Αγορα απο ebay-τελωνειο ?

το ερωτημα ειναι το εξης...αξιζει τον κοπο ν ασχοληθει κανεις,η λογω τελωνειου μπορει να φτασει το μαραφετακι κοντα στο χιλιαρικο,οποτε οι επιλογες που εχω σε μεταχειρισμενα εδω ειναι αλλες και πιθανα καλυτερες??:guitarist:

Κοιτα εμπειρια δεν εχω αλλα πιστευω οτι οι φοροι/δασμοι -και δεν ξερω και τι αλλο βαζουν- πρεπει να εχουν καποια σχεση με την αξια του αντικειμενου στην αποδειξη που το συνοδευει... σωστα???
Αν λοιπον κανει ενα χ ποσο θα πρεπει οι χρεωσεις αυτες να 'ναι καποιο ποσοστο του.

Αν υπαρχει καποιος εκτελωνιστης αναμεσα στα μελη του φορουμ θα μπορουσε ισως να μας δωσει καποιες σχετικες πληροφοριες????

[FONT=&quot]Για το συγκεκριμένο προενισχιτη δεν βλέπω να υπάρχουν πληροφορίες ,[/FONT][FONT=&quot]kai[/FONT][FONT=&quot] δεν είναι και φτηνός ,το μαγαζί έχει μόνο 100 πωλήσεις και δεν είναι από τα γνωστά κινέζικα [/FONT][FONT=&quot]e[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]bay[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]stores[/FONT][FONT=&quot],(πρωσοπικη άποψη }εάν τελικά το αποφασίσεις θα επιλέξεις τρόπο αποστολής μόνο Α[/FONT][FONT=&quot]IR[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]MAIL..[/FONT]

φτηνο δεν θα τον ελεγα,κι ουτε αναφερει κατι για το κυκλωμα ...στην περιπτωση αποστολης airmail οπως λες ,ποια ειναι τα πλεονεκτηματα?? γνωριζεις?

Last edited:
Συμπληρωνω πως καλο θα ηταν να ξερουμε και τι διαφορες υπαρχουν στις χρεωσεις για εκτελωνισμο -εαν υπαρχουν- για εισαγωγη απο διαφορετικες χωρες (πχ Κινα/ΗΠΑ/Καναδας κλπ)

Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου!!!θα ηταν παρα πολυ καλο,να μπορουσαμε εστω στο περιπου να υπολογισουμε ποσο τελικα θα μας κοστισει μια αγορα ,απο χωρες εκτος εοκ..

Χοντρικά, υπολόγιζε 19% ΦΠΑ και 5-7% δασμοί επί του συνολικού ποσού (μαζί με τα έξοδα αποστολής)+πάνω από 100 αποθήκευτρα, χαρτόσημα, έξοδα εκτελωνισμού.
Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι να στο στείλουν με EMS, οπότε θα σου έρθει με τα "Πόρτα-Πόρτα" των ΕΛΤΑ. Έχεις κάποιος πιθανότητες να γλυτώσεις.
Με DHL, UPS κτλ 99.9% θα τα περάσουν τελωνείο, γιατί και από εκεί κερδίζουν.
Πάρε μια κούριερ τηλέφωνο και ρώτησέ τους πόσο θα πάει τελικά αν περάσει τελωνείο. Κατά πάσα πιθανότητα θα σου πουν το ακριβές ποσό.

Αν ειν ετσι δεν νομιζω να συμφερει...( για παραδειγμα αν φτασει στα 700 ευρω τοτε βρισκει κανεις κι ενα primaluna second hand εστω και λιγο πιο ακριβο )σας ευχαριστω παντως ολους για το χρονο σας!!!!:guitarist:

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορα απο ebay-τελωνειο ?

φτηνο δεν θα τον ελεγα,κι ουτε αναφερει κατι για το κυκλωμα ...στην περιπτωση αποστολης airmail οπως λες ,ποια ειναι τα πλεονεκτηματα?? γνωριζεις?
Nai φίλε μου έχω πρωσοπικη εμπειρία. μακριά από courier κ.τ.λ. θα το παραλάβεις από τα ελτα της γειτονιά σου .σε 12-15 ημερες.

