Αγορά 55" ή 65" με το ίδιο budget;

Moutralewn

New member
11 July 2014
7
Αγαπητοί καλησπέρα.

Ελέω Black Friday, ήρθε η ώρα να μεταφέρω την "μικρή", παλιά Samsung F6100 στην κρεβατοκάμαρα και να πάρω μια μεγαλύτερη για το σαλόνι.

Λοιπόν.....

Απόσταση θέασης : 3m
Θέση θέασης: 0 - 20 μοίρες εκτός άξονα
Συνθήκες φωτισμού: φως ημέρας / χαμηλός το βράδυ
Κύρια χρήση-περιεχόμενο: Cosmote TV, NetFlix
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): FHD κυρίως, ίσως 4Κ λόγω NetFlix
Απαιτήσεις σε ποιότητα:
Απαιτήσεις άλλες:
Προϋπολογισμός: 600 max
Προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Samsung F6100 40"

Βάσει των παραπάνω είμαι μεταξύ:

Samsung QE55Q60TA 55"
Samsung UE65TU8072 65"

Το ερωτήμα είναι:

Να πάω για το μέγεθος ή για την θεωρητικά καλύτερη TV ;

Η λογική της πλειοψηφίας, βάση της μελέτης που έχω ρίξει στο forum, είναι να επιλέξω το μέγεθος.
Απ´την άλλη η Q60T είναι σαφώς ανώτερη (βάσει rtings) στο θέμα φωτεινότητα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η απόσταση θέασης θεωρώ ότι είναι οριακά αποδεκτή για 55" μήπως είναι προτιμότερη η Q60 λόγω του ότι ποτέ δεν την χρησιμοποιώ σε απόλυτο σκοτάδι και συχνά με το φως της μέρας;

Τέλος, μήπως με βάσει τα παραπάνω είναι προτιμότερο να κοιτάξω κάποιο άλλο μοντέλο (ή/και εταιρία) ή ακόμα και διαφορετικού τύπου panel (π.χ. IPS);

Re: Απάντηση: Αγορά 55" ή 65" με το ίδιο budget;

Δε νομίζω πως η 55" Q60T είναι "σαφώς ανώτερη" από την 55" TU8072. Στις 65" διαθέτει PLS panel.

https://avclub.gr/forum/showthread.php/171879-Samsung-UE-TU8072-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Το "σαφώς ανώτερη" αναφερόταν στην φωτεινότητα και μόνο αλλά βασίστηκα εδώ όπου μάλλον αφορά διαφορετικό μοντέλο (?) / έκδοση (?)

Αγαπητοί καλησπέρα.

Ελέω Black Friday, ήρθε η ώρα να μεταφέρω την "μικρή", παλιά Samsung F6100 στην κρεβατοκάμαρα και να πάρω μια μεγαλύτερη για το σαλόνι.

Λοιπόν.....

Απόσταση θέασης : 3m
Θέση θέασης: 0 - 20 μοίρες εκτός άξονα
Συνθήκες φωτισμού: φως ημέρας / χαμηλός το βράδυ
Κύρια χρήση-περιεχόμενο: Cosmote TV, NetFlix
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): FHD κυρίως, ίσως 4Κ λόγω NetFlix
Απαιτήσεις σε ποιότητα:
Απαιτήσεις άλλες:
Προϋπολογισμός: 600 max
Προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Samsung F6100 40"

Βάσει των παραπάνω είμαι μεταξύ:

Samsung QE55Q60TA 55"
Samsung UE65TU8072 65"

Το ερωτήμα είναι:

Να πάω για το μέγεθος ή για την θεωρητικά καλύτερη TV ;

Η λογική της πλειοψηφίας, βάση της μελέτης που έχω ρίξει στο forum, είναι να επιλέξω το μέγεθος.
Απ´την άλλη η Q60T είναι σαφώς ανώτερη (βάσει rtings) στο θέμα φωτεινότητα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η απόσταση θέασης θεωρώ ότι είναι οριακά αποδεκτή για 55" μήπως είναι προτιμότερη η Q60 λόγω του ότι ποτέ δεν την χρησιμοποιώ σε απόλυτο σκοτάδι και συχνά με το φως της μέρας;

Τέλος, μήπως με βάσει τα παραπάνω είναι προτιμότερο να κοιτάξω κάποιο άλλο μοντέλο (ή/και εταιρία) ή ακόμα και διαφορετικού τύπου panel (π.χ. IPS);

Από τη στιγμή που η θέση θέασης είναι σχεδόν απέναντι, δεν υπάρχει λόγος να επιλέξεις τηλεόραση με IPS/PLS panel,επέλεξε μια με VA.

Αν θέλεις να απολαμβάνεις κυρίως ταινίες,αθλητικά τότε πήγαινε για 65".

Από τη στιγμή που η θέση θέασης είναι σχεδόν απέναντι, δεν υπάρχει λόγος να επιλέξεις τηλεόραση με IPS/PLS panel,επέλεξε μια με VA.

Αν θέλεις να απολαμβάνεις κυρίως ταινίες,αθλητικά τότε πήγαινε για 65".

Ο αρχικός στόχος ήταν για 65" αλλά με το διαθέσιμο budget σε αυτές τις inches, βλέπω ότι το IPS Panel είναι μονόδρομος.

Άρα, το τελικό ερώτημα είναι:

65" και IPS (Samsung TU8072, κάποια LG, Xiaomi )
ή
55" και VA (Samsung Q60)

Δυστυχώς δεν έχω μέτρο σύγκρισης πέραν της υπάρχουσας F6100 (που με λίγο ψάξιμο που έκανα πρέπει να έχει VA Panel; ), εξ' ού και ο προβληματισμός μου.
Θέλω να έχω τουλάχιστον το ίδιο (αν όχι καλύτερο) αποτέλεσμα με την υπάρχουσα κατάσταση δεδομένων των συνθηκών θέασης που έχω (φωτισμός, απόσταση κλπ)

Η 40" F6100 διαθέτει VA panel, 100 Hz. Μέχρι 600 ευρώ, οι περισσότερες έχουν 50 Hz ρυθμό ανανέωσης. Value for money λύση θα είναι κάποια 60" LG (με VA panel).

Re: Απάντηση: Αγορά 55" ή 65" με το ίδιο budget;

Η 40" F6100 διαθέτει VA panel, 100 Hz. Μέχρι 600 ευρώ, οι περισσότερες έχουν 50 Hz ρυθμό ανανέωσης. Value for money λύση θα είναι κάποια 60" LG (με VA panel).

Άρα μιλάμε για την LG UN7100 στις 60" μιας και δεν βλέπω κάποια άλλη διαθέσιμη.

Οι TCL στις 65" (πχ P715) "λένε κάτι" ή είναι, ας πούμε, μία κλάση κάτω απο την LG (UN7100 - 60") ή/και την Samsung (Q60T - 55") ;