Αγορά 75άρας τηλεόρασης

zizzos23

New member
27 February 2016
27
Είμαι μεταξύ της 75X95J και της 77 Α80J με budget έως 2500 ευρώ, που μάλλον θα αγοραστεί κοντά στην BF εάν είναι εφικτό βέβαια. Η απόσταση θα είναι περίπου 2,5 μέτρα και ο χώρος δεν είναι φωτεινός. Η χρήση της θα είναι αποκλειστικά για DIGEA και ταινίες, με συνεχόμενη χρήση 8 -10 ωρών την ημέρα. Μετά θα παραμένει κλειστή τις υπόλοιπες ώρες.

Αυτό που με φοβίζει στις OLED είναι το image retention, που διαβάζω ότι πάσχει η A80J. Με δεδομένο ότι θα υπάρχει θέαση ειδήσεων με banners και ταινιών με μαύρες μπάρες απο τα κανάλια, μήπως να μην το πολυσκέφτομαι και να πάω στην LCD; Ή να κοιτάξω προς την Α90J που διαθέτει heatsink;

Η 75X95J είναι μια τηλεόραση που η εικόνα της είναι κοντά με την OLED αλλά θα είναι απαλλαγμένη απο θέμα image retention.

Τί θα μου προτείνατε;

Περίμενε για μείωση τιμής στην X95J. Λογικά, θα την πετύχεις κάτω από 2000 ευρώ, άμεσα ή έμμεσα, στους επόμενους μήνες. Με OLED, αν δεν πρόκειται να πραγματοποιούνται τακτικά compensation cycles (με την τηλεόραση σε stand by, μετά από μερικές ώρες χρήσης), το πιο πιθανό είναι πως θα μαζέψεις διάφορες... "στάμπες", αργά ή γρήγορα.

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, μου επιβεβαίωσες τους φόβους μου για την oled ως προς την χρήση που θα έχει. Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι αφού θα μένει τόσες ωρες καθημερινά σε stand by για compensation cycle μετά την χρήση της, γιατί θεωρείς ότι θα έχει πρόβλημα; Θα ρωτήσω και στην sony και με μια επέκταση εγγύησης θα είμαι εξασφαλισμένος αλλά δεν θέλω να μπλέξω με επιστροφές. Άρα ή X95J ή qn900a

Δε χρειάζεται να μένει ώρες σε stand by. Όμως, με σχεδόν 10 ώρες σερί, χωρίς να κλείσει καθόλου, θα προκύψει πρόβλημα με burn in, ειδικά αν είναι ψηλά η φωτεινότητα.