Αγορά απλού αποκωδικοποιητή

blkik

New member
12 July 2010
81
Ψάχνω ένα απλό για την γιαγιά μου

Διαβάζοντας εδώ κάποια θέματα κατέληξα σε

crypto redi 50a
και edision mini triton
Επίσης είδα και τον telefunken tf4000 αλλά δεν μου άρεσε που δεν έχει ελληνικό EPG

O crypto και ο edition τι διαφορές έχουν;
Υπάρχει κανένας άλλος σε αυτήν την κατηγορία/χρήματα;

O Crypto είναι κλώνος του Funai 2219 που τον βρήσκεις με 29 στο Πλαίσιο.
Ο Telefunken είναι παρατημένος από την Laytoncrest (εισαγωγέας), με πολύ πρώιμο λογισμικό και γι' αυτό έχει τα προβλήματά του.
Ο Edision είναι ο πιο προηγμένος από τους SD. Έχει καλύτερο τσιπ και παίζει sd ταινίες.
Δεν γνωρίζω κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα από αυτούς τους 2.
Όποιον από τους 2 κι αν διαλέξεις δεν θα έχει διαφορά για την γιαγιά σου, εκτός ίσως από το καλύτερο τηλεχειριστήριο του Edision και την χαμηλότερη τιμή του Funai.

O F&U 2219 δεν υπάρχει πλέον στο πλαίσιο.
Φτηνότερη τιμή 34.90 στο Public
Και επειδή και οι άλλοι δύο έχουν ίδια τιμη μάλλον πάνω για το edision

Ο f&u 2219 υπαρχει με 32.90 στο πρακτικερ . Ο edision εμενα μου φανηκε αστερακι . Με διαφορα ο καλυτερος sd που εχω τσεκαρει .

Αν θελεις να πας σε καποιον hd υπαρχει και ο f&u DTR2205HDPVR με 36.50 ευρω στα μακρο αρκει να μην σε πειραζουν τοσο τα bugs που εχει .

Να σου πω . Εχω βρει κατα καιρους διαφορους απο τους δεκτες που γραφονται εδω μεσα σε τιμη ξεστοκαρισματος .

Για παραδειγμα εδω και πανω απο μηνα ο 2205 ειναι σε αυτην την τιμη ( μιλαω για μακρο πατρας , δεν ξερω τι γινεται αλλου ) . Αλλα με τα προβληματα που εχει ουτε που μπηκα στον πειρασμο να τον παρω γιατι ενταξει ας παραβλεψουμε τα προβληματα στο media player κομματι , μρε τις εγγραφες τι γινεται ομως ....

Εχει επισης κατι finlux hd στα 35 ευρω αλλα δεν αξιζουν . Δεν εχουν pvr και δεν ξερω αν υπαρχει συμβατοτητα με firmware απο καποιον αλλο δεκτη ωστε να αποκτησει .

Κατα καιρους εχουν βγαλει και αλλους προκειμενου να φυγουν αλλα αν χρειαζομουν αυτην τη στιγμη δεκτη , παλι τον amtc θα επαιρνα ακομα και στα 49 . Πραγματικα σχεδον αψογος δεκτης με το Firmware του xoro .

Μαζι με τον edision mini triton απο τους sd ειναι οι δυο δεκτες που ξεχωριζω .

Αγοράστηκαν τελικά 3 edision mini από το e-shop
Εντυπώσεις μετά το σούβλισμα του αρνιού.

Το καινουργιο κανάλι της (ERT HD) δεν θα το πιάνουν να φανταστώ;
Όχι ότι θα βλέπει η γιαγιά Hd αλλά...

Εγκατέστησα τους 2 από τους 3 δέκτες. ο 3ος εχει πρόβλημα στο τηλεχειρηστήριο. Θα κοιτάξω για αντικατάσταση.

Έχω πρόβλημα με την εγκατάσταση. Η περιοχή είναι ιδιαίτερη περίπτωση.
Είναι χωρίο της Κοζάνης που πιάνει Digea από Θεσσαλονίκη. To πακέτο της ERT το πιάνει το μισό χωριό(κάμπος) ενώ το άλλο μισό(πλαγιά βουνού) δεν το πιάνει.

Στην περιοχή πιάνουν αναλογικά μόνο ΕΡΤ και με πολλά χιόνια τα άλλα κανάλια. Είχε αναμεταδότη και κεραίες και πιάνανε πολύ καλύτερα τα αναλογικά αλλά τις κλέψανε!!!

Η εγκατάσταση έγινε σε διώροφο σπίτι με 2 παλιές τηλεοράσεις crt(14" phillips, 26" Loewe) μία σε κάθε όροφο.
Η συνδεσμολογία πάει ο εξής:
Κεραία -- ενισχυτής--διακλαδωτής για κάτω όροφο--αποκωδικοποιητής πάνω ορόφου(ant in)--έξοδος loop out αποκωδικοποιητή --είσοδος τηλεόρασης

Το σπίτι είναι στο κομμάτι του χωριού που πιάνει μόνο Digea. Βρίσκει 12 κανάλια με τα pg1,2,3,4 αλλά ουσιαστικά είναι 8. Από αυτά το ένα πακέτο (Mega, Star Skai) το πιάνει πολύ καλά. Το άλλο πακέτο(Alpha,ant1, Mktv,alter) έχει σπασίματα ή δεν πιάνει καθόλου. Η κάτω τηλεόραση phillips πιάνει λίγο καλύτερα με λιγότερα σπασίματα. Η πάνω Loewe χάνει το σήμα στο 2 πακέτο η έχει πολλά σπασίματα.

Φταίει ο ενισχυτής;
Η πάνω τηλεόραση επειδή είναι πιο κοντά του έχει δυνατότερο σήμα και για αυτό εμφανίζει προβλήματα;
Δοκίμασα να τον παρακάμψω αλλά εκτός των αναλογικών που χάσανε τελείως το σήμα στα ψηφιακά δεν είδα διαφορά.

Τι να κάνω για βελτιωθεί η κατάσταση. Αλλαγή κεραίας- καλωδίων μιας και είναι 30+ χρόνων θα βοηθήσει;

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά απλού αποκωδικοποιητή

..μιας και είναι 30+ χρόνων θα βοηθήσει;
Μένω έκπληκτος! Τόσα χρόνια;
Δεν είμαι guru, αλλά μετά από τόσα χρόνια ο χαλκός σίγουρα δεν είναι σε καλή κατάσταση, ούτε η κεραία.

Δεν μας τα λέει καλά η edision. Με στέλνει στο eshop.
Έχουν περάσει 10 μέρες και κάτι μου λέει ότι θα μου πουν τράβα στην εταιρεία.

Για την εγκατάσταση κάποιος καμιά ιδέα;
Ειναι δυνατον να πιάνει digea όλο το χωριό και ert μόνο το μισό.

Δοκιμάστηκε και ενας turbo-x σε διπλανό σπίτι τα ίδια αποτελέσματα

Το e-shop πήρε πίσω τον δέκτη για έλεγχο να το στείλει στα κεντρικά και καλά.
Να ελέγξει τι 2 λεπτά δουλειά είναι είναι φανερό ότι δεν δουλεύει το τηλεχειριστήριο
α μπορούσε απλά να μου στείλει ένα άλλο τηλεχειρηστήριο και όχι να τραβιέμαι. Τουλάχιστον 1 εβδομάδα θα κάνει μου είπε.

Κρίμα τα καλά λόγια που άκουσα για τον δέκτη και είχα σκοπώ να αγοράσω και άλλο έναν και έναν ακόμα δορυφορικό αλλά δεν το βλέπω.