Αγορά βιντεοκάμερας

Kostas1991

New member
19 November 2012
1
Γεια σε όλους!

Ψαχνω να αγόρασω μια Full hd βιντεοκάμερα και δεν ξερω τι να πρωτοεπιλέξω.
Η κάμερα που ψάχνω θελω να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Να είναι Full HD 1920x1080.
2. Να κάνει καλή λήξη ακόμα και σε χαμήλο φωτισμό.
3. Να έχει κάλο ήχο (κατι απαραίτητο για μένα μιας και είμαι μούσικος και θέλω να βιντεοσκοπώ συναυλιες και τις προβες με το συγκρότημα.)

Εγώ μετά από πολύ ψάξιμο βρηκα τις δυο παρακάτω καμερες:

1.

http://www.skroutz.gr/s/427872/Sony-HDR-PJ200.html

2.

http://www.skroutz.gr/s/430938/Sony-HDR-PJ260.html

Και οι δυο κάμερες έχουν ότι χρειάζομαι (δεν ξερω βεβαια αμα η πρώτη εχει ενσωματωμένα ηχεία) και ιδικα η πρωτη δεν ξεφευγει πολυ. Από λέφτα δεν θέλω να ξεπεράσω τα 350 ευρο.

Από τις παραπάνω καμερες ποια θα προτείνατε εσείς?
Και πέρα από τις παραπάνω κάμερες, έχετε να μου προτείνεται κατι άλλο σε αυτα τα λεφτα?

Ευχαριστώ

Καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό φίλε μου μόνο μεγάλος αισθητήρας και τα απαραίτητα mpixel 2,1 δηλαδή. Πολύ καλή για εσωτερικούς χώρους πάρτυ γεννεθλίων κλπ η canon hf m 56 με εσωτερική μνήμη 8 gb. Μειονέκτήματα ο βασικός φακός ο οποίος δεν θεωρείται ευρυγώνιος και το μικρό σχερικά zoom X10 δεν θα χρειαστείς και περισσότερο....

Επίσης πολυ καλή είναι και η Panasonic hc v700 αλλά με χαμηλότερη ευαισθησία στο χαμηλό φωτισμό αλλά άριστο ευρυγώνιο φακό (28mm) και καλό zomm (x21). Εγώ πάντως προτίμησα την canon για την καλήτερη ευαισθησία

Γεια σας ,
Η κορούλα μου γίνεται 9 μηνών και είναι καιρός να πάρουμε την πρώτη μας βιντεοκαμερα.
Μου δίνουν μια panasonic tm900 ελαφρώς μεταχειρισμενη στα 500 ..
Είναι καλή αγορά πιστεύετε ;;
Είναι μοντέλο του 2011 , σε αυτά τα λεφτα τα καινούρια μοντέλα έχουν μεγάλες διάφορες ;;
Σας ευχαριστω .

Απάντηση: Re: Αγορά βιντεοκάμερας

Γεια σας ,
Η κορούλα μου γίνεται 9 μηνών και είναι καιρός να πάρουμε την πρώτη μας βιντεοκαμερα.
Μου δίνουν μια panasonic tm900 ελαφρώς μεταχειρισμενη στα 500 ..
Είναι καλή αγορά πιστεύετε ;;
Είναι μοντέλο του 2011 , σε αυτά τα λεφτα τα καινούρια μοντέλα έχουν μεγάλες διάφορες ;;
Σας ευχαριστω .

Η ΤΜ900 είναι πάρα πολύ καλή βιντεοκάμερα, κορυφαία εικόνα αλλά θέλει καλό φωτισμό. Εκτός σπιτιού, σε πλάνα ημέρας, τέλεια, ειδικά στα 50p.
Στο χαμηλό φωτισμό δεν τα πάει πολύ καλά, κι αν σκέφτεσαι κυρίως λήψεις μέσα στο σπίτι και με φως ηλεκτικού ψάξε για κάτι άλλο.

Ξέρετε κάποιο μοντέλο , στα 500 , που να τα παει καλλίτερα σε φωτισμό στο σπίτι ;;
Σαν αγορά 500 είναι πολλά για την tm900??

δε νομιζω να βρεις τετοια βιντεοκαμερα στα 500 ευρω... για να παρεις καλη εικονα και σε σχετικα χαμηλο φωτισμο - εσωτερικο σπιτιου, πρεπει ν ανεβεις πολυ.
Οι καλυτερες ειναι Canon Vixia HF G30 - Canon Vixia HF G2 - Sony Handycam HDR-PJ790 klp...πανω απο χιλιαρικο.

Ή καποια καλη vdslr που τραβαει βιντεο , αλλα με καλο και φωτεινο φακο.

Εγώ πάντως που είχα κάνει ένα ερασιτεχνικό συγκριτικό μεταξύ της Panasonic lx7 (compact φωτογραφική) και της TM900 που μου δάνεισε ο Μπαμπης είχα καταλήξει ότι overall έχω καλύτερη εικόνα από την 900 (ιδίως σε κλειστούς χώρους με η χωρίς χαμηλό φωτισμό) και το μόνο που μου λείπει είναι η ευκολία μιας βιντεοκάμερας. Δεν θα θυσίαζα όμως σε καμία περίπτωση την εικόνα για την ευκολία αν έπρεπε να διαλέξω. Οπότε εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μια compact με καλό video (αν δεν μπορείς να πας σε πιο ακριβές λύσεις).

Υ.Γ Κι εγώ για παιδί την έψαξα και δεν το έχω μετανιώσει με την compact.