Αγορά 5.1 - αρχάριος

Berry

New member
14 March 2008
29
Ιωάννινα
Καλησπέρα σε όλους.
Δειλά-δειλά προσπαθώ να φτιάξω ένα σύστημα για να βλέπω κυρίως ταινίες και σειρές και για μουσική μέσω itunes.

Έχω πάρει την Panasonic 42U10 (Best seller εδώ :2thumb22sup: ), και έχω συνδέσει το mac mini για να βλέπω ταινίες μέσω του Plex (το συνιστώ οπωσδήποτε για κατόχους mac)....

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα του ήχου. Αφού είδα πόλλα reviews έχω καταλήξει στα εξής 2:

1. Σύστημα 5.1 με τα Roister HT-3300. Σημειώνω ότι δεν θέλω να διαθέσω πολλά χρήματα και είμαι αρχάριος στον ήχο, οπότε νομίζω ότι τα 395 ευρώ που έχουν τα συγκεκριμένα είναι καλή επιλογή.

2. Ηχεία Roister Emphasis-25. Κοστίζουν περίπου 410 ευρώ και το καλό που έχουν είναι ότι αργότερα προσθέτω και τα υπόλοιπα.

Τι απο τα 2 θα μου προτείνατε? Κάτι που τα έχει όλα και θα τελειώνω ή κάτι που θα μου κοστίσει ασφαλώς πιο ακριβά μέχρι να το ολοκληρώσω? Το γνωρίζω οτι θα είναι καλύτερο, αλλά θα καταλάβω τόσο πολύ την διαφορά? Ο χώρος που έχω είναι μεγαλούτσικος, γύρω στα 30 τ.μ.

Επίσης στο θέμα του ενισχυτή, τι θα μου προτείνατε? Κάτι που να μην ξεφύγει στην τιμή, εώς 300 ευρώ..

Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα σε όλους.
Δειλά-δειλά προσπαθώ να φτιάξω ένα σύστημα για να βλέπω κυρίως ταινίες και σειρές και για μουσική μέσω itunes.

Έχω πάρει την Panasonic 42U10 (Best seller εδώ :2thumb22sup: ), και έχω συνδέσει το mac mini για να βλέπω ταινίες μέσω του Plex (το συνιστώ οπωσδήποτε για κατόχους mac)....

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα του ήχου. Αφού είδα πόλλα reviews έχω καταλήξει στα εξής 2:

1. Σύστημα 5.1 με τα Roister HT-3300. Σημειώνω ότι δεν θέλω να διαθέσω πολλά χρήματα και είμαι αρχάριος στον ήχο, οπότε νομίζω ότι τα 395 ευρώ που έχουν τα συγκεκριμένα είναι καλή επιλογή.

2. Ηχεία Roister Emphasis-25. Κοστίζουν περίπου 410 ευρώ και το καλό που έχουν είναι ότι αργότερα προσθέτω και τα υπόλοιπα.

Τι απο τα 2 θα μου προτείνατε? Κάτι που τα έχει όλα και θα τελειώνω ή κάτι που θα μου κοστίσει ασφαλώς πιο ακριβά μέχρι να το ολοκληρώσω? Το γνωρίζω οτι θα είναι καλύτερο, αλλά θα καταλάβω τόσο πολύ την διαφορά? Ο χώρος που έχω είναι μεγαλούτσικος, γύρω στα 30 τ.μ.

Επίσης στο θέμα του ενισχυτή, τι θα μου προτείνατε? Κάτι που να μην ξεφύγει στην τιμή, εώς 300 ευρώ..

Σας ευχαριστώ.

Σαφώς βεβαίως ηχεία Roister Emphasis-25 με έναν pioneer VSX-920 ή κάτι αντίστοιχο και αργότερα προσθέτεις και τα υπόλοιπα....

Βέβαια παίζει και το άλλο σενάριο. Αν σου το επιτρέπει ο χώρος σου να πάρεις τα Roister HT-3300 με έναν καλύτερο ενισχυτή της τάξης του VSX-2020 και αργότερα να πάρεις και ένα ζευγάρι Roister Emphasis-25 για τις μουσικές σου αναζητήσεις διότι τα ΗΤ-3300 δεν αποδίδουν σε μουσική. Εχω τα ΗΤ-4000 και σου μιλάω εκ πείρας.

Καλησπέρα σε όλους.

Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα!

Βλέπω πως ενδιαφέρεστε τόσο για σετ 5.1 όσο και ένα ζευγάρι καλών front για την πιθανότητα μελλοντικής υλοποίησης πλήρους συστήματος.

