Αγορα 4K 55 '' tv

andreasaligr

Established Member
15 May 2012
100
Καλησπερα παιδια! Ειμαι κατοχος μιας 55αρας Panasonic TX-55AS640E κ σκεφτομουν την αλλαγη σε τηλεοραση 4Κ. Κοιτουσα την Sony KD 55X8505C κ την LG 55UF8507. Θελω να παραμεινω στις 55 ιντσες μου ειναι αρκετες καθως κ σε 1100-1300 ευρω. Πιστευετε οτι αξιζει η αλλαγη αυτη? κ αν ναι ποια να επιλεξω απο sony-lg. Διαβασα μαλιστα οτι η sony εχει κ υποστηριξη HDR. Η χρηση που κανω ειναι κυριως gaming κ μετα ταινιες.

Αλλο 55" με fhd ανάλυση και άλλο με 4Κ. Για να δεις την παραπάνω πληροφορία που περιέχεται στο 4Κ πρέπει να πας σε 65".
Νομίζω ότι έχεις μια σύγχρονη τηλεόραση που σου επιτρέπει να κάνεις υπομονή άλλα 2 χρόνια και μετά να περάσεις σε τεχνολογία OLED για την 4Κ.

Αν κατάλαβα καλά, με ανάλυση 4Κ πχ οι τίτλοι ειδήσεων θα είναι μικρότεροι από την αντίστοιχη με fhd ανάλυση, σωστά;

Δεν είναι οπως στο pc που αλλάζουμε την ανάλυση στην οθόνη και μικραίνουν - μεγαλωνουν τα εικονίδια. Ιδιοι θα είναι οι τίτλοι, αλλά σε μια ταινία, αντί η εικόνα να συντίθεταιι απο 2 εκ. pixels (1920x1080), συντίθεται απο +8 εκ pixels. Αρα μεταφέρει περισσότερη πληροφορία - μεγαλύτερη λεπτομέρεια την οποία για να μπορούν να διακρίνουν τα μάτια σου, πρέπει να είσαι μικρότερη απόσταση από την οθόνη.