Αγορα 42" τηλεορασης,προτασεις!!!

pesimistis

New member
9 April 2010
26
Γεια σας και απο μενα.Μιας και εχω μεινει εκτος του αντικειμενου εδω και πολλα χρονια ειπα πριν αγορασω να ζητησω την γνωμη των ειδικων...Λοιπον,ενδιαφερομαι για 42αρα τηλεοραση.Απο 700-1000 ευρω.Ειμαι μανιακος με τις ταινιες οποτε θελω κατι πολυ καλο οσον αφορα την εικονα.Ζωντανα χρωματα και ρεαλιστικη εικονα οσο το δυνατον γινεται.Απο το μικρο ψαξιμο που εχω κανει μεχρι τωρα απο τα χαρακτηριστικα και μονο εχω βρει τις 42SL8500 και 42SL9000.Δεν εχω δει καμια απο κοντα οποτε βομβαρδιστε με προτασεις...

Καλυτερα να μας πεις καλου κακου και αποσταση θεασης και αναλυτικα χρηση(αμα παιζεις παιχνιδια ή αν θα συνδεσεις υπολογιστη) παντως σε πρωτη φαση προτεινω Panasonic P42S20

αποσταση θεασης 2.5 μετρα περιπου.παιχνιδια καθολου...τηλεοραση κλασικα και ταινιες mkv με media player.

το ζωντανα χρωματα και ρεαλιστικη εικονα μου ακουγονται καπως αντιφατικα αλλα τελος παντων , επι της ουσιας , 2,5 μ. αποσταση πας για 46-47-50 ιντσες
Για να πρωτοτυπησω λοιπον , θα ελεγα να διαβασεις λιγο τις αποψεις κατοχων και να παρεις μια απο τις πλασμα του 2010 ...
:ernaehrung004:

Εμενα παλι το ζωντανα κατι σε ψευτικα και πουσαρισμενα εντονα μου εκανε .
Γι'αυτο το σχολιασα... η φυσικοτητητα κατ εμε αφορα την σωστη αποδοση του χρωματος που δεν ειναι απαραιτητα εντονο οπως και να'χει...
:ernaehrung004:

δηλαδή πρέπει να παω για 46άρα ε;θα μετρήσω να είμαι σίγουρος.όταν λέω να έχει ζωντανα χρώματα εννοώ να μην είναι ξεθωριασμενα γιατι εχω μια σου έχει κάτι άθλια μουντα χρώματα που δεν βλέπονται.τι διαφορά έχει η πλάσμα από την lcd;επίσης από ότι βλέπω όλες είναι στα 600 χερτζ;παίζει μεγάλο ρόλο αυτό;ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.

Πλασμα
+Χρωματα
+Μαυρο
+Κινηση
+Ομοιομορφια οθονης
+Γωνια θεασης
-Ανακλασεις
-Καταναλωση ρευματος (μεσον ορο 30% πανω απο LCD)
-Ιmage retention

LCD
+Καταναλωση ρευματος
+Slim design (για LED LCD)
-Γωνια θεασης
-Ανακλασεις (για ορισμενα μοντελα)
-Ομοιομορφια οθονης (ειδικα 46" και πανω)

πολυ ενδιαφερον Yperion.μετρησα επισης την αποσταση 2.5 μετρα ειναι η κοντινοτερη και γυρω στα 3.6 η ποιο μακρινη.ριχνω μια ματια σε αυτες που μου εχετε προτεινει ηδη και περιμενω και αλλες αν υπαρχουν...

για 50αρα δεν με βλεπω,ανεβαινει πολυ η τιμη.αλλα με επηρεασατε τωρα και κοιταω για 46αρα και πλασμα,καμια σχεση με οτι κοιταζα δηλαδη στην αρχη χεχε.

Last edited:
Επαρχομαι!!!!!Αφου διαβασα αρκετα σχετικα με πλασμα lcd led κτλ,καταληγω στο οτι μαλλον παω για lcd κυριως λογω της μεγαλης φωτεινωτητας του δωματιου...Κατευθειαν μαλλον αποριπτω κατι σε 46" μιας και το ποσο ανεβαινει αρκετα.Απο αυτες που ειδα απο κοντα οι μονες που μου αρεσαν σαν εικονα ηταν η sony kdl-40hx700 αν και δεν μου αρεσε το πολυ μεγαλο πλαισιο γυρω απο την οθονη το οποιο εδειχνε σαν ψευτικο...Η αλλη που μου αρεσε ηταν η lg sl8000 αλλα τα σχολια που διαβασα με αποθαρρυναν αρκετα.Δεν μπορεσα να δω απο κοντα την Samsung C650 για την οποια διαβασα καλα σχολια αλλα φυσικα και ουτε αυτη την καινουρια LG Infinia LE8500.Guru Yperion τα φωτα σου...

Γιατι εχει κατεβει σε ολους το οτι για φωτεινο δωματιο δεν κανουν οι πλασμα?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59613

Για κοιταξε το δικο μου καθιστικο και πες μου ποσο φως βλεπεις να εχει...

Στο ιδιο σημειο παλιοτερα ειχα την Sony 46W4000 (LCD) και εδειχνε χειροτερα τοσο ημερα οσο και νυχτα...

Και ομως ειναι πιο φωτεινο απο αυτο,υπαρχει ενα παραθυρο καθετα στην τν και μια τεραστια μπαλκονοπορτα η οποια πεφτει κατευθειαν πανω της...Και μιας και βλεπω και την u10 τωρα,την ειδα και αυτη και δεν ξερω αν φταει το μαγαζι ή το σημα το τηλεοπτικο αλλα δεν μου αρεσε καθολου,ηταν διπλα με μια Lcd και μου φαινοταν πολυ σκοτεινα τα χρωματα της...Επιμενεις δηλαδη να κινηθω για πλασμα ε?

Απάντηση: Re: Αγορα 42" τηλεορασης,προτασεις!!!

Και ομως ειναι πιο φωτεινο απο αυτο,υπαρχει ενα παραθυρο καθετα στην τν και μια τεραστια μπαλκονοπορτα η οποια πεφτει κατευθειαν πανω της...Και μιας και βλεπω και την u10 τωρα,την ειδα και αυτη και δεν ξερω αν φταει το μαγαζι ή το σημα το τηλεοπτικο αλλα δεν μου αρεσε καθολου,ηταν διπλα με μια Lcd και μου φαινοταν πολυ σκοτεινα τα χρωματα της...Επιμενεις δηλαδη να κινηθω για πλασμα ε?

Φιλε μου, και εγω , αφου ειχα καταληξει στην U10 , πηγα να την δω σε καταστημα και ειχε την χειροτερη εικονα απο ολες.
Απογοητευτηκα και πηγα σε αλλο καταστημα, και η εικονα που ειδα ηταν τελειως διαφορετικη. (με αφησαν και την εψαξα και λιγακι).
Τωρα στο σπιτι, ειναι ακομα καλυτερη.

Επιμενεις δηλαδη να κινηθω για πλασμα ε?

Ουτε τηλεορασεις πουλαω ουτε μετοχες της Panasonic εχω...ομως στα δικα μου τα ματια μετα απο 3 LCD που ειχα (την τελευταια την εχω ακομη για δευτερη τηλεοραση) η διαφορα στην εικονα ειναι πολυ μεγαλη...

Παντως αν εχεις πολυ φωτεινο χωρο θα σου συνιστουσα την Panasonic G20 που εχει καλυτερο αντιανακλαστικο καλυμα απο τις περισσοτερες LCD της αγορας....