Αγορά από το internet – απάτη καταστήματος

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Eχω ένα πρόβλημα και θέλω την γνώμη σας
Έκανα μια αγορά μέσω Internet από ένα κατάστημα
για ένα ψυγείο και η τιμή ήταν 229 ευρώ

Έκανα λοιπόν εγγραφή στο site και έκανα την παραγγελία
και μου έστειλαν και στο mail μου την επιβεβαίωση της
παραγγελιάς μαζί με τον κωδικό της παραγγελίας .

Στο επόμενο τέταρτο με πήραν τηλέφωνο από το κατάστημα
και μου είπαν ότι η τιμή που υπήρχε ( γιατί την άλλαξαν )
στο Internet ήταν λάθος και ότι η κανονική τιμή τώρα είναι 299 ευρω
(70 ευρώ νταβατζιλίκι !!!)
και μου είπαν να ακυρώσουν την παραγγελία
εγώ τους είπα ότι δεν δέχομαι ακύρωση της παραγγελίας
και ότι θα περάσω σήμερα από το κατάστημα για να μιλήσουμε
από κοντά

Εγώ βέβαια τα έχω όλα τυπωμένα ( ημερομηνία – ώρα –
Ποσό συσκευής – τύπος συσκευής )
Τι μπορώ να κάνω ?

Αν δεν εχει καποια ψιλα γραμματα καπου η σελιδα τους οτι δεν ευθυνονται για τυγχον τυπογραφικο λαθος, η αρχικη τιμη ισχυει.
Τουλαχιστον ετσι ειναι εδω.

Τυπογραφικό λάθος στο Internet δεν υπάρχει στις τιμές.

-bye-

Τους υποχρεώνεις να στη δώσουν στην τιμή που έκλεισες την παραγγελία και αν το παίζουν δύσκολοι τότε τους ενημερώνεις πως θα τους κάνεις μήνυση.

Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν πρόκειται να κερδίσουν.

Το κατάστημα είναι ο ΚΟΛΟΜΒΟΥΝΗΣ και το βρήκα
Από το σκρουτζ
http://www.skroutz.gr/s/2804/LG-GN-U262SC.html

βέβαια μετά άλλαξαν την τιμή στο site τους
http://www.kolomvounis.gr//default.asp?pid=19&itmId=17900&catId=208&la=1
και τώρα δείχνει 299 ευρω ( το σκρουτζ δείχνει ακόμα 229 )

αλλά όπως είπα όταν έκανα την παραγγελία η τιμή ήταν 229 ευρω
στην επιβεβαίωση της παραγγελίας έγραφε τα εξής

Ευχαριστούμε για την προτίμησή σας! Τα στοιχεία της παραγγελίας σας είναι τα παρακάτω:
Ημερομηνία: 29/5/2009 2:08:27 μμ
Αριθμός παραγγελίας: 140827-966543
Η παραγγελία μου
Κωδικός Προϊοντος Περιγραφή Τεμάχια Αξία( )
26754 LG GNU262SC 1 229
Αξία προϊόντων( ) 229
Μεταφορικά( ) 10
ΣΥΝΟΛΟ( ) 239

Και το e-shop με το Πλαίσιο είχαν κάνει κάποια λάθη πριν κάτι μήνες στους σκληρούς δίσκους. Είχα παραγγείλει 5-6.. Η απάντησή τους:

" Αγαπητέ/ή κύριε/α,
σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά...!!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το προϊόν "WESTERN DIGITAL WDH1CS7500E MYBOOK HOME EDITION 750GB TRIPLE INTERFACE", που παραγγείλατε δεν είναι διαθέσιμο σε αυτήν την τιμή. Δυστυχώς, η τιμή προσφοράς στα 12,30 αναφερόταν σε περιορισμένο άριθμο τεμαχιών του stock house καθώς επίσης σε εκθεσιακά τεμάχια και προϊόντα βιτρίνας, τα οποία λόγω έντονης ζήτησης έχουν ήδη εξαντληθεί. Μας συγχωρείτε για την ταλαιπωρία και θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε σε επόμενή σας παραγγελία. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Με εκτίμηση,"

Αν εισαι διατεθειμενος να βαλεις δικηγορο για 70 ευρω..κυνηγα τους.

Επειδή παρατηρώ πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα αυτό το φαινόμενο, και δεν έχω καταλάβει πλήρως τι ακριβώς ισχύει και τι δικαιώματα έχουμε ως καταναλωτές, μόλις έστειλα ένα μήνυμα στο efpolis, και ελπίζω να πάρω κάποια απάντηση που να ξεκαθαρίζει τα πράγματα...

http://www.efpolis.gr/el/epikoinonia.html

Αξιότιμοι κύριοι,

Θα ήθελα να πληροφορηθώ τι ακριβώς ισχύει στις περιπτώσεις παραγγελίας μέσω διαδικτύου, όταν έχοντας παραγγείλει κάποιο αγαθό με συγκεκριμένη τιμή που βρήκαμε στον διακτυακό τόπο (site) του καταστήματος, με επιβεβαίωση της παραγγελίας μέσω αποστολής e-mail από το ίδιο το κατάστημα, αργότερα μας αναφέρεται ότι η παραγγελία αυτή ακυρώθηκε λόγω "λάθους" στην τιμή, και μας ανακοινώνεται νέα "κανονική" τιμή η οποία είναι από λίγο έως αρκετά αυξημένη. Έχουμε δικαίωμα να απαιτήσουμε την εκτέλεση της παραγγελίας στην αρχική τιμή; Το φαινόμενο των αλλαγών αυτών στις τιμές, μετά την παραγγελία ενός αγαθού, παρατηρείται πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα, σε αρκετά καταστήματα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ωραία. Είναι γνωστή τακτική.

