Αγορα CD player VS DVD player

Frog Of War

New member
18 April 2009
73
Χαιρετε, θελω να αγορασω ενα player που θα προοριζεται αποκλειστικα για μουσικη. Εχω ενα AV receiver της Marantz (SR-4200) και θα το συνδεσω με οπτικη ινα. Διαθετω εως 200 ευρω. Γενικα, ακουω απο CD, αλλα εχω και καποια DVD, καθως και mp3 που θελω να ακουω μεσω του ενισχυτη.

Σκεφτομουν να παρω ενα DVD player με usb εισοδο, ωστε να παιζω και Mp3.

πχ

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=150_364&products_id=11934

αλλα εψαξα λιγο και ειδα οτι τα cd players ειναι πιο ομορφα (τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα)
πχ
http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=9603

Υποθετω οτι για το δικο μου ηχοσυστημα οι διαφορες στην ποιοτητα ηχου δεν θα ειναι αντιληπτες (εαν υπαρχουν). Το μονο που κραταει να αποφασισω υπερ του cd player ειναι η απουσια usb port. Παντως και τα displays τους φαινονται καλυτερα.

Γνωριζετε καποιο cd player με usb?

Γενικα το προτεινετε εναντι ενος DVD player για το σκοπο που το θελω?

Σας ευχαριστω!

Επισης, οσον αφορα τον SR-4200 που εχω, βλεπω στα specs οτι υποστηριζει DAC 192/24

http://www.marantz.com/new/index.cf...cs&cont=eu&bus=hf&prod_id=551&type=avr&arch=1

ενω σε αλλο site αναφερεται σε 96/24. Το μοντελο ειναι του 2001. Ειναι δυνατον να ισχυει το 96/24?

Σκεφτομαι να αγορασω ενα cd player με mp3 player/ipod support (marantz cd-6003, yamaha cd-s700/300) και αναρωτιεμαι αν αξιζει να γινεται το DAC στον receiver ή θα ειναι καλυτερα να γινεται στο player.

Επισης, τα προαναφερομενα cd players υποστηριζουν και περα απο ipod mp3 players? Εχω ενα creative zen και θα ηθελα να το χρησιμοποιω απλευθειας. Εχει κανεις χρησιμοποιησει Mp3 player σε τετοιο cd player με usb port?

Ευχαριστω!

Φιλε μου, εφοσον θα συνδεσεις το μηχανημα στον ενισχυτη μεσω οπτικης ινας δεν χρειαζεται να ειναι cd player οτι και να συνδεσεις θα παει φηφιακα ο ηχος και το dac του ενισχυτη σου θα κανει την αποκωδικοποιηση. Στην ουσια χρησιμοποιεις το μηχανημα σου σαν transport ( και σαν τετοιο τη δουλεια την κανει τελεια ενα λαπτοπ).
Επιπλεον στην τιμη που λες (200 ευρω) πιο πιθανον ειναι να βρεις ενα καλο DVD player με αρκετες δυνατοτητες εισοδων και να παιζεις και τα DVD σου που χωρανε και πιο πολλα mp3 κομματια αφου ακους και mp3. Εαν πηγαινες στα 500+ ευρω τοτε θα σου ελεγα να παρεις ενα cd player του οποιου το DAC να χρησιμοποιουσες αφου σιγουρα θα ηταν καλυτερο. Αλλα τοτε θα επρεπε να φυγεις και απο τον AV ενισχυτη και να πας σε στερεο ενισχυτη, τοτε σοβαρευει το πραγμα.
Τωρα αν ειναι 192/24 ή 96/24 στην προκειμενη περιπτωση μη σε απασχολει δεν θα δεις διαφορα.
Τα MP3 players οπως το creative zen συνδεονται απευθειας στον ενισχυτη σου με ενα καλωδιο (3.5mm stereo σε rca) σε μια απο τις aux του.

Ειδα ενα ποστ για ενα yamaha cd player το οποιο θα σθνδεεται μεσω usb με ipod, αρα προς το παρον αναβαλλω την αγορα του player. Θα ηθελα να περιμενω την κυκλοφορια dvd players με τετοιο interface.

