Αγορά δέκτη HD με Linux λειτουργικό

shatzi

New member
10 October 2007
99
Θέλω να αγοράσω εναν δέκτη που θα υποστηρίζει HD αλλά και θα τρέχει λειτουργικό Linux.
Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε δεκτες που πιστεύετε οτι ειναι και ποιοτική σε εικόνα και ήχο, αλλα και εχουν καλη σχεση απόδοση τιμης.
Βασικά απο οτι εχω δει κυρίως με Linux παίζουν οι Dreambox αλλα δεν ξερω μήπως υπαρχουν και καλύτεροι απο αυτους.

Ευχαριστω.

Ρίξε μια ματιά και στον καινούργιο της Kathrein, τον UFS922.
Τρέχει Linux, έχει διπλό tuner και ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 500GB.

Οι πρώτες παρουσιάσεις μιλάνε για καταπληκτική εικόνα SD και HD.
Με τιμή γύρω στα 540 Euro είναι καλή περίπτωση.

Last edited:
"Καλύτεροι" από τον DM800 πώς το εννοείς? Σε εικόνα ή στα "άλλα" που κάνει?

Re: Απάντηση: Αγορά δέκτη HD με Linux λειτουργικό

Ένα έχω να πω οι dream μας δεν συγκρίνονται!

Εξαρτάται τι ζητάει ο καθένας από τον δέκτη του.
Εμένα μου φαίνεται "φτωχό", δέκτης να μην έχει τουλάχιστον δύο υποδοχές CI.
Όποιες και να είναι οι άλλες κρυφές χάρες του, προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να σηκώνομαι και να αλλάζω κάρτες στον δέκτη, κάθε φορά που αλλάζω κανάλι.

Όποιες και να είναι οι άλλες κρυφές χάρες του, προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να σηκώνομαι και να αλλάζω κάρτες στον δέκτη, κάθε φορά που αλλάζω κανάλι.
Σωστό αυτο! Στην περιπτωση που καποιος θελει απλα να βλεπει την καρτα του με τις συνδρομιτικές HD υπηρεσιες δεν υπαρχει λογος να παει στον 800 HD. Απο αποψη hardware δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Ο ipbox ειναι αρκετά ανώτερος σε αυτο τον τομέα.
Αλλα αν καποιος θέλει να παιζει και να πειραματίζεται και να βλέπει το ακριβό HD πρϊόν τοτε ο 800 HD ειναι η καλυτερη επιλογη κατα την αποψη μου.
Απλα στην περίπτωση αυτη, τίποτα δεν είναι ετοιμο στο "πιάτο" αλλα χρειαζεται όρεξη και ψάξιμο.

Ο dreambox (τα μοντέλα που έχουν usb) μπορεί να υποστηρίξει 10δες ταυτόχρονες κάρτες, με usb smartcard readers τύπου smargo, ή με usb2serial και απλά phoenix readers.

Οπότε μόνο φτωχός δεν είναι.

Ο dreambox (τα μοντέλα που έχουν usb) μπορεί να υποστηρίξει 10δες ταυτόχρονες κάρτες, με usb smartcard readers τύπου smargo, ή με usb2serial και απλά phoenix readers.

Οπότε μόνο φτωχός δεν είναι.

Σωστά, το "φτωχός" όμως το εννοούσα για τον ίδιο τον δέκτη όπως έρχεται από το εργοστάσιο.

Πράγματι με το smargo μπορεί να δεχτεί πολλές κάρτες, άλλα και με τι επιπλέον κόστος όμως.

Σωστά, το "φτωχός" όμως το εννοούσα για τον ίδιο τον δέκτη όπως έρχεται από το εργοστάσιο.

Πράγματι με το smargo μπορεί να δεχτεί πολλές κάρτες, άλλα και με τι επιπλέον κόστος όμως.

Φτηνότερα από το κόστος των CAM.

Φτηνότερα από το κόστος των CAM.

Σε παρακαλώ δες το συνολικά.

Δηλαδή, ο δικός μου δέκτης έκανε 300 + 2 CI (40+55 Euro) = 395 Euro
O DM800 μαζί με δύο smargo και παρελκόμενα πόσο πάει?

Επίσης, για την Ελβετική κάρτα η smargo κάνει και AU ?

Σε παρακαλώ δες το συνολικά.

Δηλαδή, ο δικός μου δέκτης έκανε 300 + 2 CI (40+55 Euro) = 395 Euro
O DM800 μαζί με δύο smargo και παρελκόμενα πόσο πάει?

Επίσης, για την Ελβετική κάρτα η smargo κάνει και AU ?

Στην τιμή δεν υπολογίζεις το κόστος των CAMs. AU σε viaccess cards γενικά κάνει το smargo αλλά και τα phoenix με usb to serial, δε ξέρω ειδικά για την ελβετική.

Ένα τετραπλό usb to serial με 4 phoenix κοστίζει λιγότερο από 140 ευρώ, ενώ υπάρχει και οκταπλό. Πόσο κάνουν τέσσερα cam; Άσε που θα πρέπει να τα αλλάζεις αφού έχεις μόνο δύο slot.

Στο θέμα κόστος, φυσικά και ο DM800 είναι ακριβότερος. Εγώ απλώς έθιξα το γεγονός πως δεν είναι φτωχός με το να μην έχει CI support.

Ένα τετραπλό usb to serial με 4 phoenix κοστίζει λιγότερο από 140 ευρώ, ενώ υπάρχει και οκταπλό.

Ενδιαφέρον, ομολογώ ότι δεν ήξερα, αλλά νομίζω ότι ξεφύγαμε από ο θέμα του ποστ.

Θα μου επιτρέψεις να σου στείλω ένα pm με κάποιες ερωτήσεις.

Ενδιαφέρον, ομολογώ ότι δεν ήξερα, αλλά νομίζω ότι ξεφύγαμε από ο θέμα του ποστ.

Θα μου επιτρέψεις να σου στείλω ένα pm με κάποιες ερωτήσεις.

Ναι, όποτε θες.

Κατά τη γνώμη μου ο DM800 είναι πολύ ακριβός γι' αυτά που προσφέρει, αλλά από τη στιγμή που η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά, θα παραμείνει ψηλά η τιμή του. Θεωρώ πως κάποια στιγμή θα πέσει η τιμή του σε λογικά πλαίσια (300-350 ευρώ είναι μία λογική τιμή για μένα).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά δέκτη HD με Linux λειτουργικό

Ναι, όποτε θες.

Κατά τη γνώμη μου ο DM800 είναι πολύ ακριβός γι' αυτά που προσφέρει, αλλά από τη στιγμή που η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά, θα παραμείνει ψηλά η τιμή του. Θεωρώ πως κάποια στιγμή θα πέσει η τιμή του σε λογικά πλαίσια (300-350 ευρώ είναι μία λογική τιμή για μένα).
ΟΚ, κι εγώ έτσι το σκέφτομαι.
300 ο μικρός, 500 ο μεγάλος (8000)