ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
806
HD και φτηνή. Γίνεται;

Σκέφτομαι να κάνω δώρο μια βιντεοκάμερα στον πεθερό μου για τα Χριστούγεννα. Ο άνθρωπος δεν έχει απαιτήσεις, μια απλή κάμερα θέλει για οικογενειακές στιγμές.

Αρχικά σκέφτηκα μια SD κάμερα μέχρι 200 ευρώ, αλλά ψάχνοντας έπεσε το μάτι μου στην Aiptec AHD-H 5 Extreme, που είναι HD (1920 x 1080) και πάμφτηνη (μόλις 155 ευρώ σε πολύ γνωστό κατάστημα), οπότε μπερδεύτηκα.

Θεωρητικά φαίνεται πολύ καλή περίπτωση, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Γι' αυτό θέλω την πολύτιμη γνώμη σας και, ίσως, και κάποιο review (δεν εντόπισα ακόμη κάτι τέτοιο).

Ευχαριστώ!

Απάντηση: HD και φτηνή. Γίνεται;

Νομιζω ειναι πιο δοκιμασμενη συνταγη η Toshiba Camileo H20 ή H30 σε παρομοια τιμη, αλλα δεν εχω προσωπικη αποψη. Παντως αυτες οι καμερες εχουν περιορισμενο οπτικο zoom (5x σε σχεση με 30-40x που εχουν οι πιο ακριβες). Το γεγονος οτι παιρνουν καρτα μνημης αντι να εχουν μηχανισμους κασετας ή DVD τις κανει πιο φθηνες, αλλα δεν ξερω αν κανουν "εκπτωσεις" και σε αλλα υλικα ή προδιαγραφες.

Re: HD και φτηνή. Γίνεται;

Άστο καλύτερα φίλε, με 150 ευρώ δεν παίρνεις HD κάμερα, είναι απλά ένα gadget πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων. Για HD κάμερα ξεκινάς να σκέφτεσαι από τα 500 ευρώ με τις σωστές να παίζουν στο 1000ρικο.

Άστο καλύτερα φίλε, με 150 ευρώ δεν παίρνεις HD κάμερα, είναι απλά ένα gadget πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων. Για HD κάμερα ξεκινάς να σκέφτεσαι από τα 500 ευρώ με τις σωστές να παίζουν στο 1000ρικο.

Το ξέρω αυτό, αλλά σκέφτηκα μήπως είναι μια καλύτερη λύση σε σχέση με μια SD βιντεοκάμερα, για τις λιγοστές απαιτήσεις ενός ανθρώπου που δεν έχει σχέση με το "άθλημα".

Πάντως, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Τα παιδιά έχουν δίκιο φίλε μου . Εγώ πήρα πέρσι την Toshiba Camileo S10 (την βρήκα σε μεγάλο κατάστημα προσφορά γύρω στα 110 ευρώ νομίζω) και είπα τι έχω να χάσω, αλλά δεν......

Σε φωτεινά πλάνα μέρα με ντάλα ήλιο κάτι γινόταν, σε εσωτερικό χώρο με λίγο φως η με λάμπες, άστα να πάνε φρίκη σαν βίντεο φτηνού κινητού που λέει ο λόγος... Δεν αξίζει!!!

Τα παιδιά έχουν δίκιο φίλε μου . Εγώ πήρα πέρσι την Toshiba Camileo S10 (την βρήκα σε μεγάλο κατάστημα προσφορά γύρω στα 110 ευρώ νομίζω) και είπα τι έχω να χάσω, αλλά δεν......

Σε φωτεινά πλάνα μέρα με ντάλα ήλιο κάτι γινόταν, σε εσωτερικό χώρο με λίγο φως η με λάμπες, άστα να πάνε φρίκη σαν βίντεο φτηνού κινητού που λέει ο λόγος... Δεν αξίζει!!!

Γι' αυτό ζητώ τη γνώμη σας, φίλοι μου. Με πείσατε και σας ευχαριστώ πολύ.

Από τις SD βιντεοκάμερες, ποια προτείνετε; (μέχρι 200 ευρώ). Μετά από μια γρήγορη έρευνα, το μάτι μου έπεσε στην Canon FS200 (199 ευρώ). Τι λέτε γι' αυτή;

Αγορα Full HD videocamera

καλησπέρα. Διαθέτω περιπου στα 600 ευρω για αγορα 1080P βιντεοκάμερας. Θελω ποιότητα εικόνας χωρις συμβιβασμούς. και σε ημερα και νυχτα να ειναι τέλεια.

Σε αυτα τα χρήματα μπορω να βρω κατι να με καλύπτει? η να κατσω στα αυγά μου και να περιμενω καμια 3D?

