Αγορά budget 40''

costgeorg

New member
31 January 2010
30
Χαιρετώ την όμορφη παρέα. Τη γνώμη σας για αγορά 40'' τηλεόρασης για το σπίτι τωνγονέωνη οποία θα παίζει κατά 80% τηλεοπτικό σήμα (digea) και κατά 20% ταινίες (από τον mediaplayer της τηλεόρασης και στο μέλλον κάποιο bluray). Το μέγεθος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 40'' λόγω περιορισμένου χώρου. Δεν ενδιαφέρει να είναι smart, ούτε να έχει τίποτα ιδιαίτερα extras (εκτός από mediaplayerusb θύρα). Σημαντικό είναι να έχει σχετικά καλές γωνίες θέασης και καλή ποιότητα στην απόδοση τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος. Η τιμή αν είναι δυνατό να μην υπερβαίνει τα 450 .

Έχω δει την Samsung UE40F5000η οποία βάσει χαρακτηριστικών φαίνεται να καλύπτει τις ανάγκες μου. Υπάρχει όμως κάποια άλλη πρόταση ή κάποια παρατήρηση για την F5000;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας.
 
Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Αγορά budget 40''

Αν θέλεις καλές γωνίες θέασης πρέπει να δεις LCD με IPS panel ή plasma. Κοίτα τις LG LN5400, LG LA6130 και Samsung F4500.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Τις πλάσμα τις φοβάμαι λίγο λόγω μεγέθους αλλά και απόδοσης τηλεοπτικού σήματος (μπορεί να σφάλω τραγικά αλλά αυτή την αίσθηση έχω). Οπότε κοιτάμε κατά LG μεριά; Μεταξύ των δύο η LA6130 φαίνεται να υπερέχει (τουλάχιστον στα features).
 
Ίδια εικόνα έχουν και οι δύο LG. Η plasma θα έχει μάλλον καλύτερη εικόνα στο τηλεοπτικό. Άμα μπορούσες να τις δεις από κοντά θα ήταν το ιδανικό, αν και μάλλον θα είναι δύσκολο αυτό, γιατί είναι και οι τρεις περσινά μοντέλα και πιθανόν με περιορισμένη διαθεσιμότητα.
 
Έκανα σήμερα μια βόλτα από τα μαγαζιά και είδα κάποιες τηλεοράσεις. Οι Samsung UE40F5000 και LG 42LA6130 μου φάνηκαν παραπλήσιες στην (καλή) ποιότητα εικόνας. Η θέαση υπό γωνία για την Samsung UE40F5000 ήταν μια χαρά όπως και για την LG. Επίσης είδα την LG 42PN450B (plasma) και μου έκανε εντύπωση η "μουντάδα" της εικόνας σε σχέση με την LG 42LA6130 (ήταν και οι δύο δίπλα-δίπλα και έπαιζαν δορυφορικό κανάλι του OTETV, όχι hd). Δυστηχώς την F5000 δεν μπόρεσα να την δω με τηλεοπτικό σήμα.
Έχω την εντύπωση ότι οι διαφορές στην ποιότητα εικόνας μεταξύ των δύο (UE40F5000 και LG 42LA6130) πρέπει να είναι μικρές (αν υπάρχουν). Το 3d της LA6130 λέει τίποτα;
 
μικρη ειναι 40αρα για να σε απασχολει το 3d.

@Mιχαλη γιατι να ναι καλυτερη σε τηλεοπτικο μια πλασμα