Αγορα compact camera

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,636
Ελλαδα
F40Fd

Aναρωτιεμαι αν υπαρχη καλυτερη μηχανη σημερα στην κατηγορια της .. ?

βοηθειστε με γιατι ερχεται ατομο απο Κορεα και πρεπει να κανω παραγγελια

προτεινετε κατι καλυτερο ? ?

-bye-

Πρόσεξε φίλε μου. Οι FUJI F10/F11/F20/F30/F31/F40 ξεχωρίζουν για ένα λόγο. Ότι μπορούν να τραβούν καλές φωτογραφίες σε ΛΙΓΟ φως. Σε αυτό υπερτερούν σε σχέση με όλες τις άλλες λόγω αισθητήρα. Όμω;ς δεν είναι οι απολύτως καλύτερες μηχανές στις κόμπακτ. Μη νομίζεις ότι επειδή όλοι πήραμε FUJI, οι FUJI είναι οι απολύτως καλύτερες.

FUJI να πάρεις αν τραβάς πολλές φωτογραφίες τη νύχτα χωρίς φλας, ή πολλές φωτογραφίες εσωτερικά πάλι χωρίς φλας.

Προσωπικά θεωρώ ότι για γενική χρήση, η πιο νορμάλ κόμπακτ μηχανή είναι η CANON A710 IS.

Σ ευχαριστω πολυ !
πρεπει να εχεις δικιο, λιγο με προβληματιζει το μεγεθος
τελικα λες να καταληξω στην canon ..?
ποια ειναι η καλυτερη τιμη εξωτερικου ?
καποια αλλη προταση

-bye-

νομίζω 270 έχει εδώ, δεν ξέρω πόσο αξίζει να την πάρει κανείς από έξω, δεδομένων των "παραξενιών" της εδώ αντιπροσωπείας

Έχει δίκαιο καταρχήν ο Βλάσης, διότι οι Fuji εντυπωσιάζουν στον τομέα που υστερούν τραγικά οι κόμπακτ, τον θόρυβο, ενώ οι φωτογραφίες σε ψηλά iso είναι μικρό ποσοστό από το σύνολο των φωτογραφιών που τραβάμε.
Βέβαια σε φως όλες λίγο πολύ οι μηχανές μπορούν να τραβήξουν, βέβαια δεν είναι απαραίτητο αυτό, ιδίως σε θέματα εκθέσεως.

Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι πρέπει κανείς να κοιτάει και πώς συμπεριφέρεται η μηχανή μέχρι και iso400, γιατί είναι ρύθμιση που θα τη χρησιμοποιούμε πολλές φορές.

Όντως η 710 είναι μία καλή και προπάντων ισορροπημένη πρόταση, σε όλους τους τομείς (μέγεθος, ποιότητα εικόνας, αυτονομία, δυνατότητες)

Το μόνο ευρυγώνιο σε κομπακτ (κομπακτ όμως) το έχουν οι πανασονικ FX και ένα μοντέλο της canon (δυσανάλογα ακριβό όμως σε σχέση με τις πανασονικ). Ίσως και κάποια sony αν θυμάμαι καλά.

Πολύ καλή τιμή αυτή την εποχή έχει η Fx07 κάπου στα 210Ε.

Είπαμε κι αλλού, εάν δεν πειράζει το μέγεθος (και εάν τη βρείτε πια) Kodak P880
Ασυνήθιστα καλός (και οξύς) φακός για κόμπακτ, και αρχίζει από τα 24mm.

Απάντηση: Re: Αγορα compact camera

Το μόνο ευρυγώνιο σε κομπακτ (κομπακτ όμως) το έχουν οι πανασονικ FX και ένα μοντέλο της canon (δυσανάλογα ακριβό όμως σε σχέση με τις πανασονικ)

Η canon ixus 850 is. Έχει φακό 28-105. Την πήρα δώρο στη γυναίκα μου στα 300 αλλά δεν έχω παίξει ακόμα αρκετά για να ανεβάσω φωτογραφίες και να γράψω τις εντυπώσεις μου...

