Αγορά 55άρας 4K HDR - LED vs OLED (μάλλον Sony)

silencer51

New member
17 August 2011
54
Καλησπερίζω το φόρουμ.

Είμαι κάτοχος μιας 55άρας Samsung HU7500 του 2014 με την οποία έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος.

Η εν λόγω τηλεόραση έχει δουλέψει άπειρες ώρες κυριολεκτικά και τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια 'κόπωσης' - συγκεκριμένα, στη μέση του πάνελ, προς τα πάνω, η θερμοκρασία του λευκού έχει αποκτήσει μια ελαφρώς κιτρινωπή χροιά, την οποία κατάλαβα μιας και την χρησιμοποιώ ενίοτε και για browsing μέσω ενος Intel NUC HTPC που έχω συνδεδεμένο επάνω. Μιλάμε για υπερβολικά μικρή απόκλιση, η οποία υποθέτω ίσως οφείλεται στο chipset της TV το οποίο στο συγκεκριμένο μοντέλο ψύχεται με ανεμιστηράκι (!)

Οι γονείς μου εντωμεταξύ, ψάχνουν μια απλή τηλεόραση για Netflix και καμια ταινία, και σκεφτόμουν μήπως τους δώσω την 7500 μου (η οποία έτσι κι αλλιώς είναι γενικά σε άριστη κατάσταση, το 'πρόβλημα' που περιγράφω παραπάνω το εχω δει και σε τηλεοράσεις του κουτιού, και γενικά το uniformity της είναι καταπληκτικό) και να πάρω μια καινούρια 4k HDR.

Πράγματα τα οποία μ' ενδιαφέρουν:

-ταινίες & σειρές, περιστασιακά λίγο browsing, netflix, amazon video κλπ.

-δεν βλέπω μπάλα ή άλλα σπορ

-δεν παίζω παιχνίδια στην τιβι

-είμαι ψείρας με θέματα uniformity/banding κλπ.

-βλέπω ταινίες στο σκοτάδι συνήθως

Αρχικά σκεφτόμουν να κινηθώ ξανα σε Samsung μονοπάτια, μέχρι που είδα πως πλέον τα led στις νεες Samsung τοποθετούνται στο κάτω μέρος της οθόνης και οχι αριστερά-δεξιά, οπότε αναπόφευκτα οι μαύρες μπάρες σε ταινίες 2,35:1 είναι γκρι. Σε βίντεο reviews κλπ που είδα το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, σε σχέση με την 7500 μου που έχει σχεδόν κατάμαυρες μπάρες. Επιπλέον, οι τιμές των QLED είναι σε εξωφρενικό επίπεδο για edge led TVs.

Οπότε Samsung εκτός συναγωνισμού προς το παρόν.

Στη συνέχεια, διάβασα πολύ καλά σχόλια και ειδα και απο κοντά τις Sony X930E και X900E - η μεν edge led αλλά με 72 ζωνες, η άλλη full array με αρκετές περισσότερες. Γενικά απο reviews κλπ η 930 φαίνεται πολύ καλή επιλογή, ειδικά για HDR.

Το θέμα είναι όμως ότι στο ψάξιμο, είδα απο κοντά και τις περσινές LG OLED, και δεδομένου ότι βλέπω κυρίως 80% SDR content, και σε δωμάτιο με ελεγχόμενο φωτισμό, καταλαβαίνετε ότι με τσίμπησε το μικρόβιο...

Απ' την άλλη, με απασχολεί προφανώς το lottery όσον αφορα το τι πανελ θα σου κάτσει σε μια OLED (banding, vignetting σε σκουρο γκρι κλπ).

Και έσκασε τωρα και μια προσφορά απο Public -20% τόσο στην 930 όσο και στην A1 της Sony, μαζί με 5 χρόνια εγγύηση και το σκέφτομαι σοβαρά για κάποια απ' τις δυο.

