Αγορά D80 ή D90 (μεταχειρισμένες)

sokos

AVClub Addicted Member
19 January 2007
2,303
Γειά σας παιδιά..

Μου δίνετε η δυνατότητα να χτυπήσω μια D80 κοντά στα 300e και μία D90 στα 550ε, καλή κατάσταση φαίνονται και οι δύο.

Τι πρότεινετε? Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα της D90?
Υπ'οψιν είμαι σε σφιχτό budget και μην ξεχνάμε πρέπει να πάρω και φακό μέτα-bye-

Αν μπορείς να δώσεις τα 550 για την D90 θα έλεγα πάρτην και βολέψου με έναν 50αρη για λίγο καιρό αν δεν σηκώνει το budget για άλλο φακό.

Πήγαινε για τη D90 και βρες και έναν (καινούργιο ή μεταχειρισμένο) 18-105vr μετά και είσαι κομπλέ.

αυτό θα ήταν το ιδανικό send!

Τι λέτε για D80 με το 18-105 VR? θα μου βγεί ενα 500αρι περίπου..
ή να περιμένω το επόμενο paycheck για να πάμε για D90?

Η D80 έχει CCD σενσορα, λένε καλύτερη απόδοση στα χαμηλά ISO
Η D90 έχει CMOS σένσορα, πάει σε πιο ψηλά ISO και καλύτερη απόδοση.

Μεγάλο διλημμα παιδιά!

Σαν κάτοχος της D80 έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.Δεν έχω φακούς με VR, τραβάω κυρίως πορτέτα -τοπία και σε γενικές γραμμές δεν έχω ζητήσει κάτι από τη μηχανή μου που να μην μπορεί να το κάνει.

Μην σε απασχολούν ιδιαίτερα λεπτομέρειες για σένσορες και πολύ ψηλά ISO, μπορεί και να μην τα χρησιμοποιήσεις ποτέ.Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να τα χρειαστείς και να μην τα έχεις.Πάντως σε παράσταση με πολύ χαμηλό φωτισμό και χορευτές(κινούμενο θέμα), που κατά γενική ομολογία είναι πολύ χάλια συνθήκες για φωτογραφίες, η D80 τα έβγαλε πέρα αξιοπρεπώς.Ενδεχομένως να είχα καλύτερα αποτελέσματα με τον nikon 80-200 2.8D, αλλά πλέον μπαίνουμε σε άλλα χωράφια.

Τις τελευταίες βδομάδες καλοκοιτάζω την προοπτική να την πουλήσω, με σκοπό την αγορά μεγαλύτερης (D300ήD700, λέμε τώρα), αλλά δεν έχω καταλήξει.Αν δεν πολυβιάζεσαι, το συζητάμε με pm.Στη θέση σου, θα έπαιρνα την D90, με την διαφορά ότι έχω φακούς για να καλύψουν τις ανάγκες μου.

O αισθητήρας της D90 είναι σαφώς ανώτερος της D80, ειδικώς εάν τραβάς σε raw μπορείς να πετύχεις πολύ καλά αποτελέσματα.
Εάν είσαι και ολίγον "γκατζετάκιας" και σου αρέσουν οι πειραματισμοί, υπάρχει και το θέμα του βίντεο της D90, αλλά εγώ δεν θα το έβαζα στην εξίσωση.

το βίντεο δεν με ενδιαφέρει, μα καθόλου.
ακριβό το χόμπυ μας εεε? :)

Βασικά άμα σας πώ γιατί θέλω να πάρω πάλι Νικον θα γελάσετε..
Εκείνο το λαμπάκι που βοηθάει στο βραδινό φόκους είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και μου έλειψε πάρα πολύ στην Ε-520.

εχω παρει πριν λιγο καιρο την D90... (ημουν σε διλημμα γι´αυτην και την 40d...)

ετοιμαζομαι να γραψω τις πρωτες μου εντυπωσεις στο Thread που ξεκινησα λογω του διλημματος...

με video δεν εχω ασχοληθει ακομα...

θα ανεβασω αργοτερα μερικες φωτο σε jpeg και με ενεργοποιημενο το D-Lighting στο Auto με την D90 και τον 18-105 VR χωρις καθολου επεξεργασια για να παρεις μια γευση των δυνατοτητων τους... (ισως με λιγο crop μοναχα...)

κι εγω στην θεση σου θα αγοραζα το νεοτερο μοντελο...

οχι οτι δεν θα τραβα καλες φωτογραφιες η D80...

αρνητικα στην D90??? το autofocus στο liveview... κατι αλλο δεν εχω παρατηρησει ακομα με τις λιγες γνωσεις που εχω... δεν ειμαι και επαγγελματιας βεβαια...

attachment.php

ενα γρηγορο πρωτο δειγμα με Auto σε WB και D-Lighting...

χωρις ΚΑΘΟΛΟΥ επεξεργασια... ουτε crop...

με την D90 και τον 18-105 VR... η μηχανη δεν ειχε 12 ωρες στα χερια μου...

Attachments

• 21.jpg
    21.jpg
    122.5 KB · Views: 114
παιδιά, τελικά ο κύβος εριφθει (για τον αδερφό μου ήτανε η κάμερα, προσπαθώ να τον μυήσω στην αρρώστια μας) και πήραμε σήμερα μια D60 + 18-55VR απο Παπαδάκη ε425.

σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας, αλλά τελικά το μικρό μέγεθος επικράτησε!