ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ MOUSER

27 July 2006
18
Συλάδελφοι, εχει κανείς πρόσφατα ψωνίσει από mouser? Εχω μια παραγγελία για αυτούς που είναι πάνω απο 75 ΕΥΡΩ και όπως αναφέρουν έχω "Free shipping on most orders over 75 € (EUR)". Τό θέμα μου όμως είναι οτι δε βρίσκω αποστολή με USPS παρά μόνο με FEDEX και UPS. Μεχρι τώρα έχω παραγγείλει από εκεί 4-5 φορές με USPS χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα τι κάνουμε ?????

Συλάδελφοι, εχει κανείς πρόσφατα ψωνίσει από mouser? Εχω μια παραγγελία για αυτούς που είναι πάνω απο 75 ΕΥΡΩ και όπως αναφέρουν έχω "Free shipping on most orders over 75 € (EUR)". Τό θέμα μου όμως είναι οτι δε βρίσκω αποστολή με USPS παρά μόνο με FEDEX και UPS. Μεχρι τώρα έχω παραγγείλει από εκεί 4-5 φορές με USPS χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα τι κάνουμε ?????

Θα ελεγα οτι εφοσον εχεις free shipping,αυτοι πρεπει να βρουν τον τροπο να τα στειλουν.Εκτος κι αν δεν καταλαβα ακριβως ποιο ειναι το προβλημα

Πές τους να σου βάλουν τιμή μέχρι 60 πάνω και δεν θα έχεις πρόβλημα.
Μου ρθαν 2 πράγματα αυτή τη βδομάδα από Αμερική αξίας 600 και 300 και δεν πλήρωσα τίποτα με αυτό τον τρόπο...
Αλλά και πάλι γι αυτή την αξία πραγμάτων που πήρες, τελωνειακά πάνω από 20-30 το πολύ δεν νομίζω να σου βάλουν...

Παιδια μια φορα που ρωτησα επισημα το ποσο μπορει να ναι το μεγιστο ποσο που πλγρωνεις για εκτελωνισμο, μου πανε το πολυ +25% της αξιας του προιοντος! Αυτο επι εποχης 19% φπα.. Ποσο να παει τωρα. +30%?? .. Δε μπορει,καποια λογικη θα χει η χρεωση, δε μπορουν να βαρανε οσο θελουν.

Πές τους να σου βάλουν τιμή μέχρι 60 πάνω και δεν θα έχεις πρόβλημα.
Μου ρθαν 2 πράγματα αυτή τη βδομάδα από Αμερική αξίας 600 και 300 και δεν πλήρωσα τίποτα με αυτό τον τρόπο...
Αλλά και πάλι γι αυτή την αξία πραγμάτων που πήρες, τελωνειακά πάνω από 20-30 το πολύ δεν νομίζω να σου βάλουν...

Μ'αρεσει που το γραφεις κι ολας :a0210:

Παιδια μια φορα που ρωτησα επισημα το ποσο μπορει να ναι το μεγιστο ποσο που πλγρωνεις για εκτελωνισμο, μου πανε το πολυ +25% της αξιας του προιοντος! Αυτο επι εποχης 19% φπα.. Ποσο να παει τωρα. +30%?? .. Δε μπορει,καποια λογικη θα χει η χρεωση, δε μπορουν να βαρανε οσο θελουν.

Σωστά, τo μέγιστο που μπορεί να φτάσει είναι +30-32% περίπου...

ολίγον ΟΤ

το θέμα αφορά digikey και UPS

την περασμένη βδομάδα ήρθε μια μικρή παραγγελία με την παραπάνω οδό, συνολικό κόστος (CIF) στα 35 περίπου ευρώ

τις προηγούμενες φορές είχαν έρθει οι παραγγελίες σπίτι (μεγαλύτερης αξίας)

αυτή τη φορά σταμάτησε στο τελωνείο ....

η UPS μου είπε οτι για τον εκτελωνισμό και λοιπά έξοδα θα έπρεπε να δώσω 120 περίπου ευρώ για να το κάνουν αυτοί ή 30+ περίπου αν πήγαινα μόνος μου ...

ακολούθησαν 2-3 mails προς digikey

στο τελωνείο έφτασε ημέρα Πέμπτη, η UPS μου είπε οτι αν δεν έδινα εντολή την επόμενη θα έμενε μέσα ΣΚ άρα αποθήκευτρα (άγνωστο ποσό) ...

η εντολή σήμαινε :

- εκτελωνίστε το εσείς και πληρώνω 120 περίπου ευρώ
- έρχομαι να το εκτελωνίσω εγώ, 30+ περίπου ευρώ
- να το στείλουν πίσω (επικοινωνία με προμηθευτή, απάντηση μετά από 3 εργάσιμες, και αν το δεχτεί ο προμηθευτής το στέλνουν πίσω και μιλάω με τον προμηθευτή για θέματα μεταφορικών ή αν δεν το δεχτεί παραμένει στις αποθήκες και βγαίνει σε πλειστηριασμό μετά από 6 μήνες ....

Last edited by a moderator:
στο μεταξύ στη digikey εκτός των άλλων τους είπα οτι θεωρητικά είναι δεδομένο οτι κάθε παραγγελία άνω των 22 ευρώ περνάει τελωνείο ...

οπότε τις προηγούμενες φορές η digikey δεν ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία

επιπλέον, εφόσον το τελωνείο είναι δεδομένο, τότε θα έπρεπε η ups να τους έχει ενημερώσει και αυτοί με τη σειρά τους να ενημερώνουν τους πελάτες οτι η digikey εκτός των εξόδων εκτελωνισμού (δετε, φπα κλπ) θα τους χρεώνει 80 περίπου ευρώ

την Παρασκευή το πρωί ήμουν αεροδρόμιο ...

πλήρωσα 15 ευρώ !!! διατακτική στη UPS και άλλα 20+ ευρώ σε διάφορα άλλα έξοδα στο τελωνείο ...

η όλη διαδικασία πήρε λιγότερο από μία ώρα, το γραφείο της UPS είναι ακριβώς δίπλα από το τελωνείο ενώ ας π.χ της fedex είναι σε άλλο κτίριο) ...

τις επόμενες ημέρες δεν έλαβα κάποιιο mail από digikey μεριά, είχε μείνει η κουβέντα στη μέση ...

πριν καν τρίωρο, έλαβα mail από την digikey σχετικά με το θέμα ...

μετά την ανταλλαγή 2-3 μηνυμάτων ...

μου πιστώσανε 29 περίπου ευρώ στην κάρτα ...

εξεπλάγην ευχάριστα !!!

τέλος μου επιβεβαιώσανε οτι αν δεν διαλέξεις χώρα Ελλάδα και μπείς US home page και βάλεις την παραγγελία σε US$ τότε έρχεται με International Priority Mail, απλό ταχυδρομείο δλδ ....

τελικά μερικές φορές κάποιοι (τυχεροί) βρίσκουν το δίκιο τους ...

η αντίδραση δεν πάει ποτέ χαμένη ...!!!

Η digikey μας δουλευει κανονικα.
Με ιδιες τιμες στη γερμανια τα στελνει και πληρωνει και ολους τους δασμους.
Στην ελλαδα χρεωνει τις ιδιες τιμες και μας αφηνει να πληρωσουμε επιπλεον την UPS το φπα κλπ κλπ.
Παλια ΔΕΝ ηταν ετσι..Καποια στιγμη το γυρισε.

ΑΙΣΧΟΣ.....