Αγορά 75 OLED ή QLED

neofitosgr

New member
21 July 2012
41
Καλησπέρα τι θα μου προτείνατε σε προσφορά για αγορά ?
Με ενδιαφέρει Sony Samsung η lg
75 ίντσες
Oled ή Qled
Ευχαριστώ πολύ

Απόσταση θέασης 5 μέτρα
Χρήση ταινίες μέσω Netflix και κατεβασμένες από το net καθώς και αθλητικά κανάλια
Βudget 2.500€ εως 4.000€

Απόσταση θέασης 5 μέτρα
Χρήση ταινίες μέσω Netflix και κατεβασμένες από το net καθώς και αθλητικά κανάλια
Βudget 2.500 εως 4.000

Όσο μεγαλύτερη σου χωράει,πχ 82",85",86"

Αν θα παρακολουθείς με χαμηλό ή καθόλου φωτισμό τότε LCD με VA τύπου πάνελ και όχι με IPS/PLS.Επίσης αν η κύρια θέση θέασης είναι απέναντι από το μέσο προβολής τότε VA.

Αν θέλεις την απόλυτη αντίθεση και γωνίες θέασης τότε 77" OLED (ξεφεύγει από το budget σου).

Για αθλητικά να είναι 100/120 Hz με Motion compensation frame interpolation.

LCD με VA panel και 100/120Hz με MCFI:

Samsung : UE82NU8002,UE82Q6FN

Sony : KD85XF8596

resolution-4k-ultra-hd-chart-small.png

Και εγώ ίδια απόσταση έχω στο σαλόνι. Αν δεν θες προβολέα τότε θα πας 82" και πάνω από αυτές που σου είπε ο xavito.

Η Oled βγαινει εκτος budget σε 77". Και μιας και υπαρχει και η πιθανοτητα burn in, τοσα πολλα χρηματα που ζηταει η 77" oled, μαλλον ειναι κακη επιλογη προς ωρας.

Μια LCD 75" και αν επαρκουν τα οικονομικα να ειναι και F.A.L.D. (οχι απαραιτητα QLED), μια χαρα.
Μεταξυ 82-85" οχι fald και 75" fald με αρκετες ζωνες, θα επελεγα την 75".

Οταν ακουω Oled ή Qled μου ερχεται να πεσω απο το μπαλκονι...καμια σχεση απολυτως η εικονα των 2. Και καμια σχεση επισης to vivid demo της Oled στο καταστημα με την πραγματικη θεαση, που δεν βαζεις ποτε vivid (εκτος απο μενα ) αν το κανεις θα κανεις burn in σε καποιο Χ διαστημα.
Η Qled εχει υπερκοντραστ και υπερbrightness. Σου καιει το ματι στην κυριολεξια, σαν να βλεπεις hd σε playstation ειναι.
Η Oled εχει χαλαρη μην πω υποτονικη φωτεινοτητα..,και βαθυ μαυρο.
Ηφαιστειο με Iceberg συγκρινεις.
Εγω προσωπικα πηρα oled νομιζοντας οτι αγοραζω Qled με μαυρο Oled.

Οταν ακουω Oled ή Qled μου ερχεται να πεσω απο το μπαλκονι...καμια σχεση απολυτως η εικονα των 2. Και καμια σχεση επισης to vivid demo της Oled στο καταστημα με την πραγματικη θεαση, που δεν βαζεις ποτε vivid (εκτος απο μενα ) αν το κανεις θα κανεις burn in σε καποιο Χ διαστημα.
Η Qled εχει υπερκοντραστ και υπερbrightness. Σου καιει το ματι στην κυριολεξια, σαν να βλεπεις hd σε playstation ειναι.
Η Oled εχει χαλαρη μην πω υποτονικη φωτεινοτητα..,και βαθυ μαυρο.
Ηφαιστειο με Iceberg συγκρινεις.
Εγω προσωπικα πηρα oled νομιζοντας οτι αγοραζω Qled με μαυρο Oled.

Ρύθμισε το oled light στο 60 βαριά βαριά. Όχι στο 80. Και κάνε υπομονή μια βδομάδα. Μετά πάνε σε σπίτι φίλου με Samsung (όλο και κάποιον θα έχεις) και πες μας τι είδες. Α, πάρε και γυαλιά ηλίου μαζί σου όταν πας στο σπίτι του φίλου σου.

Χοντρικά κοιτά για Sony σειρά 9 (πχ Sony xf90 η xg95)
Από Samsung μεριά qled σειρά 6 και πάνω αν είναι μοντέλα 2018 (κωδικοί με γράμμα FN) η σειρά 7 και πάνω αν είναι μοντέλο 2018( κωδικοί με γράμμα Ra)

Samsung θα βρεις και επιλογές σε 82 και 85 ίντσες
Από σονυ σε 85 στα λεφτά σου θα βρεις και στην σειρά xf85. Προσοχή μόνο στις 85 ίντσες γιατί η 75ρα xf85 είναι ips

Ρίξε μια μάτια σε αυτές για αρχή και ρωτά αν θες ξανά ...

Ρύθμισε το oled light στο 60 βαριά βαριά. Όχι στο 80. Και κάνε υπομονή μια βδομάδα. Μετά πάνε σε σπίτι φίλου με Samsung (όλο και κάποιον θα έχεις) και πες μας τι είδες. Α, πάρε και γυαλιά ηλίου μαζί σου όταν πας στο σπίτι του φίλου σου.
Εχω Samsung Va panel και Oled LG πλεον. Βλεπω και στα καταστηματα δεν χρειαζεται...τα demo των Samsung χτυπανε 2000nits, η oled LG το πολυ να εχουν 800nits στο max.
Εβαζα vivid mode(ολα max) στην LG oled μου. Προσπαθω να το κοψω...

Samsung QE82Q60R
Samsung QE82Q70R
Sony KD-85XF8596

Μετά από ψάξιμο κατέληξα (νομίζω) εδώ
Τι λέτε?