Αγορά cd διαδικτυακά με πιστωτική. Τι ισχύει;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,356
Αθήνα
Είτε με κανονική πιστωτική είτε με προπληρωμένη, μπορεί να γίνει αγορά;
Τα cd περιλαμβάνονται στα Ηλεκτρονικά είδη στα οποία υπάρχει απαγόρευση;
Έχει σημασία αν είναι από το Amazon ή από εξειδικευμένα δισκοπωλεία Ευρώπης ή ΗΠΑ;
Στο ebay μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιστωτική κάρτα (μιλάμε πάντα για cd);

Τα φώτα σας...

Στο Amazon.uk περασε παραγγελια με πιστωτικη πριν δυο-τρεις εβδομαδες (γυρω στα 40 ευρω)
ebay/paypal με την ιδια πιστωτικη οχι

Ρωτάω επειδή έχει λήξει η prepaid που είχα για διαδικτυακή χρήση και για να μη μπω στη διαδικασία επανέκδοσης άνευ λόγου. Οπότε, σύμφωνα με αυτά που μου λέτε, θα βγάλω καινούργια prepaid και αν δεν σταθώ τυχερός θα χρησιμοποιηθεί αλλού, super market κλπ.

Αγορές από Amazon UK την περασμένη εβδομάδα και Amazon USA σήμερα έγιναν χωρίς πρόβλημα με prepaid. Αντίθετα η ίδια κάρτα με Paypal δεν έγινε δεκτή.

Τι credit, τι debit, τι prepaid, ο κομπιούτερος της τράπεζας ένα νούμερο διαβάζει και κάνει τη χρέωση. Δεν έχει καμμία διαφορά για τη συναλλαγή. Εγώ δεν αγόρασα ποτέ prepaid για το ίντερνετ. Ποιο πιθανό είναι να κλέψει τα στοιχεία της κάρτας σου ο σερβιτόρος, παρά να τα κλέψουν οι χάκερ από ένα σοβαρό ιντερνετομάγαζο σαν το Amazon. Άσε που τα περισσότερα καταστήματα δεν κρατάνε καν τα στοιχεία της κάρτας, η σελίδα πληρωμής είναι είτε της τράπεζας, είτε του Paypal, είτε άλλου αντίστοιχου clearing house.

Το PayPal δεν λειτουργεί στην Ελλάδα απλά λόγω capital controls.Το έχουν μπλοκάρει οι Τράπεζες.Γι αυτόν τον λόγο δεν λειτουργεί και το ebay.Οι πιστωτικές ,χρεωστικές και προπληρωμένες,περνούν κανονικά σε όλα τα ιντερνετομάγαζα.

Εγώ από τις γιορτές μέχρι και σήμερα ,έσκασα πάνω από 100 ευρώ σε cd's σε Amazon κλπ.με την χρεωστική μου.

Πάντως στην τελευταία μου παραγγελία πριν ενάμιση μήνα πλήρωσα με πιστωτική και την εκκαθάριση την έκανε το Paypal. Υποθέτω ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν σε αφήνουν τα capital controls να "φορτώσεις" τον λογαριασμό του Paypal με χρήματα. Είχε βγει στο ίντερνετ μια παράκαμψη των capital controls μέσω του Paypal εκεί γύρω στ Χριστούγεννα, και υποθέτω ότι το χρησιμοποίησαν πολλοί, γι' αυτό και οι πρόσθετοι περιορισμοί.