Προτείνω λοιπόν να κοιτάξετε και το BPT5-8BL και φυσικά, αν σκέφτεστε να προχωρήσετε στην υλοποίηση ενός σοβαρού συστήματος, δείτε και τα TX-T2SE

Επικοινωνίστε μαζί μας για να έρθετε να τα ακούσετε από κοντά! Πόσο μάλλον, αν έχετε και τίποτε παλιά ηχεία που θέλετε να ξεφορτωθείτε, ρίξτε μια ματιά και εδώ [ Πρόσκληση Απόσυρσης ]. ;)

Να είστε καλά! -bye-

Δηλαδή το HT-3300 δεν το συνιστάς με τίποτα;

Για ενισχυτή, ο Pioneer VSX420 είναι καλός για τα Emphasis-25;

Μα νομίζω ότι σου έχω απαντήσει ήδη σε αυτό παρακάτω....

Αν σου το επιτρέπει ο χώρος σου να πάρεις τα Roister HT-3300 με έναν καλύτερο ενισχυτή της τάξης του VSX-2020 και αργότερα να πάρεις και ένα ζευγάρι Roister Emphasis-25 για τις μουσικές σου αναζητήσεις διότι τα ΗΤ-3300 δεν αποδίδουν σε μουσική. Εχω τα ΗΤ-4000 και σου μιλάω εκ πείρας.

Κοίτα όμως και από Crystal Audio μεριά αντίστοιχου κόστους μηχανήματα και δώσε και σε αυτά μια ευκαιρία...

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον τα Crystal Audio.
Για τα ηχεία TX-T2SE, ποιον ενισχυτή θα μου προτείνατε;
Ο Pioneer VSX 820S είναι καλός για τα συγκεκριμένα ηχεία ή να πάω προς στον ONKYO TX SR608;

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον τα Crystal Audio.
Για τα ηχεία TX-T2SE, ποιον ενισχυτή θα μου προτείνατε;
Ο Pioneer VSX 820S είναι καλός για τα συγκεκριμένα ηχεία ή να πάω προς στον ONKYO TX SR608;

Καλησπέρα Berry!

Τα TX-T2SE είναι ηχεία εύκολα σε οδήγηση, υψηλής ευαισθησίας και - με απλά λόγια - ότι τους δώσεις θα σου δώσουν. Πολλοί από εσάς θα γνωρίζουν πως η ηχητική αυτή ιδιότητα, είναι γνωστή και ως "monitor". Μιλάμε δηλαδή για:

• Πλήρη καθαρότητα και ακρίβεια σε όλο το φάσμα
  • Απουσία ηχητικής ταυτότητας
  • Ακριβή απόδοση αυτού που ήθελε ο σκηνοθέτης ή ο μουσικός ανεξάρτητα από το υλικό (μουσική, ταινία κ.λ.π)
Συνεπώς, οφείλω να αναφέρω πως ασχέτως ενισχυτή, η επιλογή ενός τέτοιου ηχείου, είναι προτιμότερη από ενός ηχείου με δικό του «χαρακτήρα», το οποίο θα αποδώσει καλύτερα με ένα "Α" υλικό και χειρότερα με ένα "Β".

Φυσικά όμως, η επιλογή ενός ενισχυτή επίσης πιστοποιημένου κατά ΤΗΧ, είναι προτιμότερη απέναντι σε έναν μη πιστοποιημένο. Η επιλογή σου λοιπόν εδώ, είναι αρκετά εύκολη. Ο Onkyo TX-SR608 είναι ο μόνος από τους δυο που αναφέρεις, με πιστοποίηση THX. Τα TX-T2SE ανήκουν στην κατηγορία THX Ultra2, χωρίς όμως - σημειώνω και πάλι - να τίθενται ουσιαστικοί περιορισμοί για τον ενισχυτή με τον οποίο μπορείς να τα οδηγήσεις. Απλά, το μέγιστο των T2SE θα στο δώσει ένα ενισχυτής με στάμπα THX.

Το κόστος για να την απόκτηση ενός Pioneer με πιστοποίηση ΤΗΧ σε αυτή την κατηγορία, υπερβαίνει αυτό του Onkyo. Θα έπρεπε δηλαδή να κοιτάξεις τουλάχιστον προς έναν VSX-2020, που όμως είναι αρκετά ακριβότερος από έναν TX-SR608.

Αυτά! Να είσαι καλά! -bye-