Τι θα επιλέγατε; Θα δίνατε τα σχεδόν 1200 ευρώ παραπάνω για την A1 OLED και την πιθανή ταλαιπωρία unboxing/επιστροφών μέχρι να πέσω σε καλό πάνελ? Ή να το παίξω safe με την 930;

Τι άλλο θα μου προτείνατε για την χρήση αυτή; Υπόψιν, το ανώτατο όριο στο χώρο μου είναι οι 60 ίντσες κυριολεκτικά (136cm οριζοντια διάσταση), ένα μέγεθος που φαίνεται να πέθανε πέρυσι δυστυχώς... Οπότε 55 ίντσες it is.

Σας ευχαριστώ!

Προφανώς οι 65 ίντσες θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Αλλά δυστυχώς η τηλεόραση μπαίνει 'χωνευτή' σε ενα έπιπλο-σύνθεση το οποίο χωράει οθόνες μέχρι 136cm σε μήκος (~60 ίντσες).

Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,2 μέτρα

Προφανώς στο παιχνίδι είναι και η LG C7 που επίσης είναι στην προσφορά, σε πολύ καλή τιμή (~2,5χιλιάρικα)

Εγώ θα σου έλεγα να μην δώσεις πάνω από 1200 ευρώ για 60αρα tv.
Σε 2-3 χρόνια η τωρινή τεχνολογία θα είναι πίσω και με τα ίδια χρήματα θα πάρεις καλύτερο από αυτό που τώρα κοστίζει 2500 ευρώ.
Με τα προβλήματα που προανέφερες και έχουν όλες οι tv πια και με το χαμηλό προσδόκιμο ζωής τους δεν αξίζει να δώσεις ένα σκασμό λεφτά.
Αν ωστόσο σου περισσεύουν τα 2500 ευρώ προχώρα άφοβα, έχοντας στη άκρη του μυαλού σου και το after sale support στο οποίο νομίζω ότι η Sony παίρνει κάτω από τη βάση.

Αν η 60άρα KS7000 έπαιζε στα 1200, ίσως να το σκεφτόμουν. Αλλά είναι πιο ακριβή απ' την 65αρα (!) συν του ότι edge led κάτω, γνωστά θέματα με το πάνελ της Sharp και το πρόβλημα με το πίσω πάνελ που ξεκολλάει...

Απάντηση: Re: Αγορά 55άρας 4K HDR - LED vs OLED (μάλλον Sony)

Εγώ θα έπαιρνα την ΧΕ93. Και η XE90 δεν έχει ουσιαστικές διαφορές σε ποιότητα πέρα από την φωτεινότητα και τον ήχο.
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x930e
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e

Η ΧΕ93 θα πάρει και το Dolby Vision update. Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα εξελιχθεί η ιστορία με τα HDR formats, αλλά πιστεύω είναι ένα συν και αυτό

Sent from my iPad using Tapatalk

Αν η 60άρα KS7000 έπαιζε στα 1200, ίσως να το σκεφτόμουν. Αλλά είναι πιο ακριβή απ' την 65αρα (!) συν του ότι edge led κάτω, γνωστά θέματα με το πάνελ της Sharp και το πρόβλημα με το πίσω πάνελ που ξεκολλάει...

Απο την στιγμή που δεν μπορείς να βάλεις 65ρα νομίζω δεν έχει νόημα να κοιτάς τι τιμή έχει η 65ρα. απλά κοιτάς αν είναι καλή τηλεόραση. Αν έχεις αποφασίσει οτι η ks7000 δε σου κάνει τότε οκ.

Η ks7000 θα ήταν ιδανική επιλογή, αν δεν υπήρχαν τα θέματα που προανεφερα.. Θυμάμαι και μέλος του φόρουμ ειχε θεμα με τραγικό bleed στο κατω μερος οποτε πηγε στην 65αρα ks8000. Επιπλέον, είναι τόσο λίγο το διαθέσιμο στοκ που δεν παιζει ακόμα και το ψαξιμο για καλο πάνελ με επιστροφες κλπ..

Όντως η XE93 φαίνεται πολύ καλή. Μου κάνει εντύπωση που στα ρηβιουζ του rtings η edge led 930 εχει καλύτερη βαθμολογια στο local dimming απ την fald 900...