καλησπερα θα ηθελα να αγορασω μια βιντεοκαμερα FHD και χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις ειμαι αναμεσα στις:
CANON LEGRIA HFS21
http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&ct=455&itm=3987&la=1
και
PANASONIC HDC-TM700
http://www.panasonic.gr/product/hdc-tm700
ποια κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερη?
και αν εχετε να μου προτεινετε εσεις καποια αλλη σαν καλυτερη
ευχαριστω

Re: Αγορα Full HD videocamera

καλησπέρα. Διαθέτω περιπου στα 600 ευρω για αγορα 1080P βιντεοκάμερας. Θελω ποιότητα εικόνας χωρις συμβιβασμούς. και σε ημερα και νυχτα να ειναι τέλεια.

Σε αυτα τα χρήματα μπορω να βρω κατι να με καλύπτει? η να κατσω στα αυγά μου και να περιμενω καμια 3D?

Καλημέρα. Ούτε σε αυτά ούτε σε πολύ περισσότερα χρήματα δεν θα βρεις κάτι που να σου δίνει τέλεια εικόνα τη νύχτα.

Καλά λέει ο φίλος !
Πρέπει να πας στην επαγγελματική κατηγορία καμερών με εναλλάξιμους φακούς, φωτεινους, μεγάλης ευαισθησίας ( iso) που κοστίζουν από 5.000 ευρώ και πάνω !!!

ΕΚΤΟΣ και εχεις εξωτερικό φωτισμό από κάπου, ή έχεις προβολάκι πάνω στην κάμερα.... (Οπως εχουν οι cameramen στους γαμους και στις συνεστιάσεις ) ! -bye-

οταν λεω νυχτα ενοω σε καταστασεις με χαμηλό φωτησμο, οχι για τελείως σκοτάδι. σε τετοιες δύσκολες συνθήκες υπαρχει καμια βιντεοκάμερα που να τραβάει καλα? γιατι σε όσες εχω δει βίντεο με χαμηλό φωτισμό ειναι για να κανείς εμετό...

Αν εχετε προτείνετε μου κάποιο καλο μοντέλο και ας φτάνει και τα 1000 ευρω αν υπαρχει...

Μια μεταχειρισμενη Canon hv20-30 ειναι μια υποψηφια... καλη αποδοση στο χαμηλο φωτισμο, ωραια εικονα και μπορεις να τη βρεις μεχρι 500 ευρω.

Μια μεταχειρισμενη Canon hv20-30 ειναι μια υποψηφια... καλη αποδοση στο χαμηλο φωτισμο, ωραια εικονα και μπορεις να τη βρεις μεχρι 500 ευρω.
Συμφωνώ και επαυξάνω. Αν και σε σχετικά χαμηλο φωτισμό, έχει αρκετό θόρυβο, εντούτοις η ποιότητα της εικόνας της είναι πολύ καλά για τα λεφτά της.

εχω αποφασησει να παω για dslr γιατι θελω 2 σε 1 και καλυτερη ποιοτητα χωρις θορυβο που εχει η hv30

να το γνωρίζω. θα παρω την 550D που ειναι η ποιο καλη σε σχεση απόδοσης τιμης και τωρα ειμαι στο ψάξιμο για εναν καλο φωτεινό φακο που να εχει και ζοομ και να ειναι πολυ καλος στο video. εχω ιδη εναν 18-55 is απο την 450D που ειχα αγοράσει περσυ. οποτε θελω τωρα καποιον καλυτερο

Παρε το σωμα μονο, αφου εχεις τον κιτ 18-55 is.
Ειναι καλος για εξωτερικα γυρισματα .
Για χαμηλο φωτισμο, θελεις σταθερους φωτεινους, δεν υπαρχουν πολυ φωτεινοι ζοομ.
Οι πιο φωτεινοι ειναι 2.8 που δεν ειναι αρκετο για εσωτερικα γυρσιματα (πχ Tamron 18-50 VC f/2.8).

Ενας απλος canon 50mm 1.8 ειναι καλος για αρχη και πολυ φτηνος.

ενταξει το ζοομ το αφηνω για την ωρα. οποτε τωρα παω για εναν καλο σταθερο φωτεινο φακο κυριως για καη αποδωση στα βιντεο που να ειναι καλυτερος απο τον 18-55 is που εχω τωρα.

Αγορά ψηφιακής βιντεοκάμερας

Παιδιά, θέλω να αγοράσω μια βιντεοκάμερα, compact κατά προτίμηση, για ελαφριά χρήση. Το κόστος να μην υπερβαίνει τα 200 . Τι προτείνετε, τι πρέπει να προσέξω και τι πρέπει να αποφύγω;:gossip: