Αγορα CRT

christos1984

New member
9 August 2009
98
Καλησπέρα , ψάχνω να αγοράσω μια CRT μεταξύ 27 και 32 ιντών(μάλλον προς 32) . Ο λόγος που πηγαίνω σε CRT και όχι σε πιο καινούρια τεχνολογία είναι διότι παρατήρησα συνδέοντας εναν dreambox σε μια LED Samsung και σε μία CRT παλιά που έχω , η CRT έδειχνε πίο γρήγορα την εικόνα !!!Υποθέτω ότι η CRT θα υπερτερεί χρονικά και με τις Plasma αλλά και με τις LCD , οπότε γιαυτό κατέληξα να αναζητάω μία CRT
Υπάρχει κάποιο μοντέλο που θα μπορούσατε να μου πρωτείνετε?

Εννοείς ότι η LCD είχε πιο πολύ lag; Αν δεν τις είχες δίπλα δίπλα, θα καταλάβαινες τίποτα;

Οι LCD όντως παρουσιάζουν αυτήν την καθυστέρηση που παρατήρησες. Αλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Οι πλάσμα όμως δεν έχουν τέτοια θέματα. Ο χρόνος απόκρισης του πάνελ είναι σχεδόν μηδενικός.
Ωστόσο αν η συσκευή θα χρησιμοποιείται κυρίως για gaming ίσως να ήταν καλύτερο να προσανατολιστείς σε μια LCD με χαμηλό input lag.
Μια 50Hz σε gaming mode θα σε εξυπηρετήσει μια χαρά.

Ναι αυτό εννοώ racer , η CRT έδειχνε πιο γρήγορα απο ότι η LCD ...Την προορίζω για να βλέπω live αθλητικούς αγώνες , με σκοπό να παίξω και κανα στοίχηματάκι :p οπότε γιαυτό θέλω την tv που θα μου εμφανίζει πιο γρήγορα τον αγώνα,ακόμη και το 0,1ms καμιά φορά είναι σημαντικό :cool4:

Υ.Γ. Όταν μάλιστα σύνδεσα τον AZBOX στην SAMSUNG LED και το dreabox stin CRT , η διαφορά έγεινε σαφός μεγαλήτερη...

Last edited:
Ναι αυτό εννοώ racer , η CRT έδειχνε πιο γρήγορα απο ότι η LCD ...Την προορίζω για να βλέπω live αθλητικούς αγώνες , με σκοπό να παίξω και κανα στοίχηματάκι :p οπότε γιαυτό θέλω την tv που θα μου εμφανίζει πιο γρήγορα τον αγώνα,ακόμη και το 0,1ms καμιά φορά είναι σημαντικό :cool4:

Υ.Γ. Όταν μάλιστα σύνδεσα τον AZBOX στην SAMSUNG LED και το dreabox stin CRT , η διαφορά έγεινε σαφός μεγαλήτερη...

Ασε τις τηλεοράσεις και πάρε καμια μαγική σφαίρα :flipout:

Αν σκοπεύεις να βλέπεις αγώνες ποδοσφαίρου η πλάσμα είναι η καλύτερη επιλογη.

Έχω κάνει συμβόλεο με τον χορταρέα μην ανυσηχείς :P

αγώνες τένις κυριώς , οπότε το πόσο γρήγορα θα βλέπω γίνετε πιο σημαντικό ;)

Last edited:
έχεις μετρήσει πόση καθυστέρηση εισάγει ο δορυφόρος;
το όποιο lag μπορεί να έχουν οι οθόνες είναι ελάχιστο.

Από Ρόδο, είχα πάρει τελ φίλο στη Στερεά Ελλάδα, και άκουγα τον αγώνα στη ΝΕΤ από το τελ, 1-2 δευτ. πριν από την ΤV μου (στη Ρόδο το επίγειο σήμα έρχεται μέσω δορυφόρου στο νησί)

32 ΑΡΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ 100-200 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΟΝΤΕΛΑ PHILIPS-SONY-JVC-PANASONIC-THOMSON ΚΛΠ.

Mce αυτό που λέω το δοκίμασα κατεβάζοντας καλόδια απο το ίδιο δορυφορικό πιάτο , δεν το δοκίμασα με κάποιον φίλο μου μέσο τηλεφώνου...

Aδυνατώ να καταλάβω που βρίσκεται το πλεονέκτημα του μηδενικού lag για οποιαδήποτε άλλη, πέρα του gaming, χρήση.

Aυτή τη στιγμή, στην αγορά υπάρχουν μόνο κάκιστες CRT, κινέζικης προέλευσης και μικρών μεγεθών, ή επώνυμες μεταχειρισμένες με αρκετές ώρες λειτουργίας στην πλάτη τους...

Οι καλές και ακριβές CRT, οι οποίες είχαν ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας, είχαν επίσης lag.

Δεν νομίζω οτι κάποιος ενδιαφέρεται να εξηγήσω ακριβώς που είναι το πλεονέκτημα για την δουλειά που την θέλω εγώ...ίσως όποιος ασχολείτε λίγο με το αντικείμενο του στοιχήματος ίσως να κατάλαβε :)

Thanks πάντως για την ενημέρωση

Μα γι' αυτό το λέω... Τί κέρδος πιστεύεις ό,τι μπορούν να σου δώσουν 10-200 χιλιοστά του δευτερολέπτου (είναι το μικρότερο και το μεγαλύτερο lag που έχουν μετρηθεί σε τηλεοράσεις Plasma-LCD);

Δεν μας το εξηγείς λίγο αφού εσύ το κατέχεις;

Να μάθουμε κι εμείς τι διαφορά έχουν 200ms στον μαγικό κόσμο του "στοιχήματος".....

Γιατί απ' τη στιγμή που θα δεις την αλλαγή στο σκορ, μέχρι να πατήσεις το ποντίκι στο site της εταιρείας που λες, θα έχουν περάσει μάλλον κάποια δευτερόλεπτα. H σύνδεσή σου στο internet θα πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο και όχι το lag της TV.

Last edited: