Αγορα 48αρας TV

mpidis

New member
23 February 2009
73
Εχω καταληξει σε δυο μοντελα. Την Sony KDL-48W605B και την Samsung UE48H5500. Ταβανι ειναι τα 500 ευρω. 3D δεν με ενδιαφερει. Η τηλεοραση θα ειναι συνδεδεμενη με PC και με ενδιαφερουν κυριως οι HD ταινιες και τα αθλητικα. Gaming οχι προς το παρον αλλα δεν το αποκλειω για το μελλον. Ποια απο τις δυο θα προτεινατε; Ακομα και καμια εναλακτικη αν εχετε.

Είναι και οι δύο στα 50 Hz. Εφόσον βλέπεις αθλητικά κοίτα καλύτερα για κάποια με 100 Hz από το panel, όπως την Samsung H6200 ή την LG PB5600, αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο.

Εχω καταληξει σε δυο μοντελα. Την Sony KDL-48W605B και την Samsung UE48H5500. Ταβανι ειναι τα 500 ευρω. 3D δεν με ενδιαφερει. Η τηλεοραση θα ειναι συνδεδεμενη με PC και με ενδιαφερουν κυριως οι HD ταινιες και τα αθλητικα. Gaming οχι προς το παρον αλλα δεν το αποκλειω για το μελλον. Ποια απο τις δυο θα προτεινατε; Ακομα και καμια εναλακτικη αν εχετε.

τις εχω δοκιμασει και τις δυο σε περιβαλλον οικιακο και επαιξα με ρυθμισεις...ενα κλικ καλυτερη εικονα η samsung ..στα τηλεοπτικα δεν με χαλασε η σαμσουνγκ..

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Μου αναψε φωτιες ο Μιχαλης με την H6200 τωρα.... :) Ειναι σαφως ανωτερη απο τις δυο που ποσταρα αρχικα; Ρωταω διοτι την W605Β την βρηκα με 500 ευρω (απο 530) και την H5500 450 ευρω. Ηδη κανω μια υπερβαση με τα 500 ευρω, αν ειναι να κανω μια ακομη της ταξεως των 50 ευρω, ηθελα να αξιζει πραγματικα.

hxostil, δοκιμασες και τις δυο σε HD υλικο;

Επισης να φανταστω οτι υπαρχει αντιληπτο motion blur στις αρχικες TV που ανεφερα ή οχι;

Σε αθλητικά και σε απόσταση θέασης περίπου 2.5 μέτρα, είναι πιθανόν να βλέπεις κάποια "θολούρα".

Στα τοσα μετρα ειμαι. Αμα υπαρχει αυτη η θολουρα, ειναι αρνητικο γμτ σημαντικο αλλα οχι και deal breaker. Για μια στιγμη σκεφτηκα να ξεφυγω εντελως απο το budget και να παω για την Samsung UE40H6400 αλλα υστερα απο σκεψη, ξεφευγει αρκετα. Μιλαμε 100 ευρω παραπανω.

Ευχαριστω Μιχαλη και παλι. Αν σου ελεγαν να διαλεξεις μια απο τις 2 που προτεινα στην αρχη, ποια θα διαλεγες;

Έχω την εντύπωση πως έχουν ίδιο panel, οπότε η εικόνα τους είναι παρόμοια, αν και με εργοστασιακές ρυθμίσεις ενδεχομένως να παρατηρούνται κάποιες διαφορές. Σε ήχο, μάλλον υπερτερεί η Sony. Θα πρέπει να τις δεις από κοντά πριν αποφασίσεις.

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Μου αναψε φωτιες ο Μιχαλης με την H6200 τωρα.... :) Ειναι σαφως ανωτερη απο τις δυο που ποσταρα αρχικα; Ρωταω διοτι την W605Β την βρηκα με 500 ευρω (απο 530) και την H5500 450 ευρω. Ηδη κανω μια υπερβαση με τα 500 ευρω, αν ειναι να κανω μια ακομη της ταξεως των 50 ευρω, ηθελα να αξιζει πραγματικα.

hxostil, δοκιμασες και τις δυο σε HD υλικο;
ναι..δοκιμασα και hd και τηλεοπτικο..αρκετα κοντα μεταξυ τους σε ολα...δοκιμασα και ομοιομορφια και clouding...αριστα..το μονο η 5000 ειχε μια ελαφρια διαροη φωτος κατω δεξια...σε κινηση χμμμ περιπου το ιδιο...στην σονυ ισως λιγο καλυτερα γιατι την ζορισα παραπανω με αθλητικα και ηταν οκ

Ελπιζω banding σε καμια απο τις δυο ετσι? Tα black levels σε αφησαν ικανοποιημενο και στις δυο;

PS: Sorry για τις πολλες ερωτησεις.

Στα τοσα μετρα ειμαι. Αμα υπαρχει αυτη η θολουρα, ειναι αρνητικο γμτ σημαντικο αλλα οχι και deal breaker. Για μια στιγμη σκεφτηκα να ξεφυγω εντελως απο το budget και να παω για την Samsung UE40H6400 αλλα υστερα απο σκεψη, ξεφευγει αρκετα. Μιλαμε 100 ευρω παραπανω.

Ευχαριστω Μιχαλη και παλι. Αν σου ελεγαν να διαλεξεις μια απο τις 2 που προτεινα στην αρχη, ποια θα διαλεγες;

Λοιπον μου γυρισε το μυαλο τωρα και λεω να παω για την Samsung UE48H6400. Υποθετω οτι ειναι πολυ ανωτερη σε σχεση με τι αλλες δυο ετσι; Σχεδον 150 ευρω διαφορα. Εχει καποιος εμπειρια απο την τηλεοραση τη συγκεκριμενη?

Με το motion interpolation ενεργοποιημένο, λογικά δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα.