Αγορά 55'' τηλεόρασης στα 2m απόσταση θέασης απο Public/Media

Gregls

Established Member
14 July 2009
143
Καλησπέρα σας,

Εδώ και καιρό θέλω μια αναβάθμιση ειδικά από όταν σε συγγενικo σπίτι είδα περιεχόμενο netflix και gaming ps5 σε μια LG OLED55CX6LA,
Η εικόνα της CX για τα γούστα μου την όποια εμπειρία έχω μου φάνηκε καταπληκτική.

Σε απόσταση θέασης 2μ αυτή την στιγμή υπάρχει μια απλή lcd full hd F&U 43'' ,
Σε αυτήν προβάλετε netflix, Cosmote tv και απλή TV, σταθερή προβολή καναλιών υπάρχει περίπου για 3-4 ώρες σχεδόν καθημερινά,σε χώρο όχι ιδιαίτερα φωτεινό.

Λόγο της αφαίρεση ΦΠΑ απο public media σκεπτόμουν για αγορά μιας εκ των:

LG 55A2 λόγο της εικόνας που έχω δεί στην CX
Sony XR-55X90J λόγω αυτών που εχω διαβάσει στο forum
Sony KD-55X80K επειδή είναι πιο οικονομική και λόγο αυτών που λόγο διαβάσει στο forum
Sony KD-55X89J επειδή είναι πιο οικονομική και λόγο αυτών που λόγο διαβάσει στο forum
Samsung QE55Q60B Λόγο Budjet και λόγο VFM σε σχέση με αυτά που δίνει σαν εικόνα παρόλο που δεν μιλάμε για ένα τόσο προηγμένο Panel

Δυστυχώς είδα κάποιες που αναφέρω και απο κοντά ,αλλά λόγο περιεχομένου προβολής απο τα πολυκαταστήματα δεν μπόρεσα να βγάλω ασφαλή συμπέρασμα και αν αξίζει να κάνω το over budjet, ώστε να έρθω πιο κοντά στην εικόνα της CX με την Α2 που υπάρχει σε προσφορά και είδα σε περιβάλλον σπιτιού.

Πιο κοντά στην εικόνα της C2 θα έρθεις με την A2 κύριος στο contrast γιατί και οι 2 είναι oled. Η Α2 όμως είναι 60hz το panel αρά υστερεί σε high end gaming και γενικά στην γρήγορη κίνηση. Επίσης η φωτεινότητα είναι πιο κάτω απ την C2 άρα για να έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία θες χώρο ελεγχόμενου φωτεισμού με όσο το δυνατόν πιο σκοτεινό αποτέλεσμα.
Αν βλέπεις κυρίως ταινίες και δεν σε ενδιαφέρουν τα 120hz για gaming (ακόμα η χρήση τους στο ps5 είναι περιορισμένη) και μπόρεις να έχεις ένα σκοτεινό χώρο πας Α2.
Αν δεν ίσχυουν τα παραπάνω σειρα προτεραιότητας :
1. Sony XR-55X90J
2. Sony KD-55X89J
3. Samsung QE55Q60B
4. Sony KD-55X80K
Γενικά ότι και να επιλέξεις η διαφορά που θα δεις θα είναι μεγάλη απ την F&U

• Like
Reactions: Gregls