Αγορα compact camera

Απάντηση: Re: Αγορα compact camera

Η canon ixus 850 is. Έχει φακό 28-105. Την πήρα δώρο στη γυναίκα μου στα 300 αλλά δεν έχω παίξει ακόμα αρκετά για να ανεβάσω φωτογραφίες και να γράψω τις εντυπώσεις μου...

Πάντως θα τη βγάλω με τη fuji S9500 και την canon 850 λίγα χρονάκια και μόλις κάνω την απόσβεση που θέλω και μαζέψω και κάνα φράγκο, τέλειωσε, θα πάω για DSLR. Σε εσωτερικό χώρο, κινούμενο στόχο δεν τραβάς με κόμπακτ!

λιγο προσπαθεια θελει .....:flipout: και ομως !

και φυσικα κολ@φαρδεια.........

Να ρωτησω και εγω για την Olympus sp 550uz,ψαχνω για μια κομπακτ ψηφιακη που να εχει πολυ καλο μακρο.Απο οτι εψαξα μαλλον ειναι καλη και με τιμη γυρω στα 400,μηπως καμ,μια αλλη προταση?

Αυτό είναι το πρόβλημα: να στηρίζεσαι στην κ...φαρδεία για να τραβήξεις στιγμές που δεν ξανάρχονται... δε λέει!

Χωρις πλακα .... αμα προσπαθησεις να εχεις προεστιασμενο το αντικειμενο σου θα το τραβηξεις 95 % καθαρα !!
εκτος ....και αν ειναι πιτσιρικι που τρεχει μπροστα σου στο 1 μετρο και περιμενεις να βγαλεις ... τοτε γιοκ !

αλλα Αεροπλανα που πετανε η αυτοκινητα η κατι αλλο εγω τα βγαζω ανετα !

μονο στην αρχη παιδευτικα μεχρι να βρω το κολπο ...

σε εσωτερικο χωρο απλα θες εξωτερικο φλας Σταματη !

με αυτο που εχει η μηχανη δεν κανεις τιποτε .

Να ρωτησω και εγω για την Olympus sp 550uz,ψαχνω για μια κομπακτ ψηφιακη που να εχει πολυ καλο μακρο.Απο οτι εψαξα μαλλον ειναι καλη και με τιμη γυρω στα 400,μηπως καμ,μια αλλη προταση?

κοιτα σε ΕΒΑΥ .... μαλον καλη ειναι τιμη προς τσιμπιμενη ..

Re: Απάντηση: Αγορα compact camera

αυτη που λες (above average)
http://www.dpreview.com/reviews/olympussp550uz/page18.asp

Κοιτα και αυτη (highly recommended - just)
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz8/page17.asp

Τώρα τι μου λέτε...

δοκιμάστε να βγάλετε μικρό με φακό χειροκίνητης εστίασης, με ανοικτό διάφραγμα και βάθος πεδίου 1-2 εκατοστά, και να κουνιέται ο σπόρος μπρος-πισω...

Παιδιά δεν θα πρωτοτυπήσω στην ερώτηση. Επειδή πρόκειται να αγοράσω σύντομα μηχανή, έχω καταλήξει στην ixus950is (ακούω πολύ καλά λόγια για τις Canon γενικότερα) και την Fuji f40 (βασιζόμενος κυρίως στις πολύ καλές κριτικές της προηγούμενης f31). Πιστεύετε ότι αξίζει τα 130+ ευρώ παραπάνω η Canon; Είμαι σχετικά αρχάριος και θα ήθελα μία μηχανή μικρού όγκου που να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες χωρίς να μπλέξω με άπειρες ρυθμίσεις τουλάχιστον προς το παρόν.
Ευχαριστώ.

Και οι δυο μηχανές υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις σου, όπως εσύ τις ορίζεις. Αν δεν θέλεις να μπλέκεις με ρυθμίσεις, κλπ. μπορείς να βολευτείς και με φθηνότερο. Γενικά, όσο περισσότερο καταλαβαίνεις τί κάνεις και πώς το κάνεις, και αντίστοιχα ρυθμίζεις τη μηχανή, τόσο καλύτερες φωτογραφίες παίρνεις. Επομένως κάποιος με μια κόμπακτ των 250 ευρώ μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από έναν αδιάφορο ή τεμπέλη με μια ρεφλέξ των 700 ευρώ.

Επομένως ότι και να πάρεις καλό θα σου φανεί (και θα είναι).