Αγορά χορτοκοπτικού.

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,775
Μπακοτσιάνος...
Παρέδωσε πνεύμα σήμερα μετά από 5 χρόνια ένα stihl fs56 που είχα στην κατοχή μου.
Αν και δεν έφταιγε 100% το μηχάνημα πιστεύω ότι ξόδεψα αρκετά χρήματα για ένα τόσο επώνυμο προϊόν και κράτησε τόσο μικρό διάστημα.

Τέλος πάντων πάμε στα φρέσκα κουλούρια.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι κόβω κάθε χρόνο 3 φορές μια έκταση περίπου 6,5 στρέμματα (καθαρό χόρτο περίπου 3,5) και άρα θέλω μηχάνημα που να αντέχει βαριά εργασία. Ο χρόνος δεν με πειράζει μιας και κάθε φορά θέλω 1 εβδομάδα κοψίματος με 4-5 ώρες εργασία την ημέρα με διαλείμματα και άρα δεν το ζορίζω και πάρα πολύ!

Το ποσό που υπάρχει είναι περίπου 350-370 ευρώ και άρα οι επιλογές περιορισμένες.

Έχει κανένας καμιά ιδέα για κάνα μηχάνημα? Που να έχει μείνει ευχαριστημένος?

έχω ένα huqsvarna θαμνοκοπτικό το οποίο είχε βγάλει προσφορά η εταιρία πριν 4-5 χρόνια.

Το μόνο που του έχω αλλάξει είναι ένα μπουζί.

Έχω 4 στρέμματα χωράφι στην αυλή του μαγαζιού από τα οποία τα μισά περίπου τα κάνω με αυτό (στα 500 περίπου μέτρα βγαίνουν κάτι...δέντρα οπότε χρησιμοποιώ δίσκο).

3.5 στρέμματα που θες να κόψεις δε σε κουράζει το χορτοκοπτικό? μήπως να έπαιρνες χλοοκοπτικό με ρόδες?

Χλοοκοπτικό έχω ένα no name με briggs straton μηχανή (το οποίο επίσης συστήνω, ποτέ δε χρειάστηκε να πάει σε μάστορα, το trouble shooting που έχει online είναι για...όσκαρ)

Δε με βολεύει. Σε πολλά σημεία είναι ανώμαλο το έδαφος. Δεν είναι ίσιο.

Κοίταξα τα huqsvarna (stihl πλέον ποτέ μου), και στα κυβικά που θέλω είναι ακριβά. Το ίδιο και makita κλπ.

Από τα 25-30cc που ήμουν πρέπει να ανέβω στα 50-55cc αν θέλω να κάνω δουλειά.....
Το μόνο που βρήκα προσιτό είναι ένα kawasaki (tj53e) που μου είπαν ότι είναι σκυλί.

έχω το 128R.

Τα Husqvarna είναι πιο δυνατά από αυτό που λένε οι προδιαγραφές.

Είχα κινεζιά με τη διπλή θεωρητικά δύναμη από το Husqvarna αλλά καμία σχέση.

Κάνε την υπέρβαση και πάρε το 553S με 475γιούργια και δε θα ξαναασχοληθείς.

μπες στο gadgets εργαλεια και EDC στο νημα εργαλεια κηπου και εκει τα παιδια θα σου λυσουν αποριες - προτεινουν το ιδανικο μηχανημα που θες!

Θα σου πρότεινα το μηχάνημα που έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πριν 1 εβδομάδα, έκανα 5 στρέματα, 2 άτομα εναλλάξ, αταμάτητα με 5mm μεσινέζα & δίσκο και τα πήγε μια χαρά. Εϊναι σκυλί και αρκετά δυνατό. Και το ποιό σημαντικό είναι : Made in JAPAN !!

Attachments

• DSC_5402.JPG
    DSC_5402.JPG
    164.4 KB · Views: 167
Last edited:
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Φίλε vasillisp77 λόγω της αμεσότητας της αγοράς (έπρεπε να είχα ήδη παραγγείλει) δεν υπάρχει χρόνος διαβάσματος για τόσες σελίδες, αναμονή απόψεων κλπ.

Ξεφεύγω πολύ παίδες.
Λόγω άλλης αγοράς το budget αυστηρά είναι έως το ποσό που έγραψα.

Υπόψιν θέλω αντοχή περισσότερο και λιγότερο δύναμη. Αφήστε που θα έχουν και ακριβά ανταλλακτικά....
Για το kawasaki τι λέτε? Βρήκα πληροφορίες, είναι δυνατό αλλά από αντοχή στο χρόνο δε ξέρω.

