει μονο για καδρο-καθρεπτη..

προφανως αγοραζω με ενα οριζοντα μεγαλυτερο της 2ετιας...τωρα αν στα 2 χρονια εχει ωριμασει το 3d κτλ την κανω δωρο στους γονεις...θα τα βγαλει τα λεφτα της για 2 χρονακια ή θα το μετανοιωσω που δεν πηρα μια FULL HD...?

Last edited:
Ξερεις ποσοι αγοραζουν LCD με LED local dimming και μολις την ανοιγουν πρωτη φορα τραβανε τα μαλλια τους?

Αν παρολα αυτα σε πειραζει η αναλυση (για ψυχολογικους λογους δηλαδη) δωσε κατι παραπανω και παρε την Panasonic U20 αν και για τηλεοπτικο σημα η PJ μπορει να ειναι και καλυτερη.

συνοψιζοντας,η LG ειναι

-αρκετα πιο φτηνη
-εχει καλυτερο τηλεοπτικο λογω αναλυσης(να φανταστω οτι τα δορυφορικα HD που βλεπω ειναι σε 720,οπότε δεν θα δω διαφορά με μια fullHD)
-οι ματροσκες που κυκλοφορουν εχουν τετοιο vibrate που παλι δεν θα καταλαβω στα 2,5μ μετρα διαφορα μεταξυ 720-1080
-με καλυπτει στα σπορτς καλυτερα απο LCD σε αυτα τα επιπεδα τιμης,λογω γρηγορου πανελ(αντε και 100ε πανω δεν βλεπω κατι αξιολογο σε lcd...)

αρνητικα εχω εντοπισει
-αργη εναλλαγη μεταξυ καναλιων
-input lag(εχω μονιτορ για το πισι δεν με νοιαζει για την ωρα..)
-no DTS(υπαρχει media player)

και τελος θα με δουλευουν ολοι φιλοι και γνωστοι που πηρα εν ετη 2010 πλασμα κ μαλιστα μη HD..

η u20 παει +100 και διαβαζω και για προβληματα στην κινηση,οπότε να μου λειπει το βυσσινο..καλυτερα μια φτηνη και ας εχει και 1-2 ασθενιουλες,παρα να τα σκασω και να τα κλαιω...οταν τα σκας εχεις και απαιτησεις...

περισσοτερο σαν ψυχαναληση ειναι το θεμα που ανοιξα,παρα κατι αλλο..
ξερω τι θελω,αλλα δεν αποφασιζω να παω μεχρι το ταμειο να την αγορασω...

Επειδη εχω "δουλεψει" LG πλασμα (περυσινο μοντελο) σε γνωστο μου σε σχεση με την U20 που εχει αλλος φιλος μου οι διαφορες ειναι αρκετα μικρες εως πολυ μικρες για τηλεοπτικο σημα.

Οτι "προβλημα στην κινηση" υποτειθεται οτι εχει η U20 εχει και η PJ καθως ουτε η μια ουτε η αλλη εχει frame interpolation για να φαινονται πιο ομαλα τα τραιλερ των διαφημισεων.:p

τα 100 ευρω παραπανω τα αξιζει η u20?υπερτερει καπου ξεκαθαρα?και κατι ολιγον ασχετο,μου φαινεται ή ειναι πιο μαζεμενη-σουλουπωμενη-ομορφη η LG?

απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα καλυτερα να πας σε s20,αλλιως και η LG μια χαρα θα με ικανοποιησει ως μεσο χρηστη που βλεπει 2 ταινιες την εβδομαδα και 2-3 αγωνες ποδοσφαιρου-f1-motogp...

Ο τομεας που υπερτερει η U20 ειναι η πιο "στιβαρή" κατασκευη.

Σε σχεδιασμο ομως υστερει σιγουρα. Ειδικα αυτη η ασημι λωριδα στο κατω μερος ειναι πολυ κιτς.

Σε σχεδιασμο ομως υστερει σιγουρα. Ειδικα αυτη η ασημι λωριδα στο κατω μερος ειναι πολυ κιτς.

Eνώ η "κούρμπα" της U10 που θυμίζει Hyundai Lantra, τα σπάει... :flipout: :flipout:

επομενως να το παρω το κοριτσι ,να κανω τη δουλεια μου με 450 ευρω και τα ρεστα να τα φαω φουντουνια?

(και να μην με απασχολει το hd ready του θεματος..?)