Πως το αντιμετωπίζεις όμως δε γράφει.
Απλά το αναφέρει για να το ξέρεις ότι γίνεται?

Τώρα τι κάνεις, το συνήγορο του διαβόλου; Ας το βρουν αυτό οι υπεύθυνοι του efpolis, δεν μπορεί να είμαστε μέσα στις αποθήκες των καταστημάτων, κρίνουμε όμως τις πρακτικές αυτές και από την πείρα μας και από τις αναφορές άλλων και αυτά που βλέπουμε στα ίδια μαγαζιά κατ' εξακολούθηση να συμβαίνουν. Εξάλλου γράφει στο φυλάδιο "ενώ λαμβάνοντας υπόψη, μπλα... μπλα... ...θα έπρεπε να μπορεί να διαθέσει μια αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα συσκευών".

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, το θέμα εδώ δεν είναι κάποια αναφορά σε προσφορά που είχε περιορισμένη ποσότητα, αλλά αλλαγή της τιμής ενός προϊόντος κατόπιν της παραγγελίας, χωρίς να φαίνεται πουθενά ότι η προηγούμενη τιμή ήταν σε κάποια προσφορά (τουλάχιστον δεν έγραψε κάτι τέτοιο ο kokar).

Last edited:
δεν αξίζει...
με λίγο παζαράκι στην Κλαυθμώνος, κατεβαίνει η τιμή χαλαρά.

Όχι βρε συ.-bye-

Απλά θέλω να πω ότι όλα είναι σχετικά και πάντα θα βρίσκουν παραθυράκια.

Αυτό που λείπει είναι μια ενιαία και πολύ σφιχτή νομοθεσία...

Συμφωνώ, και για αυτό έστειλα και το μήνυμα στο efpolis εξάλλου. Διότι για το συγκεκριμένο *ακριβώς* θέμα, δεν έχω δει ως τώρα κάποια διευκρίνηση που να ξεκαθαρίζει το τοπίο (τα παραθυράκια που αναφέρεις).

ΥΓ. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν βλέπω σε τι διαφέρει από το να πας σε κανονικό μαγαζί (με φυσική παρουσία) να δεις ένα προϊόν με μία Α τιμή, και πηγαίνοντας στο ταμείο να σου πουν, λάθος, δεν ισχύει κλπ, κλπ. Αν θυμάμαι καλά έχουν πέσει πρόστιμα για τέτοιες τακτικές, τουλάχιστον σε super market που το συνηθίζουν...

Last edited:
ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΛΑΘΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΦΙΡΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ. ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Τα διαφορα "ψαχτηρια" τιμων στο ιντερνετ ειναι μεγαλος πειρασμος για τα καταστηματα (να εμφανιζονται φτηνοτερα και πρωτα πρωτα) και κραχτης ταυτοχρονα για πελατες.

Τα ιδια ισχυουν και σε αλλες εμπορικες δραστηριοτητες πχ γραφεια ταξιδιων, αεροπορικες εταιρειες κτλ ( το γνωστο περιορισμενες θεσεις, περιορισμενες ποσοτητες που παντα εχουν τελειωσει οταν πας εσυ). Σκοπος να σε "μπασουν" στο καταστημα και όσο να ναι, κατι θα παρεις...

Να προστατευθεις δεν μπορεις, γιατι οι τρυπες (στη νομοθεσια και στα δικαιωματα καταναλωτη) εδω και χρονια εγιναν παραθυρα και τα παραθυρα εδω και χρονια εγιναν πορτες και οσο παει θα γινουν και μαυρες τρυπες...

Re: Απάντηση: Αγορά από το internet – απάτη καταστήματος

ΥΓ. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν βλέπω σε τι διαφέρει από το να πας σε κανονικό μαγαζί (με φυσική παρουσία) να δεις ένα προϊόν με μία Α τιμή, και πηγαίνοντας στο ταμείο να σου πουν, λάθος, δεν ισχύει κλπ, κλπ. Αν θυμάμαι καλά έχουν πέσει πρόστιμα για τέτοιες τακτικές, τουλάχιστον σε super market που το συνηθίζουν...

Άλλο αυτό.
Όταν υπάρχει φυσική παρουσία και αποδείξεις, φέρνεις το υπουργείο εμπορίου και του το κάνει καλοκαιρινό επί τόπου...

Αφου αλλάξανε την τιμή στα 299 τους χαιρετας τον πλάτανο..και πας στην επόμενη φθηνότερη που αναφέρει το skroutz...στα 273 του perfectshop..