Πάρτο αλλά με προσοχή στον σωλήνα , ο κινητήρας δεν μασάει , ο σωλήνας σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι Κινέζικος (υπάρχουν και με Γιαπωνέζικο μπαστούνι αλλά φτάνουν τα 500) .
Με προσοχή να μην τον πιέζεις και δεν θα έχεις πρόβλημα . Βιάζομαι έχω πελάτη......

Επανήλθα , αυτά συμβαίνουν όταν ο αντιπρόσωπος κοιτά το χρήμα μόνο , σε κανέναν δεν έχω προτείνει (αντιθέτως έχω αποτρέψει πολλούς χάνοντας αρκετούς από αυτούς και από πελάτες) τα 55/56 για πλήρη θερισμό . Είναι μηχανήματα μόνο για καθαρισμό φρακτών και γύρω από τα δέντρα και αυτά για μικρές εκτάσεις .
Εάν βρεις Kawasaki με σωλήνα της Filed master (ο σωλήνας επάνω αναγράφει την δική του μάρκα) προτίμησέ το από τα άλλα , ειδάλλως ότι βρεις στα 350 περίπου ευρώ που παίζουν . Να ξέρεις όμως πως είναι κουραστικό στην χρήση λόγω βάρους/εργονομίας .
Στα χρήματά του όμως δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για κάποιον που ζητά ισχύ .

Re: Απάντηση: Αγορά χορτοκοπτικού.

Επανήλθα , αυτά συμβαίνουν όταν ο αντιπρόσωπος κοιτά το χρήμα μόνο , σε κανέναν δεν έχω προτείνει (αντιθέτως έχω αποτρέψει πολλούς χάνοντας αρκετούς από αυτούς και από πελάτες) τα 55/56 για πλήρη θερισμό . Είναι μηχανήματα μόνο για καθαρισμό φρακτών και γύρω από τα δέντρα και αυτά για μικρές εκτάσεις .
Εάν βρεις Kawasaki με σωλήνα της Filed master (ο σωλήνας επάνω αναγράφει την δική του μάρκα) προτίμησέ το από τα άλλα , ειδάλλως ότι βρεις στα 350 περίπου ευρώ που παίζουν . Να ξέρεις όμως πως είναι κουραστικό στην χρήση λόγω βάρους/εργονομίας .
Στα χρήματά του όμως δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για κάποιον που ζητά ισχύ .

Να σαι καλά Κώστα.

θυμάμαι εδώ όταν το πήρα μου έλεγε ότι τέτοια χρησιμοποιούν στους δήμους. Μάλιστα μου είπε πως είναι αερόψυκτο και όσες ώρες περισσότερο το χρησιμοποιούσα τόσο το καλύτερο.
Θα δω για το σωλήνα.
Το βάρος το γνωρίζω μιας και είδα ότι είναι το διπλάσιο βαρύ σε σχέση με το stihl. Περισσότερα διαλείμματα και θα είμαι οκ. Καίγομαι να έχω αντοχή. Κούραση ή βάρος το αντιμετωπίζω.

Για το kawasaki τι λέτε? Βρήκα πληροφορίες, είναι δυνατό αλλά από αντοχή στο χρόνο δε ξέρω.
Kawasaki πήρε ο πατέρας μου πριν αρκετά χρόνια, ούτε θυμάμαι πόσα (σίγουρα πάνω από 10). Το χρησιμοποιώ 3-4 φορές το χρόνο για να κόψω χόρτα διαφόρων μεγεθών σε έκταση 2,5 στρεμμάτων. Μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά χορτοκοπτικού.

θυμάμαι εδώ όταν το πήρα μου έλεγε ότι τέτοια χρησιμοποιούν στους δήμους

Ξεφτίλα ................μεγάλη , έπεσες στην περίπτωση φίλε μου , αυτός είναι μόνο για .............................................σκέψου ότι θες .

Με τα 300 που έδωσες και τα τωρινά 350 , θα έπαιρνες το FS260 (θα είχες και ρέστα 80 ευρώ) και θα είχες μηχάνημα για μια ζωή . Αν'αυτού σε έχασε η οικογένεια της STIHL και είναι κρίμα για όλους .

