Αγορα βιντεοκαμερας γυρω στα 300Ε

Σε συνέχεια του μηνύματος του φίλου, επειδή και εγώ αρχίζω σιγά σιγά την αναζήτηση μιάς φτηνής σχετικά κάμερας, θα ήθελα να ρωτήσω αν κανένας φίλος του φόρουμ έχει εμπειρία ή άποψη για τις "καλές" (από japan λεεί, αλλά από Κίνα έρχεται) full hd, όπως αυτή...
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-JAPAN-8T-...rofessional_Video_Cameras?hash=item563a115bc0

στο ebay κυκλοφορούν βέβαια πάρα πολλές και μερικές σε αστείες τιμές 50-70 ευρώ, αλλά η συγκεκριμένη έχει γύρω στα 170 και από χαρακτηριστικά μάλλον τα πάει καλά. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα απλώς να πετάξεις 170 ευρώ αλλά αν κάνει την δουλεια της αξιοπρεπώς, νομίζω ότι είναι μία καλή εναλλακτική λύση για όσους έχουν περιορισμένο budget.

Το έχει επιχειρήσει κανείς...;;;

Απάντηση: Re: Αγορα βιντεοκαμερας γυρω στα 300Ε

Σε συνέχεια του μηνύματος του φίλου, επειδή και εγώ αρχίζω σιγά σιγά την αναζήτηση μιάς φτηνής σχετικά κάμερας, θα ήθελα να ρωτήσω αν κανένας φίλος του φόρουμ έχει εμπειρία ή άποψη για τις "καλές" (από japan λεεί, αλλά από Κίνα έρχεται) full hd, όπως αυτή...
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-JAPAN-8T-...rofessional_Video_Cameras?hash=item563a115bc0

στο ebay κυκλοφορούν βέβαια πάρα πολλές και μερικές σε αστείες τιμές 50-70 ευρώ, αλλά η συγκεκριμένη έχει γύρω στα 170 και από χαρακτηριστικά μάλλον τα πάει καλά. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα απλώς να πετάξεις 170 ευρώ αλλά αν κάνει την δουλεια της αξιοπρεπώς, νομίζω ότι είναι μία καλή εναλλακτική λύση για όσους έχουν περιορισμένο budget.

εγώ δεν θα το επιχειρούσα ποτέ...πάρα την πιο φτηνή επώνυμη κάμερα...

Αν παιζεις λαχειο παρτην. Αν δεν παιζεις και θες να αγορασεις μια καμερα απο την οποια εχεις την απαιτηση τουλαχιστον να εχεις μια εγγυηση τοτε αστην.

Αν παιζεις λαχειο παρτην. Αν δεν παιζεις και θες να αγορασεις μια καμερα απο την οποια εχεις την απαιτηση τουλαχιστον να εχεις μια εγγυηση τοτε αστην.

Το θέμα εγγύησης είναι πράγματι σημαντικό, αλλά τον τελευταίο καιρό μου δημιουργείται πολύ έντονα η εντύπωση ότι οι διαφορές στα διάφορα ηλεκτρονικά δεν είναι τόσο μεγάλες και σίγουρα όχι ανάλογες με την διαφορά στην τιμή τους.

Τι να σας πω, έφερα από Κίνα gps αυτοκινήτου πριν από δύο χρόνια στο ένα τρίτο της εδώ τιμής και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (ίσως κέρδισα λαχείο), φέτος είπα να δοκιμάσω και την τύχη μου πέρνοντας ένα iphone κλώνο στο ένα τέταρτο της εδώ τιμής και πάλι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (ίσως πάλι λαχείο).

Θυμάμαι και πριν από χρόνια ένας φίλος έπιασε δουλειά σε μία γνωστή εταιρία κλιματισμού και το πρώτο Σάββατο τον κάλεσαν εκτάκτως γιατί είχαν "βαφτήσια", πράγμα που σήμαινε ότι έβαζαν ταμπελάκια και αυτοκόλλητα σε no name κλιματιστικά και τα έκαναν "επώνυμα".

Μήπως τελικά πληρώνουμε υπερβολικά πολύ το brand, την διαφήμιση τους, τον αντιπρόσωπο, τον μεταφορέα, την τηλεφωνήτρια της αντιπροσωπίας, τον έμπορο ηλεκτρονικών ειδών, τη δικιά του γραμματέα, τον πωλητή του, το μαγαζί του και τα φώτα του.

Συμφωνώ ότι όλα αυτά είναι κόστοι που επιβαρύνουν τον τελικό αγοραστή, αλλά τελικά μήπως ανάμεσα στα δύο προιόντα, ένα που κάνει 170 ευρώ (no name) και ένα που κάνει 1000 (brand name), η διαφορά στην αξία και την λειτουργικότητα τους (τουλάχιστον για έναν μέσο χρήστη) δεν είναι ανάλογη;

Φιλε μου πραγματικα σου λεω μακαρι να σου κατσει. Ετσι κι αλλιως το κοστος ειναι μικρο.

Ειναι βεβαιο οτι τις νεες τεχνολογιες τις πληρωνουμε χρυσο ενω αξιζουν λιγοτερο.

Ετσι ομως χρηματοδοτειται η ερευνα για να βγαλουν νεα προιοντα.

Εγω παντως δεν θα το εκανα.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα το ψάχνω. Θα διαβάσω σχόλια και κριτικές και για διάφορα επώνυμα μοντέλα και ελπίζω να βγάλω καμιά άκρη. Πάντως με βλέπω ή να ρισκάρω και να δοκιμάζω την τύχη μου με 150-170 ευρώ ή να τα σκάω χοντρά (κανένα χιλιάρικο) έτσι ώστε να έχω εγγυημένα κάτι πολύ καλό, γιατί θα νευριάσω πολύ, αν δώσω 500-600 και να μην είμαι τελικά ικανοποιημένος.

Τα όποια προβλήματα και ατέλειες, πιο έυκολα θα τα συγχωρήσω στα 150 παρά στα 500.

Στείλε με πμ αν θες τη μάρκα των κλιματιστικων γιατι ψάχνομαι να αγοράσω και βλέπω κι εγώ τις τρελές διαφορές στις τιμές!