αγορά βιντεοκάμερας για εσωτερική χρήση

dinko

New member
29 December 2012
5
Θέλω να κάνω στον ευατό μου μια βιντεοκάμερα δώρο.
Η χρήση της θα είναι κυρίως εντός σπιτιού που το φως δεν είναι και το καλύτερο.
Εχω παρατηρήσει ότι οι απλές βιντοκάμερες πιξελιάζουν και εμφανίζουν περίεργα το βίντεο ότι δεν υπάρχει φυσικό φως (ήλιο) αλλά το φως της λάμπας.

Μπορείτε να μου προτείνετε μία βιντεοκάμερα που να τραβάει καθαρά κρυστάλλινα βίντεο σε εσωτερικό χώρο με το χαζο φως της λάμπας, να ναι HD και στην τιμή μέχρι 300-400Ευρώ;

Θα πάω Αγγλία όποτε αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα μπορώ να την πάρω κι απέψω ή ebay.

Ευχαριστώ

Θέλω να κάνω στον ευατό μου μια βιντεοκάμερα δώρο.
Η χρήση της θα είναι κυρίως εντός σπιτιού που το φως δεν είναι και το καλύτερο.
Εχω παρατηρήσει ότι οι απλές βιντοκάμερες πιξελιάζουν και εμφανίζουν περίεργα το βίντεο ότι δεν υπάρχει φυσικό φως (ήλιο) αλλά το φως της λάμπας.

Μπορείτε να μου προτείνετε μία βιντεοκάμερα που να τραβάει καθαρά κρυστάλλινα βίντεο σε εσωτερικό χώρο με το χαζο φως της λάμπας, να ναι HD και στην τιμή μέχρι 300-400Ευρώ;

Θα πάω Αγγλία όποτε αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα μπορώ να την πάρω κι απέψω ή ebay.

Ευχαριστώ
Σε αυτη τη κατηγορια τιμης ολες εχουν θορυβο(πιξελιαζουν).Αν οι απαιτησεις σου ειναι υψηλες θα απογοητευτεις απο ολες!
Πρεπει να ανεβεις κατηγορια τιμης και επιπεδου φυσικα.Μονο τα κορυφαια μοντελα καθε εταιριας μπορουν να τραβηξουν βιντεο εξαιρετικης ποιοτητας σε εσωτερικους χωρους με τεχνητο φωτισμο χωρις θορυβο!
Δες ως πρωτη επιλογη την Sony HDR-CX730,δοκιμασμενη απο μενα αποκλειστικα σε εσωτερικους χωρους με χαμηλο φωτισμο(δωματια ξενοδοχειων) με εξαιρετικη αποδοση και ως δευτερη τη Panasonic HC-X900M,θεωρω ομως οτι ειναι ενα κλικ κατω ομως απο τη sony!
Βεβαια αυτες οι επιλογες κοστιζουν γυρο στα 900 ευρω αλλα ειναι σιγουρο πως δε θα μετανιωσεις για την αγορα σου και θα ενθουσιαστεις!Δεν θα σου περασει απο το μυαλο η δυνατοτητα αλλαγης για πραγματικα πολυ καιρο!

Re: Απάντηση: Re: αγορά βιντεοκάμερας για εσωτερική χρήση

Oι φθηνές βασικές Panasonic σε φως δωματιου έχουν πολύ καλή εικόνα ,δεν χρειάζεται κανείς να πάρει πολυ ακριβότερη.

ευχαριστώ για τις συμβουλές. τα 900 είναι λίγο μακριά αλλά αν δεν έχω άλλη λύση τι να κάνω...
οι φθηνές πανασονικ που λέει ο φίλος ότι κάνουν δουλειά, κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο για να μην μιλάμε έτσι αόριστα;

Την Sony HDR-CX260 την έχω πιάσει στα χέρια μου και σου συνιστώ να την αποφύγεις.

Η canon hf m52 που έχω δεν προβληματίζει ούτε στα 10 lux αλλά δεν έχχει ικανό ευρυγώνιο και αυτό είναι το μόνο πλεονέκτημα. Σταθεροποίηση με ικανοποιεί , τα χρώματα όπως πρέπει να ναι και το ζουμ ικανοποιητικό ακόμα και όταν χρησιμοποιείς το ψηφιακό με μέτρο βέβαια. Έχει και μερικά features καλά όπως συνδεσιμότητα με wifi αλλά αυτά ακόμα δεν τα δοκίμασα. Σε φως δωματίου λογικά καμιά δεν έχει πρόβλημα.

γενιά το lux είναι ο παράγοντας που κοιτάμε για την ικανότητα της κάμερας να τραβάει σε χαμηλό φωτισμό;

Αγαπητε dinko,αντιλαμβανομαι τις απαιτησεις σου,θες video πραγματικα FULL HD σε ολες τις συνθηκες.Λοιπον.... παρτο αποφαση δεν θα το βρεις στα χρηματα που αρχικα υπολογιζες,ουτε σε καποιο midrange μοντελο ας πουμε panasonic(Πχ HC-V700).
Η θα πας στα κορυφαια μοντελα και θα σκασεις 900+ ευρω η θα.....συμβιβαστεις με κατι χαμηλοτερης ποιοτητας(πολυ χαμηλοτερης σε low light).Επειδη οι αιτησεις σου ομως ειναι υψηλες θα..τα μετανωσεις.Σου λεω απο προσωπικη πειρα αγορασα το 2011 βιντεοκαμερα και πια δεν μου παει η καρδια να τη χρησιμοποιησω!Ειμα στα προθυρα να αγορασω καινουργια!Για να παρεις μια ιδεα δες παρακατω και αποφασισε http://www.camcorderinfo.com/

στο site αυτό κοιτάζω και επιλέγω κάποια με μεγάλη βαθμολογία; πάντως την CX-730 δεν την βλέπω στην αρχική σελίδα, μόνο την CX-760V έχει.

Το site ειναι αμερικανικο εχει τα μοντελα που κυκλοφορουν στην αμερικανικη αγορα.Ειναι ελαφρως διαφορετικα απο τα ευρωπαικα.Για να μη σε ζαλιζω με λεπτομερειες,η CX-760V ειναι εντελως ιδια με την CX-730 ,με τη διαφορα οτι η 760 εχει εσωτερικη μνημη 96 GB ενω η 730 δεν εχει εσωτερικη μνημη και δεχεται μονο καρτες μνημης εξου και η διαφορα στη τιμη!Μελετησε τις μετρησεις και αποφασισε.Σε μια ωρα αλλαζει ο χρονος λοιπον καλη χρονια σε σενα και σε ολους στο site!Οτι επιθυμειτε παιδες για τη νεα χρονια να ερθει!

καλή χρονιά χρόνια πολλά!

το κατάλαβα αυτό με τη Sony. Η Canon όμως που παρουσιάζει σαν κορυφή και καλύτερη από τη sony υπάρχει στην Ελλάδα.
Γιατί την απορρίπτουμε;

Η Canon Vixia HF G10 είναι που "παρουσιάζει σαν κορυφή" και σε ενδιαφέρει .. αν κατάλαβα καλά.

Ειναι η μοναδική Canon που έχει σχετικά ευρυγώνιο φακό (30mm) και λογικά ταιριάζει στη χρήση σε εσωτερικούς χώρους, οι υπόλοιπες Canon υστερούν σε ευρυγώνια κάλυψη (40mm +).
Ομως και πάλι οι Sony/Panny έχουν ακόμη πιο ευρύ άκρο (Panny-28mm Sony-26mm).

Δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη βαρύτητα το Low Light sensitivity score (εκεί που διαπρέπει η Canon). Κακώς το camcorder.info το προβάλλει σαν το σημαντικότερο χαρακτηριστικό. Είναι απλά ενδεικτικό οτι πιθανον τα κουτσο-καταφέρνει μια κάμερα στα σκοτάδια .. (λήψη με φως 1 κερί) κατι που λογικά δεν σε ενδιαφέρει.

Είναι απολύτως αντίστοιχο με τα ονομαστικά ISO στις κομπακτ φωτογραφικές .. το οτι μια μηχανή εχει ISO 6400 δεν σημαίνει και οτι αυτό είναι αξιοποιήσιμο και χρήσιμο. Αν ο θόρυβος βγάζει ματι και η ευκρίνεια πάει περίπατο τι να το κάνεις και το ψηλό ISO και την ψηλή ευαισθησία σε χαμηλό φωτισμό.

Στην πραγματικότητα αυτή η ευαισθησία (τοσο το Low Light sensitivity όσο και το ISO) είναι ο συνδυασμός της αποδοτικότητας του αισθητήρα στη σύλληψη φωτός πολλαπλασιασμένο με τον συντελεστή ενίσχυσης. Το πρώτο είναι χρήσιμο το δεύτερο (η ενίσχυση) οχι .. μπορείς να το κάνεις και μετα την λήψη στην επεξεργασία ... αν και σε πραγματικές συνθήκες (φωτισμός δωματίου) δεν χρειάζεται ουτε αυτό.

Για παράδειγμα ενας πολύ καλός αισθητήρας με αποδοση 50% και ενίσχυση 10Χ θα βγάλει χειρότερο αποτέλεσμα Low Light sensitivity απο εναν οχι τόσο καλό με απόδοση 40% αλλά ενίσχυση 15Χ ενω πρακτικά ο πρωτος συνδυασμός δίνει καλύτερη εικόνα. Βέβαια για την καλή εικόνα μπαίνουν στο λογαριασμό και ο θόρυβος / αποθορυβοποίηση, απόδοση του encoder και κυρίως φωτεινότητα και ευκρίνεια φακού ... και άλλα πολλά ..

Πιο χρήσιμοι δείκτες μου φαίνονται τα Low Light Color & Low Light Noise ( να είχαν και Low Light resolution ...) και ακόμα χρησιμότερη η αξιολόγηση των δειγμάτων που έχει το εν λόγω site σε χαμηλό φως με τα μάτια σου οπου βλέπεις ποια μηχανή δίνει καλύτερη εικόνα.

Αν θέλεις να το παλέψεις και για χαμηλότερη τιμή με καλή απόδοση στα σκοτεινά και επαρκές ζοομ (αλλα σίγουρα (πολύ) μειωμένη ευχρησία) αξίζει να ψαχτείς με την Panasonic FZ-200 που την βρίσκεις κοντα στα 500 ευρώ.

Μια καλή συζήτηση .. http://personal-view.com/talks/discussion/comment/100973#Comment_100973 .... μια γνώμη απο τον haribabis θα ρίξει φως ..

Αν ο Vitalyi κάνει τα μαγικά του στην FZ200 προβλέπω να γίνεται κορυφαίας ποιότητας επιλογή.

Στο Camcorder.info το τεστ για Low Light Color & Low Light Noise γινεται σε επιπεδο φωτισμου 60lux.Αντιστοιχει περιπου οπως αναφερει το ιδιο το site σε ενα μεσο σαλονι με ενα φως ανοιχτο,αρα το συγκεκριμενο τεστ γινεται πολυ κοντα σε πραγματικες συνθηκες!Για τη Panasonic FZ-200 που αναφερει ο Ηλιας δε γνωριζω,σιγουρα φωτογραφικες μηχανες οπως ας πουμε η Sony RX100 που κατεχω και ακομα περρισοτερο οι DSLR μηχανες μπορουν να τραβηξουν πολυ καλο video σε ποικιλα περιβαλλοντα,το αν ειναι καλυτερο απο τους κορυφαιους prosumer camcorders προσωπικα δε το γνωριζω,αλλα εχω διαβασει πληροφοριες οτι υστερουν λιγο στην ευκρινεια και κυριως στη σταθεροποιηση.Σε καθε περιπτωση ομως υστερουν αρκετα στη χρηστικοτητα,σε καθε προφιλ χρηστη,ποσο μαλλον ερασιτεχνες οπως ειμαστε εμεις!Την αναγκη ενος camcorder δεν την υποκαθιστα μια DSLR μηχανη.Θεωρω λοιπον οτι ο φιλος dinko δεν μπορει να αποφυγει το...ποτηρι των 900 ευρω εφοσον οι απαιτησεις του δειχνουν να ειναι υψηλες!

http://produktdbimages.slashcam.de/camcorder-testergebnisse_testbilder_testbild_12_lux_232.jpg

http://produktdbimages.slashcam.de/camcorder-testergebnisse_testbilder_testbild_12_lux_245.jpg

Οι παραπάνω εικόνες είναι τραβηγμένες με 12 lux φωτισμό. Χαρακτηριστική διαφορά υπέρ της canon HF M56 σε σχέση με την Panasonic HC V700. Σε δωμάτιο με 60 lux δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά αν θες να την χρησιμοποιήσεις σε μπαράκια κλαμπάκια τότε θα χρειαστείς και αυτήν την διαφορά ή ακόμα και σε νυχτερινό πλάνο σε μέτρια φωτισμένους δρόμους. καλή είναι και η Panasonic sd800 σε χαμηλό φωτισμό αλλά ξεφεύγει στα 600+ .

Και το τεστ μεταξύ των δύο σε 60 lux:
If you look at the crops above you do notice the V700 has a cleaner image than the Panasonic TM90, and its video at 60 lux (which is what we shoot this test at) is brighter than both the Panasonic and Canon models we compared it to. This shows us that Panasonic decided to improve moderate low light performance on the V700, while letting the low light sensitivity drop a bit. So, if you’re shooting at a bar or at dusk the V700 should produce decently bright images, but in scenes with very little light it will not be as good as the Canon HF M52 or the Panasonic TM90.

Last edited:
Απότι φαίνεται η V700 έχει απλά 1 στοπ χαμηλώτερο gain απο την ΤΜ90. Aυτό επηρρεάζει στα σκοτάδια την φωτεινότητα αλλά σε 10-15 lux θα πρέπει να δείχνουν ίδιες.

Σε σχέση με την Canon οι Panasonic εχουν μικρότερο αισθητήρα 1/4,1 vs 1/3.0 κατι που δίνει κοντα στο 1 στοπ πλεονέκτημα στην Canon, τώρα το πως γίνεται και oi M52-56 δείχνουν να είναι καπου 2 στοπ καλύτερες (αντι για 1) είναι θέμα προς διερεύνηση. Μπορεί να είναι θεμα τεχνολογιας αλλά μπορεί και να γίνεται και συγκριση σε άνισες συνθήκες-ρυθμίσεις.