Αγορά 4Κ 46-50" για χρήση σαν μεγάλο desktop Η/Υ

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Ανοίγω αυτό το θέμα ώστε να μπορέσουν να προτείνουν όσοι φίλοι γνωρίζουν τηλεόραση από 46 ως 50 ίντσες, 4Κ ανάλυσης (2160p60 κατ' ελάχιστο), για χρήση ως οθόνη Η/Υ. Θα πρέπει να υποστηρίζει:
- Χαμηλό όσο το δυνατόν lag
- Υποστήριξη Display Port
- Δυνατότητα επιλογής απενεργοποίησης overscan
- Δυνατότητα επιλογής απενεργοποίησης πολλαπλασιαστών frames
- Και φυσικά όσο καλύτερη δυνατή εικόνα γίνεται

Υπάρχει κάτι;

Τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις ?
Γιατί σε κοντινές αποστάσεις με αυτές τις ίντσες δεν θα βλέπεις καλά και σε βλέπω σε οφθαλμίατρο σύντομα :p

Προσοχή στην απόσταση που θα κάθεσαι .

Από κάποια απόσταση και πάνω θα είναι ορατές οι γραμμες της οθόνης και τα γράμματα θα έχουν ακμές .
Μία 22άρα με 1680*1050 που βγάζει 8109 ppi ή αλλιώς 0,2821 dot pitch είναι οριακή .
Αντίστοιχα η 24άρα 1920*1080 με 8425 ppi ή 0.2767mm dot pitch είναι ιδανική .

Όσο ξεφεύγουμε σε μέγεθος θα πρέπει να ισχύει ο κανόνας

Στα 3840*2160 ( 4Κ ) το μέγεθος για να επιτευχθεί ο στόχος των 0,27 με 0,28 dot pitch είναι οι 48 inches

εδώ DPI Calculator / PPI Calculator

και

wiki Dot pitch

Για να καταλάβεις 32άρα με 1920*1080 που δοκίμασα με απογοήτευσε .

Έχω ήδη 2 24ρες 1920*1200. Οπότε μία 47" 4Κ θα είναι κάτι αντίστοιχο στην οριζόντια διάσταση με πιο πολύ χώρο στην κάθετη. Μία 50" θα είναι και λίγο μεγαλύτερη στην οριζόντια, με λίγο χαμηλότερα dpi.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις ?
Γιατί σε κοντινές αποστάσεις με αυτές τις ίντσες δεν θα βλέπεις καλά και σε βλέπω σε οφθαλμίατρο σύντομα :p

Γιατί δε θα βλέπω καλά; Ποια η διαφορά από τις 2 24ρες που έχω τώρα; Εγώ μία 47" 4Κ την αντιστοιχίζω με 4 24" Full HD. Δηλαδή περίπου σαν αυτό που ήδη έχω, διπλασιασμένο όμως στην κάθετη διάσταση.

Οι 50 είναι οριακές . Αν σε βολεύει βουρ ... Υπάρχουν και κάτι τρομερές προσφορές σε 48άρες 4Κ κάτω από 1000άρικο.
Βέβαια για το lag θα πρέπει να διαβάσεις τα σχετικά site ώστε να είσαι σίγουρος ( δηλαδή να έχει γίνει αναλυτικό Review )
Καταλαβαίνεις ήδη (μιας και έχεις setup με 2 οθόνες ) ότι θα χρειαστείς "γαϊδουράκι" κάρτα γραφικών ειδικά αν όπως λες παίζεις ...
Τι έχεις τώρα ?

Οι περισσοτερες τηλεορασεις εχουν επιλογη PC που αυτοματα εξαλειφει τις αλλες λειτουργιες