Αν γνωριζει καποιος/α για καποια σχετικη κυκλοφορια το επομενο διαστημα, ας δωσει καποιο λινκ. Ευχαριστω.

Φίλε Frog, επειδή βλέπω οτι εχει σημασία για σένα να συνδέεις ipod κλπ στον player, λέω να το δεις διαφορετικά: μην παρεις CD/DVD player, αλλα εναν media player. Τα CD σου τα μετατρέπεις σε mp3 ή lossless αρχεία και, μαζί με τα υπόλοιπα ψηφιακά αρχεία σου, τα συγκεντρώνεις σε εναν δίσκο ο οποίος είτε στελνει διακτυακά σ'ενα player, είτε τοποθετείται στον player. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για κάτι σαν το Squeezebox, στην δευτερη για κάτι σαν το WDTV

Αν θα ακους μουσικη απο δισκακια cd προτεινω το DVD Oppo dv 980
Απιστευτο ηχο και παιζει SACD Εχει και usb
Δε θα βρεις ποθενα καλυτερο ηχο στα 200 ευρω που ζητανε
Ισως πετυχεις και καποιο μεταχειρισμενο εδω στις αγγελιες

Μπορεις να το ακουσεις και στο σπιτι μου
και να σου πω ολα τα κολπα του

Φίλε Frog, επειδή βλέπω οτι εχει σημασία για σένα να συνδέεις ipod κλπ στον player, λέω να το δεις διαφορετικά: μην παρεις CD/DVD player, αλλα εναν media player. Τα CD σου τα μετατρέπεις σε mp3 ή lossless αρχεία και, μαζί με τα υπόλοιπα ψηφιακά αρχεία σου, τα συγκεντρώνεις σε εναν δίσκο ο οποίος είτε στελνει διακτυακά σ'ενα player, είτε τοποθετείται στον player. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για κάτι σαν το Squeezebox, στην δευτερη για κάτι σαν το WDTV

Φιλε, Busoni, δεν γνωριζα οτι υπηρχε το squeezebox και ειναι αυτο ακριβως που ψαχνω. Δεν ξερω αν υπαρχουν αντιστοιχα προϊοντα απο αλλες εταιρειες, αλλα φαινεται εξαιρετικο το κομματι της Logitech.

Με ενδιαφερει το squeeze-box touch, το οποιο εχει και usb θυρα, αρα μπορεις να παιξεις μουσικη χωρις απαραιτητα τη χρηση υπολογιστη. Το μονο που δεν διευκρινιζεται ειναι εαν μεσω Usb μπορεις να συνδεσεις ή οχι και εναν σκληρο δισκο και να κανεις απο εκει το playback.

Δυστυχως δεν βρηκα το touch σε ελληνικα e-shops, μονο το classic. Θα το ψαξω περαιτερω.

Σε ευχαριστω πολυ για την πληροφορια!

Φίλε Frog,

Όντως η υπόθεση "Squeezebox classic χωρις PC" δεν ειναι απλή γιατί το σημείο απ' όπου λαμβανονται τα αποθηκευμένα αρχεία πρέπει να τρέχει το Squeezecenter, ενα λογισμικό που "μιλάει" με το Squeezebox. Αυτό βεβαια, μπορεί να γίνει απο NAS(network-attached storage) δίσκους, στους οποίους εγκαθίσταται το Squeezecenter, εντούτοις φαίνεται να δουλεύει καλά συνήθως σε προϊόντα της QNAP τα οποία δεν ειναι φθηνα. Περισσότερα εδώ...

Οσο αφορά στο Squeezebox Touch, δουλεύει με εξωτερικούς USB δίσκους απ' όσα διαβάζω στο ίδιο forum της slimdevices, εδώ. Απ' όσο βλεπω, εχει ανακοινωθεί μόλις τον Σεπτέμβρη οπότε μαλλον πρεπει να περιμένουμε(πχ το αγγλικό amazon δεν το εχει).

Πάντως, αν εχεις καποιο παλιό PC, μπορείς να του εγκαταστήσεις το vortexbox, ενα λειτουργικό βασισμένο σε linux να αποθηκεύσεις στον δισκο του την συλλογή σου και είναι έτοιμο να τρέξει με το Squeezebox.

Last edited: