Αγορά 50" ;

george_z

New member
26 November 2013
16
Καλησπέρα παιδιά, βρήκα αυτό το forum όταν αποφάσισα να αγοράσω καινούρια τηλεόραση και μπορώ να πω πως είσαστε απίστευτα κατατοπιστικοί.
Για αυτό και σας ζητάω συγνώμη που ανοίγω ένα ακόμα παρόμοιο thread, αλλά έχω ένα πολύ συγκεκριμένο άγχος. Η απόσταση που θα έχω από την
καινούρια τηλεόραση είναι 2 μέτρα. Ξεκίνησα έχοντας στο μυαλό μια 46" (την Sansung 46F6100, δε δίνω πιο πολλά από 650 ευρώ για 46"),αλλά έχω
αρχίσει να λοξοκοιτάζω και τις 50 ίντσες. Εκεί , πάλι η F6100 φαίνεται η πιο vfm στα 800 ευρώ αλλά ίσως πήγαινα και στα 900 για την Panasonic ET60.
Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι κυρίως ταινίες/σειρές σε 720/1080 αλλά και λίγο ελληνικά κανάλια για την υπόλοιπη οικογένεια. Το smart δε με πολευνδιαφέρει,
το 3d είναι ένα ωραίο bonus , αφού πάμε σε τέτοια μεγέθη. Το ερώτημα είναι, μήπως στα 2 μέτρα είναι υπερβολή οι 50 ", και αν όχι αξίζει τα επιπλέον 100 ευρώ
η ΕΤ60 από την F6100. Ελπίζω να μη σας κούρασα , βγήκε το κείμενο πολύ μεγαλύτερο από οτι σκόπευα.

Καλώς όρισες στην παρέα μας, george_z !!! :ernaehrung004:

Λαμβάνοντας υπόψη την κύρια χρήση που αναφέρεις και αφού 3D και Smart δεν σε πολυενδιαφέρουν, θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και σε αυτή, αρκεί να μπορείς να τη βρεις σε καλή τιμή, γιατί φαίνεται να έχει πάρει την ανιούσα τελευταία...

Όσον αφορά το μέγεθος, για τηλεοπτικό ναι, μάλλον είναι υπερβολή οι 50" στα 2 μέτρα. Σε ταινίες/σειρές όμως στα 720/1080, μάλλον σύντομα θα θέλεις και μεγαλύτερη... :p

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Τις plasma τις είχα απορρίψει για λόγους φωτεινότητας δωματίου. Πιο συγκεκριμένα, η τηλεόραση θα μπει ακριβώς
μπροστά από μια μπαλκονόπορτα οπότε θα πρέπει το παντζούρι να είναι σχεδόν συνέχεια κλειστό για να λειτουργήσει καλά μια plasma. Όσον αφορά το μέγεθος
με μπέρδεψες λίγο. Εγώ προσωπικά μόνο ταινίες θα βλέπω, άλλα αν τα ελληνικά κανάλια πιξελιάζουν πολύ θα έχω πρόβλημα με την υπόλοιπη οικογένεια. 'Αλλα
για να μου προτείνεις 51" και να λες ότι αργότερα θα θέλω και πιο μεγάλη, ίσως να είναι εντάξει οι 50 ίντσες.

Για θέαση HD υλικού είναι μια χαρά οι 50". Τώρα, αν μπορείς να βάλεις καμιά κουρτίνα στην μπαλκονόπορτα για να περιορίσεις λίγο το φωτισμό, μια plasma θα ήταν καλή λύση για να μη δώσεις πολλά χρήματα. Ακόμα και με μια LCD όμως ενδέχεται να έχεις πρόβλημα. Η F6100 είναι καλή λύση πάντως, αν μπορείς να τη βρεις διαθέσιμη...

Λοιπόν, έκανα κάποιες αλλαγές στη διαρρύθμιση στο σαλόνι και πλέον η τηλεόραση θα πάει κανονικά μπροστά από τοίχο και σε απόσταση 3 μέτρων πλέον. Οπότε το πρόβλημα του
χώρου λύνεται και πλέον είναι καθαρά θέμα budget. Το ανώτατο όριο είναι τα 900 περίπου ευρώ και σε αυτά τα λεφτά κινείται πλέον και μια 55", η LG 55LA620S από τα Media Markt.
Πραγματικά από χθες που είδα αυτή την προσφορά , μου φαίνεται πολύ καλή για αυτά που προσφέρει (55",passive 3d,smart). Από την άλλη, διαβάζοντας το νήμα της, βλέπω ότι υπάρχουν
αρκετές ενστάσεις ως προς ποιότητα εικόνας και κυρίως προς θέματα που μπορεί να προκύψουν (π.χ. banding). Υπάρχει περίπτωση τέτοιου είδους προβλήματα να ενταθούν στο μεγαλύτερο
μέγεθος των 55"; Γενικά, πως τη βλέπετε σαν πρόταση για την απόσταση των 3 μέτρων; Μήπως να είναι καλύτερα να πάω σε μια πιο ποιοτική 50" ,όπως την Panasonic 50ET60, ή ακόμα και
να γλιτώσω και 100 ευρώ πηγαίνοντας στην 50F6100 που προτείνει ο φίλος από πάνω; Γενικά κοιτάω κυρίως για lcd για λόγους φωτεινότητας του δωματίου.

Αυτή την προσφορά δεν την είχα δει. Πρέπει να έχει την καλύτερη εικόνα σε αυτά τα λεφτά , από ότι καταλαβαίνω. Να υποθέσω ότι πιστεύεις λοιπόν ότι μια ποιοτική 50" είναι προτιμότερη
από μια χειρότερη 55" στα 3 μέτρα; Ή δε σε καλύπτει συγκεκριμένα η LG 55LA620S; Sorry για τις συνεχείς ερωτήσεις αλλά επειδή δεν αλλάζω συχνά τηλεόραση, προσπαθώ να κάνω μια
όσο το δυνατόν πιο future proof αγορά γίνεται.

Για τρία μέτρα είναι καλύτερα 55". Παρ' όλα αυτά νομίζω πως η W656 θα σε ικανοποιήσει. Εκτός αν ανεβάσεις το budget για κάποια καλύτερη στις 55".

Κατανοητό. Δυστυχώς για 55" μετά την LG ξεφεύγουμε στα 1.100 ευρώ για τις 6400/6500. Για αυτό και μου έκανε τόση εντύπωση η προσφορά της 620s στα 900. Οπότε ή περιμένω
ένα ανάλογο θαύμα για τις αντίστοιχες της Samsung (δύσκολο) ή παίρνω τώρα τη Sony και ξεμπερδεύω γλιτώνοντας και χρήματα. Σε ευχαριστώ πολύ, ήσουν σαφέστατος.