Κρινοντας απο την τιμη των μεταφορικων, μαλλον ο κινεζος θα στο στειλει με ems, δλδ ταχυμεταφορες ελτα.
Μονο αν εισαι ατυχος θα πληρωσεις κατι σε τελωνειο (εκτος απο 3 ευρω "εξοδα" των ελτα.)
Το θεμα ειναι ΤΙ προενισχυτης ειναι αυτος? Μηπως περνεις γουρουνι στο σακκι?

Κρινοντας απο την τιμη των μεταφορικων, μαλλον ο κινεζος θα στο στειλει με ems, δλδ ταχυμεταφορες ελτα.
Μονο αν εισαι ατυχος θα πληρωσεις κατι σε τελωνειο (εκτος απο 3 ευρω "εξοδα" των ελτα.)
Το θεμα ειναι ΤΙ προενισχυτης ειναι αυτος? Μηπως περνεις γουρουνι στο σακκι?

Πρόσφατα έφερα απο Αμερική κάτι πράγματα αξίας 75 ευρώ.

Ήρθαν με UPS και φυσικά πέρασαν τελωνείο. Το κουστούμι έχει ως εξής:

65 ευρώ ο εκτελωνιστής της UPS
35 ευρώ η χαρτούρα
25 ευρώ το φπα

Με λίγα λόγια πιάνουν γερά τον κώλο μας... ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ :mad:

Οπότε προσοχή να ζητάτε πάντα μέσω ΑΠΛΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ.

Οτι έχω φέρει με απλό ταχυδρομείο δεν το έχουν ανοίξει ποτέ και έχει έρθει σχετικά σύντομα (1 εβδομάδα ΜΑΧ)

Απάντηση: Re: Αγορα απο ebay-τελωνειο ?

Πρόσφατα έφερα απο Αμερική κάτι πράγματα αξίας 75 ευρώ.

Ήρθαν με UPS και φυσικά πέρασαν τελωνείο. Το κουστούμι έχει ως εξής:

65 ευρώ ο εκτελωνιστής της UPS
35 ευρώ η χαρτούρα
25 ευρώ το φπα

Με λίγα λόγια πιάνουν γερά τον κώλο μας... ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ :mad:

Οπότε προσοχή να ζητάτε πάντα μέσω ΑΠΛΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ.

Οτι έχω φέρει με απλό ταχυδρομείο δεν το έχουν ανοίξει ποτέ και έχει έρθει σχετικά σύντομα (1 εβδομάδα ΜΑΧ)

ΟΥΠΣΣΣ!!!! τοσα πολλα????? ρε παιδια αυτο ειναι καθαρη κλεψια:FSGSFGS4:

Μην ξεχασεις να τσεκαρεις αν εχει CE διαφορετικα θα εχεις και εκει θεμα. Στα χρηματα αυτα παντως περνεις εναν dared και κανεις μια χαρα την δουλεια σου.

Μην ξεχασεις να τσεκαρεις αν εχει CE διαφορετικα θα εχεις και εκει θεμα. Στα χρηματα αυτα παντως περνεις εναν dared και κανεις μια χαρα την δουλεια σου.

εχεις δικιο και για το ce,ειναι κατι που δεν σκεφτηκα,εχεις ακουσει τον dared??λεει τιποτα?? (μου τον εχει προτεινει γνωστος για τραμπα ,μιλαω για τον sl 2000 a )

εχεις δικιο και για το ce,ειναι κατι που δεν σκεφτηκα,εχεις ακουσει τον dared??λεει τιποτα?? (μου τον εχει προτεινει γνωστος για τραμπα ,μιλαω για τον sl 2000 a )

Γι αυτο μιλαω και εγω. Αν θυμαμαι καλα επαιζε περσυ στην εκθεση και ηταν πολυ καλο.