Αγορά Amazon Fire stick, αξίζει;;

Biski

New member
28 November 2007
17
Καλησπέρα παιδιά , έχω μια tv 6ετιας και σκέφτομαι να αγοράσω το Amazon Fire stick ώστε να μπορώ να βλέπω Netflix YouTube κλπ, και να στριμαρω ταινίες μέσω plex , γνωρίζει κανεις αν θα παίζει το Netflix και γενικά τις γνώμες σας για το αν αξίζει
Ευχαριστώ πολύ !!

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα παιδιά , έχω μια tv 6ετιας και σκέφτομαι να αγοράσω το Amazon Fire stick ώστε να μπορώ να βλέπω Netflix YouTube κλπ, και να στριμαρω ταινίες μέσω plex , γνωρίζει κανεις αν θα παίζει το Netflix και γενικά τις γνώμες σας για το αν αξίζει
Ευχαριστώ πολύ !!

Απ'ότι λέει τα κάνει όλα αυτά. Όμως για τις ταινίες φίλε μου θα πρέπει να σιγουρέψεις ότι έχεις καλό ασύρματο δίκτυο. 5GHz κατά προτίμηση αφου δεν έχει θύρα ethernet και νάναι και κοντά στον router

vman

Senior Member
15 September 2012
697
χωρίς plex παίζει ταινίες από nas αυτό;
ή εναλλακτικά, θα μπορεί να το βλέπει η εφαρμογή του synology ds video και να του στέλνει τις ταινίες;

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
https://seo-michael.co.uk/tutorial-how-to-install-kodi-on-a-firestick/

απο οτι διαβαζω μπορεις να βαλεις kodi οποτε δεν χρειαζεσαι καμμια μορφης σερβερ. Υπαρχει βεβαιως ο περιορισμος του wifi. Αληθεια ειναι οτι η τιμη του ειναι πολυ καλη και εχει και τηλεχειρισμο, εν αντιθεση με το chromecast που θελει χρηση κινητου σαν remote. Googleαρε ομως λιγο να βεβαιωθεις οτι μπορει να παιξει απροβληματιστα μεγαλα αρχεια. Επισης, αν εχεις πολυκαναλο ηχοσυστημα, ψαξε να δεις τι κανει με τον ηχο.

vman

Senior Member
15 September 2012
697
πρόσεξα μόλις ότι τα amazon (de, uk) δεν στέλνουν Ελλάδα τα fire tv. Από που αλλού μπορεί να το πάρει κανείς; θα παίζει ή έχουν κάποιο κλείδωμα location based;

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
χμμμ.. δικιο εχεις. δοκιμασα απο αγγλια, γερμανια και αμερικη και τιποτα. Μαλλον δεν το στελνουν επειδη ελλαδα δεν ειναι ενεργοποιημενο το amazon video, οποτε δεν τους ενδιαφερει να πουλησουν hardware κοψοχρονια απο την στιγμη που δεν θα μπορεις να χρησιμοποιησεις την υπηρεσια τους. Μια λυση ειναι να χρησιμοποιησεις καποια υπηρεσια προωθησης αλληλογραφιας/δεματων ή ακομα καλυτερα να το αγορασει καποιος φιλος σου που μενει εκει. Νομιζω οικονομικα δεν θα συμφερει να το αγορασεις απο αλλο καταστημα λιανικης, ασε που αμφιβαλλω αν θα υπαρχει διαθεσιμο αλλου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To fire tv μηπως το στελνουν;

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Το stick ειναι καταπληκτικο για το 50ρικο που ζηταεικαθως ερχεται μαζι με ευχρηστοτατο τηλεκοντρολ το οποιο δουλευει θαυμασια και σαν remote στο Kodi. Kodi το οποιο επισης δουλευει απροβληματιστα αν εχεις αξιοπρεπες wifi.

Επισης το sideloading ειναι πανευκολο, βαζεις/βγαζεις (supported) εφαρμογες πολυ ευκολα και γρηγορα.

Το αλλο θςτικο ειναι πως με bluetooth μπορει να δει και πληκτρολογιο/ποντικι. Βολικοτατο.

Για nas κλπ δεν μπορω να εκφερω γνωμη καθως δεν χρειαστηκε να ασχοληθω. Δεν εχω και καποιο nas ουτως η αλλως.

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Το ειχα παρει προ 7-8μηνου απο αγγλικο αμαζον για ενα φιλο μου του οποιου χαλασε το λαπτοπ και ψαχναμε για οικονομικη λυση για το Kodi. Αθηνα βρισκομαι.