Τεσπα με το Kawasaki θα είσαι οκ , θυμήσου μόνο να συντηρείς την κεφαλή κοπής ώστε να μην χρειάζεται δυνατό χτύπημα (εκεί τρώει ζόρι ο σωλήνας) και να ελέγχεις το γράσο της γωνιακής . Αν και με 60 ευρώ αγοράζεις κομπλέ γωνιακή μετάδοση .-bye-

36569983_TJ_45_E_Z.jpg

Έχω, εδώ και είκοσι χρόνια πάνω-κάτω, ένα Kawasaki πλάτης παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας (δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο).
Σκυλί μαύρο...
Έχει όμως και ελαττώματα, μάλλον σοβαρά. Πρώτον είναι ακριβό και δεύτερον είναι σχετικά βαρύ, άρα κουραστικό. Έχω την εντύπωση οτι τα μηχανάκια πλάτης, αν και φαίνονται πιο ξεκούραστα, στην πράξη δεν είναι. Ο σωλήνας, αν και είναι εύκαμπτος, τελικά κουράζει.

Λογικό Μπάμπη να κουράζει αφού κάνει γωνία για να έλθει η κίνηση εμπρός ότι και αν περιστρέφεται μέσα στην σωλήνα θα δημιουργεί κραδασμούς.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γεια σου Κώστα ...οι συμβουλές σου πάντα κατατοπιστικές !!!! -bye-

Εγώ έχω 15 χρόνια... αυτό και δεν μάσησε πουθενά ούτε έπαθε κάτι (φτύστε το):
http://www.husqvarna.com/asia/products/brushcutters/235r/

Δουλεύει συνεχώς για 3-4 ώρες και σε μεγάλες καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Πάντα φουλ συνθετικό λαδάκι 2Τ, καλό γρασάρισμα στο στροφείο, πλήρωση βενζίνης με χωνί που έχει φίλτρο για να μην βάζουμε σκουπιδάκια και βουλώνει το καρμπυρατερ.
Καθαρισμός του φίλτρου αέρα.

SHERPA είσαι άριστος χειριστής για αυτό . Όσα έδωσα σε Jonsered GR32 / GR36 (είναι τα αντίστοιχα) έχουν αποσυρθεί , το μεγάλο μειονέκτημα πως δεν έχουν κάτω καπάκι κινητήρα , ο στρόφαλος κάθεται επάνω στο πλαστικό ρεζερβουάρ καυσίμου , στο οποίο με την σειρά του βιδώνει ο κύλινδρος . Με απρόσεκτη / πιεστική χρήση λιώνει στην πλευρά της εξάτμισης το κάρτερ καυσίμου και χάνει την στεγανοποίηση . Ευτυχώς δεν πήρε φωτιά κανένα .

Ήταν τα πρώτα Σουηδικά Θαμνοκοπτικά που έδωσα όταν άνοιξα το κατάστημα και μόλις είδα περί τίνος πρόκειται τα σταμάτησα και την θέση τους πήραν τα TANAKA .

Πραγματικά με ξελάσπωσαν .

Kawasaki λοιπόν.

Ερώτηση Β φάσης. Σκέφτομαι όπως πάντα αγορά από internet μιας και ένας τοπικός πωλητής μου ζήτησε 510 ευρώ!! Το πρόβλημα μου είναι ότι θα ήθελα και κάποιον να μου το δείξει λιγάκι αν και δεν είναι καμιά επιστήμη, απλά μη κάνω καμιά κουταμάρα στην αρχή.

Επίσης αν γνωρίζει κάποιος την επίσημη αντιπροσωπεία γιατί όσο και να ψάχνω δε βρίσκω κάτι (θέλω να ρωτήσω γιατί άλλοι δίνουν 2 χρόνια και άλλοι 3 εγγύηση όπως και ποιος είναι ο τοπικός αντιπρόσωπος εδώ Κέρκυρα)....

Ό Κώστας δεν είναι μάστορας, είναι master!!

Όντως Βλάση.

Σου στέλνω πμ για το ποιος εισάγει τα kawasaki (αυτός έχει το χρίσμα από την Κawasaki φέρνοντας τους τετράχρονους κινητήρες αλλά και τα θαμνοκοπτικά με τον Κawasaki σωλήνα) με τον field master σωλήνα μη θεωρηθεί διαφήμιση , πάρε του τηλέφωνο να σου πει ποιον έχει στην Κέρκυρα .
Έπειτα υπάρχουν αρκετοί ανεξάρτητοι εισαγωγείς που ο κάθε ένας το φέρνει με τον δικό του σωλήνα .
Από όσο γνωρίζω υπάρχουν εργοστάσια στην κίνα που συναρμολογούν θαμνοκοπτικά αγοράζοντας κινητήρα από την kawasaki και τα έπειτα τα εξάγουν . Η ποιότητα των εξαρτημάτων καθορίζει και την τιμή .