Αγορα camera sony HD

yiannisz3

New member
23 September 2007
75
Ειμαι ετοιμος να παρω μια καμερα αφου την παλια καποιος αλλος την χαιρεται(κλοπη).Σιγουρα θα ειναι sony-high definition.Tα ερωτηματα ειναι τα ακολουθα
1)Hard disk or memory stick?
2)SR11E or CX11E ?
3)Αγορα απο ελλαδισταν η εξωτερικο?(διαφορα εως και 250 ευρω).Καλυπτει η εγγυηση?
Απο χαρακτηριστικα σε αυτες τις 2 καμερες βλεπω οτι ειναι πανω κατω τα ιδια.Οποιος το εχει ψαξει η εχει καποια προσωπικη εμπειρια θα ηταν πολυ χρησιμη.Ευχαριστω

για την τρίτη γενιά της Sony, την SR11 έχουν ακουστεί καλά λόγια. Έχει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου σε σχέση με τις παλιότερες γενιές. Δεν έχει 25p όπως η Canon.

oυπς!! μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα μοντέλα της κανον HF11 και HG21, με μικρότερη συμπίεση στην εικόνα. Μάλλον πρέπει να περιμένεις λίγο ακόμα, αξίζει!

Εγώ πήρα την περασμένη εβδομάδα την SR12E. Την SR11 πλέον δεν αξίζει να την αγοράσει κάποιος, γιατί η μόνη διαφορά τους είναι ο σκληρός, όπου στην 11 είναι 60άρης και στην 12 120άρης, με διαφορά τιμής στον Κωτσόβολο τουλάχιστον που είδα 50 ευρώ. Για 50 ευρώ δεν αξίζει να θυσιάσεις 60 GB πιστεύω!! Εγώ την πήρα ψάχνωντας στο skroutz.gr 1149 ευρώ από το pixmania στη Θεσ/κη. Αθήνα την βρήκα με 1120 ευρώ, από 1400 που την έχει ο Κωτσόβολος, όπως και άλλα μαγαζιά!
Σχετικό θέμα είναι εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29492

Κι εγω παλι θα σου ελεγα να περιμενεις την canon HF11, σιγουρα η καλυτερη εικονα λογω μικροτερης συμπιεσης (ειναι η μονη ερασιτεχνικη με 24 mbps bit rate , εναντι 16 που εχει η σονυ.

το θεμα ειναι οτι αμα παρω καποια απο τις 2 απο εξωτερικο τις βρισκω απο 750-800.Διαφορα που δεν ειναι αμελητεα αφου με αυτα τα 300 ευρω μπορεις να παρεις ολα τα αξεσουαρ μετα.Οσο για την canon τουλαχιστον εμφανισιακα φαινεται πιο ψευτικη.

Κι εγω παλι θα σου ελεγα να περιμενεις την canon HF11, σιγουρα η καλυτερη εικονα λογω μικροτερης συμπιεσης (ειναι η μονη ερασιτεχνικη με 24 mbps bit rate , εναντι 16 που εχει η σονυ.

Η οποια ερχεται απο Σεπτεμβρη και βλεπουμε?περιμενω κορη και θα ηθελα να την εχω συντομα...

Καλημέρα & καλώς σας βρήκα.

Βασικά και γω ψάχνομαι για νεα κάμερα πολύ...

Είχα κολύσει με την Sony HDR-SR11E.
Τώρα διαβάζω και για την canon που λέτε.

Συγκεκριμένα η διαφορά του bitrate είναι μεγάλη.

Δεν ξέρω τι να επιλέξω!

That said, Sony is behind the curve compared to Canon and Panasonic, both of which released AVCHD camcorders capable of 17 Mbps. The results do not appear to make a huge difference in video quality.

Αυτό είναι ένα quote από το camcorderinfo. Σίγουρα όμως η διαφορά μεταξύ 16 και 24 είναι μεγαλύτερη, απλώς εγώ δεν θα στεκόμουνα μόνο στο Bitrate (κάτι που προφανώς ξέρετε ήδη)

H sony σε λίγους μήνες βγάζει και την αντικαταστράτια της SR11/12. Θα είναι πάλι στα 16mbps. Οπότε ή ξέρει κάτι η Sony που εμείς απλά κοιτάμε στα νούμερα ή όντως έχει μείνει πολύ πίσω από την Canon.

Πάντως canon AVCHD δεν θα έπαιρνα για 10άδες λόγους, αν και θα ήθελα να δοκιμάσω την νέα forthcoming σειρά, το οποίο και θα κάνω και θα σας πω εντυπώσεις. HDV canon όμως χαλαρά και χωρίς ανταγωνισμό... δεν θα διαφωνήσω ότι η HV20 είναι ασύλληπτη κάμερα.

η καινούρια σονυ θα έχει ακόμα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Έτσι αξίζει να περιμένετε.
Μην ξεχνάτε όμως και την καινούρια samsung, με 1080p FULL HD και με τον μεγαλύτερο αισθητήρα στην κατηγορία.

