Αγορά DAC (στην μάλλον οικονομική κατηγορία)

crabsody

Established Member
3 December 2007
172
Καλησπέρα παιδιά. Το σύστημά μου είναι το εξής:

πικαπ: project debut III
Phono: cambridge audio 551p
ενισχυτής: vincent SV-236MK
ηχεία: atc scm 19

θέλω να ακούω cd, blu ray (μέσω ps3) και flac (μέσω crystal audio appstreamer)

Χρειάζομαι λοιπόν ένα dac με είσοδο spdif (για το crystal) και optical (για το ps3).

Το budget μου είναι μέχρι 300 ευρώ βαριά. Υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστει από Αμερική κάτι αφού θα πάει φίλος εκεί πολύ συντομα.

Ευχαριστώ για κάθε πρόταση.

Re: Αγορά DAC

Μπορεί ο φίλος σου να μου φέρει ένα μακ μίνι μτχ;;;;;;;;;;;;
Ουαααα... θέλω κι' εγώ φίλο στο Αμέρικααααααα.....

Συγνώμη για το οφ τόπικ αλλά έχω φρικάρει με τις διαφορές τιμών!!!!!

Re: Αγορά DAC

αν ειναι να εχεις σαν transport το appstreamer δεν θα εχεις και τα καλυτερα αποτελεσματα (δεν θα παρεις τα μεγιστα απο το dac) ενω θα πρεπει να εχεις και τηλεοραση ανοικτη.Καλυτερα πηγαινε σε ενα network music player με λιγα παραπανω χρηματα.

To Arcam Rdac που έχω ακούσει είναι πολύ καλό όπως και τα εισαγωγικά dac της cord. Με αυτά θα προσεγγίσεις τον ήχο ενός CDplayer του χιλιάρικου. Τέλος χωρίς να το έχω ακούσει βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το dac της Teac UD H-01.

Όλα είναι γύρω στο budget σου και είναι σοβαρές υλοποιήσεις ικανές να σου προσφέρουν σημαντική αναβάθμιση απο το playstation/media player αλλα και ακόμα καλύτερη απο τον υπολογιστή σου. Απο ότι θυμάμαι τον πιό "ζεστό" ήχο τον έχει το chord αν σε ενδιαφέρει η πληροφορία.

Το mydac της micromega ειναι πολυ φρεσκο και παιζει πολυ παραπανω απο τα λεφτα που ζηταει[320e].Εχει πολυ καλο ηχο σε ολους τους τομεις[πριμα-μεσαιες-μπασα]και γενικα παιζει καλυτερα απο αλλα που εχουν και διπλασια αξια.Αυτα τα συμπερασματα εχουν βγει μετα απο ακρωαση του mydac και διαφορων αλλων dac.

Καλησπέρα παιδιά. Το σύστημά μου είναι το εξής:

πικαπ: project debut III
Phono: cambridge audio 551p
ενισχυτής: vincent SV-236MK
ηχεία: atc scm 19

θέλω να ακούω cd, blu ray (μέσω ps3) και flac (μέσω crystal audio appstreamer)

Χρειάζομαι λοιπόν ένα dac με είσοδο spdif (για το crystal) και optical (για το ps3).

Το budget μου είναι μέχρι 300 ευρώ βαριά. Υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστει από Αμερική κάτι αφού θα πάει φίλος εκεί πολύ συντομα.

Ευχαριστώ για κάθε πρόταση.

Καλημέρα!
Αν τελικά αγοράσεις απο Αμερική, να η δική μου πρόταση: http://www.audiostream.com/content/emotiva-xda-2-usb-dacdigital-preampheadphone-amp.

Γιάννης

Έχει κανείς γενικότερα άποψη για την Emotiva σαν εταιρεία και σαν ποιότητα/αξία των μηχανακίων της?

Καλημέρα!
Αν τελικά αγοράσεις απο Αμερική, να η δική μου πρόταση: http://www.audiostream.com/content/emotiva-xda-2-usb-dacdigital-preampheadphone-amp.

Γιάννης

Το ρηβιού δεν είναι και πολύ ενθουσιώδες. Λέει π.χ. ότι το Dragonfly έχει καλύτερη ανάλυση αλλά χειρότερο μπάσο (στα δύο τρίτα της τιμής). Γενικά τα DAC της Emotiva δεν έχουν και πολύ καλή φήμη.

Για την ποιότητα ήχου δεν μπορώ να πω. Ως προς τα χαρακτηριστικά το Emotiva παρουσιάζει ενδιαφέρον. Άν όμως δεν μπορεί κάποιος να το πάρει από Ευρώπη, τότε το κόστος μπορεί και να διπλασιαστεί (μεταφορικά, δασμοί, εκτελωνισμός, κλπ).
Το Dragonfly κι' εμένα με τραβάει, αλλά είναι περισσότερο κατάλληλο για φορητές καταστάσεις και όχι το τυπικό γενικής χρήσης επιτραπέζιο DAC.

Καταθέτω άλλη μια πρόταση (στα 270,00 περίπου αν θυμάμαι καλά με τα μεταφορικά) το οποίο το θεωρώ αρκετά τίμιο

και με εξαιρετικό ενισχυτή ακουστικών, εάν σε ενδιαφέρει...δυστυχώς δεν έχω ακούσει άλλα στο χώρο μου για να έχω μέτρο σύγκρισης

http://www.beresford-dac.nl/products/Caiman.html