Αγορά 4Κ tv LG vs Samsung

Johxkam

New member
5 January 2020
4
Γεια χαρά, μετά από πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει σε αυτές τις 3 τηλεοράσεις,
στην αρχή πήγαινα Full για LG C9 OLED αλλά μετά από πολύ ψάξιμο άρχισα να φοβάμαι για το Burn-in,
μετά είπα για Samsung την Q90R που είναι η επόμενη κορυφαία σε εικόνα χωρίς φόβο για Burn-in,
Αλλά μου αρέσει και το WebOs της LG περισσότερο και ο Assistant που έχει και το Dolby Vision και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά
που λείπουν από την Samsung, όποτε σκέφτηκα και την SM9800, την αντίστοιχη της LG σε LED, και ακόμα δεν έχω καταλήξει,
η διαφορά της SM9800 στην εικόνα σε σχέση με την αντίστοιχή της Q90R είναι μεγάλη? η τηλεόραση δεν θα δουλεύει πολύ 3-4 ώρες την μέρα
και μερικές μέρες ίσως και καθόλου,την θέλω και για Gaming, PC και για ταινίες, δεν θέλω όμως να μου κρατήσει και 3-4 χρόνια,
γιατί τηλεόραση αλλάζω πολύ σπάνια αυτή που έχω τώρα την έχω σχεδόν 20 χρόνια 720p είναι, εσείς τι προτείνετε?

Last edited by a moderator:

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Απάντηση: Αγορά 4Κ τηλεόρασης, LG Vs Samsung

Απόσταση θέασης, χρήση και budget...

Johxkam

New member
5 January 2020
4
Απάντηση: Αγορά 4Κ Τηλεόρασης LG vs Samsung

Εχω καταλήξει στις ιντσες 55 -65, απόσταση 3 μέτρα, budget δεν υπαρχει καποιο όριο, χρήση την γράφω.

xavito

Moderator
Staff member
29 October 2008
9,326
Johxkam αν θες να κάνεις καταλληλότερη επιλογή πες δυο λόγια και για τα υπόλοιπα παρακάτω:

Απόσταση θέασης : 3m
Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):
Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):
Χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : gaming, pc και για ταινίες, δεν θα δουλεύει πολύ, 3-4 ώρες την μέρα και μερικές μέρες ίσως και καθόλου
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):
Προηγούμενη tv: τηλεόραση αλλάζω πολύ σπάνια αυτή που έχω τώρα την έχω σχεδόν 20 χρόνια 720p είναι
Απαιτήσεις σε ποιότητα:
budget : δεν υπάρχει κάποιο όριο

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018

Εχω καταλήξει στις ιντσες 55 -65, απόσταση 3 μέτρα, budget δεν υπαρχει καποιο όριο, χρήση την γράφω.

Δε φαινόταν το κείμενο με το χρώμα της γραμματοσειράς... :rolleyes: Αν σε ενδιαφέρει πολύ η 4Κ ανάλυση, 65". Αν θέλεις την καλύτερη δυνατή εικόνα, C9. Με βάση τα γραφόμενά σου, μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα με burn in. Εναλλακτικά, μπορείς να βολευτείς και με φθηνότερες LCD, όπως οι Sony XF9005 και Samsung Q70R.

Johxkam

New member
5 January 2020
4

Ευχαριστώ για την απάντηση, Δηλαδή για LG Nanocell δεν προτείνετε καθόλου έτσι από ότι κατάλαβα, θέλω την καλύτερη δυνατή εικόνα αν γίνεται αλλά χωρίς μα έχω και το άγχος μην χαλάσει.

Απόσταση θέασης : 3m
Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): απέναντι συνήθως αλλά και πλάι πιο σπάνια
Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): φωτισμός δωματίου συνήθως χαμηλός
Χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : gaming, pc και για ταινίες, δεν θα δουλεύει πολύ, 3-4 ώρες την μέρα και μερικές μέρες ίσως και καθόλου
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): πήγες HD 4K, 1080p, HDR, Streaming,
Προηγούμενη tv: τηλεόραση αλλάζω πολύ σπάνια αυτή που έχω τώρα την έχω σχεδόν 20 χρόνια 720p είναι Sony HD Ready,
Απαιτήσεις σε ποιότητα:
budget : δεν υπάρχει κάποιο όριο

sat_guy

AVClub Addicted Member
27 September 2014
1,626
Re: Απάντηση: Αγορά 4Κ Τηλεόρασης LG vs Samsung

Δηλαδή για LG Nanocell δεν προτείνετε καθόλου έτσι από ότι κατάλαβα, θέλω την καλύτερη δυνατή εικόνα αν γίνεται αλλά χωρίς μα έχω και το άγχος μην χαλάσει.

Τώρα που η Samsung έχει στην σειρά Q80 , Q90 επίστρωση για να βλέπεις καλά και υπό μεγάλες γωνίες, (σχεδόν) δε βρίσκω λόγο να πάρει κάποιος LG LCD
Γιατί το ατού των LG LCD είναι το ips panel για όσους βλέπουν από μεγάλες γωνίες.
Το πόσο θα κρατήσει μια τηλεόραση...άγνωστο ... γι αυτό κάνε μια επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια..
Ένα ατού των LCD όπως η Q90, Q80R είναι η πολύ δυνατή φωτεινότητα, καλό αν θες βλέπεις τηλεόραση μέρα μεσημέρι σε φωτεινό χώρο...
Κατά τα άλλα για ταινίες κλασσικά OLED

Johxkam

New member
5 January 2020
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά 4Κ Τηλεόρασης LG vs Samsung

Μεσημέρι και με φως ειδικά πολύ σπάνια να δούμε ταινίες, πάντα είναι σκοτάδι,
αλλά την θέλω και για gaming χαλαρό ότι πολλές ώρες συνήθως και όχι κάθε μέρα στην τηλεόραση με χαμηλό φως,
και η LG έχει τα G-sync και τα Dolby Vision και το webOs που με ενδιαφέρουν,
αν όμως η διαφορά στην εικόνα είναι μεγάλη θα προτιμήσω Samsung, επίσης η επέκταση εγγύησης καλύπτει Burn-in?
μερικοί λένε ναι μερικοί όχι, και αν καλύπτει πως αποδεικνύεις ότι δεν έχει γίνει από δικό σου λάθος?

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Απάντηση: Αγορά 4Κ τηλεόρασης, LG Vs Samsung

Γενικά, σε OLED τηλεοράσεις δεν καλύπτεται από την (κάθε) εγγύηση το burn in. Σε LCD τηλεοράσεις, που έχουν κάποιες κάλυψη για burn in, είναι σχεδόν απίθανο να προκύψει μόνιμο αποτύπωμα στην οθόνη.