Πάντως canon AVCHD δεν θα έπαιρνα για 10άδες λόγους.
Μπορεις να γινεις λιγο ποιο συγκεκριμενος για να κατατοπησεις και εμας που ημαστε ετοιμοι να παρουμε μια τετοια(canon hg 20)

έχω δοκιμάσει μία canon με σκληρό της οποίας μοντέλο δεν θυμάμαι καθώς όλα τα νούμερα μοιάζουν και οι κωδικοί της δεν είναι ότι καλύτερο...

Απ'ότι είδα λοιπόν και απ´όσα διάβασα έπειτα από πολλά forums η canon (πάντα AVCHD) πέραν της μέτριας ποιότητας κατασκευής, δεν αποδίδει πιστά τα χρώματα αλλά έχει μεγαλύτερο sharpness. Προσωπικά προτιμώ πιο σωστά χρώματα παρά ένα κλικ μεγαλύτερου sharpness. Επίσης η κίνηση εμφάνιζε προβλήματα και ας λέει ότι θέλει το camcorderinfo.

Επίσης το "δήθεν" 24p με λίγο ψάξιμο θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι το ίδιο με τις HDV κάμερες τις και φημολογείται πως έχει προβλήματα. Αν θες 24p περίμενε την HV40 που θα είναι η πρώτη με true native 24p δίχως ανάγκη για pulldown etc etc

Γενικά θα σου πρότεινα να επισκεφθείς το avsforum στο section "camcorders" όπου υπάρχει και dedicated topic γι'αυτό που ζητάς.

Με λίγα λόγια, αν θες την προσωπική ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψη μου, είναι σε AVCHD να πας με sony και πιο συγκεκριμένα την SR11/12 ή ακόμα καλύτερα να περιμένεις την επόμενη και αν θες HDV (που στο προτείνω) να περιμένεις την HV40. Προσωπικά για λόγους editing, 24p & ποιότητας εικόνας η HV40 για μένα θα αντικαταστήσει την SR11 που έχω, με παραδοχές στην ποιότητα κατασκευής (+ motor noise, tape jams etc)

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο....
Στα Ευρωπαικα μοντελα της canon, δεν εχει 24p αλλα 25p.
Eτσι λοιπον δεν χρειαζεται pulldown removal, opvw sta Amerikanika montela.
Για μας δεν εχει καμια διαφορα η hv20 απο την 30 και 40.
Kai mhn nomizoyme oti to 24-25p εχει καμια σημασια για το περισσοτερο κοσμο.
Ειναι μονο για να δωσει μια πιο κινηματογραφικη αισθηση, που ομως πρεπει να ξερεις τι κανεις και πως το κανεις.
Το 99% των χρηστων, δεν ξερουν και γι αυτο περιμενουν θαυματα απο το 24-25p.
Θελει πολλες γνωσεις και εξοπλισμο για κατι τετοιο.

Έχεις δίκιο για το 24p, γράφοντας σε ξένα αλλά και Ελληνικά φόρουμς μπερδεύτηκα. Πάλι καλά που δεν έγραψα 60i αντί για 50i... anyway

Ισχύουν τα όσα έγραψα λοιπόν, με την μόνο αλλαγή τα pulldown & 24p σε 25p.

Το 25p δεν κάνει θαύματα, κανείς δεν είπε ότι κάνει, αλλά ανάλογα με την λήψη (το τι τραβάς και πως το τραβάς) δίνει την αίσθηση που πολλοί από εμάς θέλουν (αυτό το κινηματογραφικόκινησιακό στυλ). Δεν είναι πάντα όμως το σωστό και συμφωνώ. Άλλωστε γι'αυτό πιστεύω ότι η πιο mainstream Sony δεν το έχει στις κάμερες τις....

η διαφορά απο 1440 σε 1920 έχει διαφορά στην λεπτομέρεια πάντως. Μόνο για αυτόν τον λόγο θα παω σε σκληρό αντι του HDV. Αν δεν ήθελα λεπτομέρεια θα τραβούσα βίντεο με την φωτογραφική μου.
Απο ποιότητα κατασκευής όλη η σειρα HC1 της Sony ειχε σοβαρά προβλήματα, γιατι τότε να εμπιστευθώ πάλι την συγκεκριμένη εταιρεία

για μένα δεν υπάρχει καν σύγκριση για την ποιότητα κατασκευής.... από εκεί και πέρα καταλαβαίνω αυτό που λες. Η επιλογή είναι δική σου.

το θέμα είναι όχι μόνο πόσο στιβαρή δείχνει εξωτερικά η συσκευή αλλά και τι ποιότητα έχουν τα ηλεκτρονικά τους μέσα. Οι sony δείχνουν στιβαρές ενώ οι canon παιδικά παιχνίδια. Εμένα το θέμα αντοχής στο χρόνο με προβληματίζει γιατι δεν γινεται μετά απο 12 ώρες βίντεο να μου χαλάει η LCD (στην σονυ)

έχω ακομη την PC120 και την PC330 την οποία έδωσα στην αδερφή μου να κακομεταχειρίζεται.

Η PC120 μετά από 8μιση χρόνια φρίκης.... συμπεριφέρεται σαν καινούρια... και η 330 μετά από 5 είναι το ίδιο...... Αυτή η εμπειρία για μένα λέει πολλά/.

σίγουρα όμως υπάρχουν πάντα και οι άλλες πλευρές