Πάντως θα τη βγάλω με τη fuji S9500 και την canon 850 λίγα χρονάκια και μόλις κάνω την απόσβεση που θέλω και μαζέψω και κάνα φράγκο, τέλειωσε, θα πάω για DSLR. Σε εσωτερικό χώρο, κινούμενο στόχο δεν τραβάς με κόμπακτ!

Last edited:
Επισης πολυ καλη all around, με καλη συμπεριφορα και στα ψηλα iso η canon SD700is. Επειδη εχουν βγει και η SD800 και η SD900 μπορεισ να την βρεις και σε σχετικα χαμηλη τιμη. (ασε που ειναι κ ελαφρως καλυτερη απο τις μεταγενεστερες).

http://www.dpreview.com/reviews/canonsd700is/page11.asp

…εγώ θα σου πρότεινα Canon Ixus 75 ( η αλλιώς Powershot 750) την έχω κοντά 1 μήνα και εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει σε σχέση με τη Fuji που χρησιμοποιούσα…

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=11526

Last edited:

Η canon ixus 850 is. Έχει φακό 28-105. Την πήρα δώρο στη γυναίκα μου στα 300 αλλά δεν έχω παίξει ακόμα αρκετά για να ανεβάσω φωτογραφίες και να γράψω τις εντυπώσεις μου...

Πάντως θα τη βγάλω με τη fuji S9500 και την canon 850 λίγα χρονάκια και μόλις κάνω την απόσβεση που θέλω και μαζέψω και κάνα φράγκο, τέλειωσε, θα πάω για DSLR. Σε εσωτερικό χώρο, κινούμενο στόχο δεν τραβάς με κόμπακτ!

Πήρα πρίν 20 μέρες περίπου την ixus 75. Μιλάμε γιά πραγματικά compact μηχανούλα αλλά μόνο στο μέγεθος.
Στο τελευταίο ταξίδι που πήγα την χρησιμοποίησα πολύ περισσότερο από την 30D. Ειδικά όταν σουρούπωνε και μετά.

Πήρα πρίν 20 μέρες περίπου την ixus 75. Μιλάμε γιά πραγματικά compact μηχανούλα αλλά μόνο στο μέγεθος.
Στο τελευταίο ταξίδι που πήγα την χρησιμοποίησα πολύ περισσότερο από την 30D. Ειδικά όταν σουρούπωνε και μετά.

M' αυτή τράβηξες το ταξίδι Ελβετία-Γαλλία; Ωραίες φωτος

Re: Απάντηση: Re: Αγορα compact camera

Δεν υπάρχουν αυτά.... Για Canon μιλάμε... -bye-

Δεν νομίζω ότι η canon έχει ιδιαίτερα καλό όνομα στα ψηλά ISO για τις μικρές της μηχανές (με εξαίρεση ίσως την IXUS 900 που έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και για αυτό συστήνεται).

Δείτε και εδώ
dpreview

που γίνεται μια σύγκριση της 850IS με την F31fd.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα compact camera

Δεν νομίζω ότι η canon έχει ιδιαίτερα καλό όνομα στα ψηλά ISO για τις μικρές της μηχανές (με εξαίρεση ίσως την IXUS 900 που έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και για αυτό συστήνεται).

Δείτε και εδώ
dpreview

που γίνεται μια σύγκριση της 850IS με την F31fd.

H SD700is (ή αλλιως IXUS 800) συμφωνα με το dpreview
......It's also surprisingly good in low light, with the combination of image stabilization and usable ISO 400 (even ISO 800 is fine for social snaps), meaning you can shoot without flash if you want to. If you do use flash it's fast and exposure is excellent (though the range is a bit limited unless you crank up the ISO).

και η SD800 (IXUS 850) vs SD900(IXUS 900)
....When we tested the SD800 IS recently we had mixed feelings about the DIGIC III's noise reduction, which we found to produce slightly more obvious artefacts than previous generations. The SD900 isn't a whole lot better, but it is a little better at ISO 100-400 (at ISO 800 and especially ISO 1600 the output is firmly in the 'emergency use only' camp). This would appear to be down to the difference between the 1/1.8" 10MP used here and the 1/2.5" 7MP used in the SD800 IS.

Φυσικα η f30 f31.... ειναι καλυτερες στα 800 κ 1600 iso σε σχεση με τις canon αλλα overall canon