- 11 July 2014
- 7
Αγαπητοί καλησπέρα.
Ελέω Black Friday, ήρθε η ώρα να μεταφέρω την "μικρή", παλιά Samsung F6100 στην κρεβατοκάμαρα και να πάρω μια μεγαλύτερη για το σαλόνι.
Λοιπόν.....
Απόσταση θέασης : 3m
Θέση θέασης: 0 - 20 μοίρες εκτός άξονα
Συνθήκες φωτισμού: φως ημέρας / χαμηλός το βράδυ
Κύρια χρήση-περιεχόμενο: Cosmote TV, NetFlix
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): FHD κυρίως, ίσως 4Κ λόγω NetFlix
Απαιτήσεις σε ποιότητα:
Απαιτήσεις άλλες:
Προϋπολογισμός: 600 max
Προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Samsung F6100 40"
Βάσει των παραπάνω είμαι μεταξύ:
Samsung QE55Q60TA 55"
Samsung UE65TU8072 65"
Το ερωτήμα είναι:
Να πάω για το μέγεθος ή για την θεωρητικά καλύτερη TV ;
Η λογική της πλειοψηφίας, βάση της μελέτης που έχω ρίξει στο forum, είναι να επιλέξω το μέγεθος.
Απ´την άλλη η Q60T είναι σαφώς ανώτερη (βάσει rtings) στο θέμα φωτεινότητα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η απόσταση θέασης θεωρώ ότι είναι οριακά αποδεκτή για 55" μήπως είναι προτιμότερη η Q60 λόγω του ότι ποτέ δεν την χρησιμοποιώ σε απόλυτο σκοτάδι και συχνά με το φως της μέρας;
Τέλος, μήπως με βάσει τα παραπάνω είναι προτιμότερο να κοιτάξω κάποιο άλλο μοντέλο (ή/και εταιρία) ή ακόμα και διαφορετικού τύπου panel (π.χ. IPS);
Ελέω Black Friday, ήρθε η ώρα να μεταφέρω την "μικρή", παλιά Samsung F6100 στην κρεβατοκάμαρα και να πάρω μια μεγαλύτερη για το σαλόνι.
Λοιπόν.....
Απόσταση θέασης : 3m
Θέση θέασης: 0 - 20 μοίρες εκτός άξονα
Συνθήκες φωτισμού: φως ημέρας / χαμηλός το βράδυ
Κύρια χρήση-περιεχόμενο: Cosmote TV, NetFlix
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): FHD κυρίως, ίσως 4Κ λόγω NetFlix
Απαιτήσεις σε ποιότητα:
Απαιτήσεις άλλες:
Προϋπολογισμός: 600 max
Προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Samsung F6100 40"
Βάσει των παραπάνω είμαι μεταξύ:
Samsung QE55Q60TA 55"
Samsung UE65TU8072 65"
Το ερωτήμα είναι:
Να πάω για το μέγεθος ή για την θεωρητικά καλύτερη TV ;
Η λογική της πλειοψηφίας, βάση της μελέτης που έχω ρίξει στο forum, είναι να επιλέξω το μέγεθος.
Απ´την άλλη η Q60T είναι σαφώς ανώτερη (βάσει rtings) στο θέμα φωτεινότητα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η απόσταση θέασης θεωρώ ότι είναι οριακά αποδεκτή για 55" μήπως είναι προτιμότερη η Q60 λόγω του ότι ποτέ δεν την χρησιμοποιώ σε απόλυτο σκοτάδι και συχνά με το φως της μέρας;
Τέλος, μήπως με βάσει τα παραπάνω είναι προτιμότερο να κοιτάξω κάποιο άλλο μοντέλο (ή/και εταιρία) ή ακόμα και διαφορετικού τύπου panel (π.χ. IPS);