ενταξει ειναι και πως υλοποιείς την κάθε τεχνολογία. φαντασου να ειχε χειροτερη εικονα και να στοίχιζε και τα 500 ευρώ παραπάνω που ζητάει...:D

Καλά, προφανώς ;)

Πάντως είμαι σε μεγάλο δίλημμα... η αλήθεια είναι, όπως είπα και πριν, πως βλέπω ταινίες και σειρές SDR κυρίως στο σκοτάδι. Οπότε ίσως θα ήταν καλύτερη επιλογή μια OLED, όταν τα φετινά μοντέλα πέσουν κάτω απ' το ψυχολογικό όριο των 2000...

Μπορείς να πας στην Β6 (αυτή πήρα εγώ) που είναι κάτω από 2000. Την έχεις δει σε κατάστημα;

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την έχω δει.. Εντυπωσιακή, αλλά τα 500 ευρω + για την C7 φαίνεται να αξίζουν, όσον αφορά μειωμένο ABL κλπ (απ' αυτά που διαβάζω).

Το πραγματικά στενάχωρο είναι οι τιμές των σετ της Panasonic. Πχ η 58άρα DX902 βλέπω έχει γύρω στα 1600 ευρω αγγλία, κι εδω σχεδόν 4 χιλιάρικα. FALD, 58 ιντσες, thx certification... Κρίμα.

Συμφωνώ για την C7, τοσο για το μειωμένο ABL αλλά και για την βελτίωση στο "just above black" κομμάτι. Στο video του Hdtvtest φαίνεται καθαρά η βελτίωση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όσο για την Panasonic, όντως είναι κρίμα. Ο μικρός αριθμός καταστημάτων αλλά και η απαράδεκτη πολιτική της εισαγωγικής εταιρίας, κρατάνε τις τιμές τόσο ψηλά που ουσιαστικά τις βγάζουν εκτός παιχνιδιού.

Re: Απάντηση: Αγορά 55άρας 4K HDR - LED vs OLED (μάλλον Sony)

Μόλις ειδα ότι η Β7 (ίδιο πάνελ + επεξεργαστής με την C7) είναι στα 2290 ευρώ. Όντως φαίνεται πολύ καλή περίπτωση... Και με πολιτική επιστροφών μεγάλων αλυσίδων είμαι διατεθειμένος να παίξω την λοταρία του καλού πάνελ. Ίδωμεν...

Εντωμεταξύ τώρα διάβαζα πως η ΕΖ950 OLED της Panasonic θα είναι φθηνότερη της B7 σε αρκετές αγορές...

Δυστυχώς δεν ισχύει για την Ελλάδα κάτι τέτοιο. Πριν 10 μέρες πήρα προσφορά για προπαραγγελία της 55ΕΖ950 στα 3200 με παράδοση 15-25/6. Λογικά θα κυκλοφορήσει με τιμή γύρω στις 4000 , στα επίπεδα δηλαδή της Ε7.

Re: Απάντηση: Αγορά 55άρας 4K HDR - LED vs OLED (μάλλον Sony)

Δυστυχώς δεν ισχύει για την Ελλάδα κάτι τέτοιο. Πριν 10 μέρες πήρα προσφορά για προπαραγγελία της 55ΕΖ950 στα 3200 με παράδοση 15-25/6. Λογικά θα κυκλοφορήσει με τιμή γύρω στις 4000 , στα επίπεδα δηλαδή της Ε7.

:bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:

Δηλαδή η Α1 θα μοιάζει bargain μπροστά της... Κρίμα γαμώτο. Τραγική η κατάσταση με την Panny στην Ελλάδα...

Πάντως για μένα δεν αξίζει να δώσεις χρήματα για ίδιου μεγέθους τηλεοραση. Όσο και καλύτερη εικόνα να έχει η αίσθηση που θα πάρεις θα είναι μάλλον παρόμοια, μιας και το μάτι έχει συνηθίσει στις 55. Στη θέση σου θα έψαχνα για τρόπο αλλαγής της θέσης της tv αν μπορείς και έπειτα επιλογή 65αρας το minimum.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk