Αγορά βελόνας για - φθηνό - πικαπ

petros32

Senior Member
27 January 2007
444
Περιστέρι/Αττική
Πρόσφατα μου χάρισαν ένα Aiwa PX-E800 πικαπ με κατεστραμμένη βελόνα.

Ξέρετε κανένα κατάστημα εντός Αττικής που να πουλάει φθηνές κεφαλές-βελόνες για πικαπ;
Την κεφαλή-βελόνα την έχω βγάλει από το πικαπ (αφαιρώντας την από τα 4 κουμπωματάκια των μικρο-καλωδίων) για να τη δείξω στο κατάστημα.
Πώς μπορώ να προσδιορίσω τον "τύπο" της;
Εννοώ, υπάρχουν διάφοροι τύποι βελόνων; Πάνε ανά μοντέλο συσκευής κτλ;

Ευχαριστώ!
-petros

Last edited:

Aν θυμαμαι καλα υπαρχουν κανα δυο τυποι κεφαλης ως προς το πως δινουν το σημα.
Αυτο πρεπει να προσεξεις.
Κατα τ`αλλα αν ειναι στο ιδιο μεγεθος και βιδωνει κανει.

Βελονες θα βρεις φθηνες.
Καποτε ειχα πικαπ. Με μια κεφαλη ortofon. Οταν χαλασε η βελονα της ηθελαν ενα αστρονομικο ποσο (για την εποχη) για γνησια βελονα... Μια μαϊμου απο καταστημα ηλεκτρονικων επαιξε, αν και οχι οπως η γνησια. Βεβαια κοστιζε 1000δρχ αν θυμαμαι καλα (ή μαϊμου). Σε σχεση με την τιμη της γνησιας "τελειος" ηταν ο ηχος.
Βεβαια απο τοτε εχουν περασει καποιες δεκαετιες... τωρα το πικαπ...

Πρόσφατα μου χάρισαν ένα Aiwa PX-E800 πικαπ με κατεστραμμένη βελόνα.

Ξέρετε κανένα κατάστημα εντός Αττικής που να πουλάει φθηνές κεφαλές-βελόνες για πικαπ;
Την κεφαλή-βελόνα την έχω βγάλει από το πικαπ (αφαιρώντας την από τα 4 κουμπωματάκια των μικρο-καλωδίων) για να τη δείξω στο κατάστημα.

Ευχαριστώ!
-petros

Γεια σου Πέτρο
Οι κεφαλές είναι δύο ειδών: κινητού μαγνήτη (προσφέρουν υψηλή έξοδο) και κινητού πηνίου (με χαμηλότερη έξοδο)
Οι κεφαλές κινητού μαγνήτη ξεκινούν από πολύ χαμηλές τιμές:
π.χ Stanton 400-V3 με 35 ευρώ, Sumico Oyster με 50 ευρώ κ.ο.κ
οι κινητού πηνίου είναι ακριβότερες και θεωρούνται καλύτερες σε ηχητική απόδοση αλλά πιο απαιτητικές σε οδήγηση (π.χ πολλά φτηνά phono stages δεν μπορούν να τις οδηγήσουν)
Τώρα, σε όλα τα σχετικά με ήχο καταστήματα μπορείς αν βρείς κεφαλές κινητού μαγνήτη από 25 ευρώ και πάνω (ακόμα και από το e-shop).
Πηγαινοντας για την αγορά καλό θα ήταν να γνωρίζεις τις προδιαγραφές του βραχιονά σου έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι το βάρος της κεφαλής θα ταιριάζει με τον βραχίονα σου

Φιλικά