Αγορά διαδρόμου γυμναστικής (treadmill)

Δημήτρης Αντωνόγλου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,493
Χίος
Πρόκειται να αγοράσω διάδρομο γυμναστικής σύντομα.

Με ενδιαφέρει η ανθεκτικότητα - αξιοπιστία / εγγύηση. Πρέπει να αντέχει 130 κιλά βάρους τουλάχιστον και να μπορεί να μαζεύει. Η τιμή του πρέπει να είναι maximum 2000 αν και θα προτιμούσα να δώσω μέχρι 1500 ευρώ. Κάποιοι γνωστοί μου έχουν προτείνει τη μάρκα Kettler.

Θα ήθελα τη γνώμη / συμβουλή όποιων μελών έχουν αγοράσει ή έχουν εμπειρία σε τέτοια θέματα. Επίσης θα ήθελα ή δυνατόν να μου προτείνεται καταστήματα Online ή μη που να στέλνουν σε όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστώ

με τοσα χρήματα πηγαίνεις 2 χρονια γυμναστήριο και έχεις στη διαθεση σου 30 μηχανήματα ,ποδήλατα, crosstrainers κτλ. σου γράφω απο προσωπική εμπειρία . πήραν ο πατέρας μου με τον αδελφό μου πολυόργανο γυμναστικής με 850 ευρώ κι ανάθεμα αν χρησιμοποιήθηκε πάνω απο 30 ώρες σε 5μήνες.
Άσε που μου καταστρέψαν και το σαλονάκι μου με το home cinema .

york fitness.Ισως οι καλυτεροι διαδρομοι για οικιακη χρηση.Μαζευουν κιολας.Θα τους βρεις στα bodybuilding club.Οσο για το αν θα κανεις ειναι καθαρα δικο σου θεμα.Για παραδειγμα εγω μετα απο 15 χρονια γυμναστηριο επειδη δεν εχω πια τον χρονο να πηγαινω, εφτιαξα ενα δικο μου χωρο γυμναστικης με διαδρομο - στεπ - πολυοργανα αλτηρες παγκο κτλ.Σε πληροφορω οτι γυμναζομαι το λιγοτερο 4 φορες την εβδομαδα.

Για τα ελλειπτικά τι γνώμη έχετε?
Έχω ακούσει ότι είναι δύσκολα στη χρήση.

Χμ...έχει κάτι διαδρόμους σε προσφορά το Carrefour, με 600 , που μαζεύουν μάλλιστα, με αρκετά προγράμματα,παλμούς καρδιάς, μοτέρ 2ΗΡ.

Απάντηση: Re: Αγορά διαδρόμου γυμναστικής (treadmill)

york fitness.Ισως οι καλυτεροι διαδρομοι για οικιακη χρηση.Μαζευουν κιολας.Θα τους βρεις στα bodybuilding club.Οσο για το αν θα κανεις ειναι καθαρα δικο σου θεμα.Για παραδειγμα εγω μετα απο 15 χρονια γυμναστηριο επειδη δεν εχω πια τον χρονο να πηγαινω, εφτιαξα ενα δικο μου χωρο γυμναστικης με διαδρομο - στεπ - πολυοργανα αλτηρες παγκο κτλ.Σε πληροφορω οτι γυμναζομαι το λιγοτερο 4 φορες την εβδομαδα.

+1
Και εγω ενα τετοιο εχω.
Παντως μην το τσιγκουνευτεις γιατι σε κανα δυο χρονια θα ψαχνεις παλι διαδρομο.:grandpa:

Συμφωνω με τα York , είναι καλά κομμάτια
Το θέμα στούς διαδρόμους , είναι το μοτέρ που δέν πρέπει να είναι κάτω απο 2.5-3 HP και ο αντικραδασμικός διάδρομος
Επίσης σημαντικό είναι η εταιρεία να έχει service/ ανταλλακτικά , γιατί όλο και κάτι θα χρειαστεί.
Το βάρος του αθλουμένου είναι μιά προδιαγραφή με σημασία τήν βαριά κατασκευή και τήν σκληρή λειτουργία
Καλύτερα αγορά ενός μοντέλου βαρεώς τύπου .
Σχετικά με τήν ενασχόληση , είναι ένα θέμα , χρειάζεται πειθαρχία που θα προκύψει απο τήν στάθμιση τών "ωφέλιμων και αναγκαίων"

Καλοι οι διαδρομοι, αλλα μονο για βαδην.
Μιλωντας με προπονητη, μου ειπε οτι κανενας αθλητης δεν τρεχει σε διαδρομο πλεον, λογω των κραδασμων που δεχεται το σωμα.
Τρεξιμο και τζοκιγκ μονο σε χωμα, χορτο, η ταπητα.

Και γω που ενδιαφερομουνα, μονο για περπατημα πλεον.
Μια καλη δυνατοτητα, ειναι οτι εχουνε κλιση 10-15%

Να ρωτήσω κι εγώ τώρα.
Αν παίρνεις έναν ηλεκτρικό διάδρομο για να περπατάς πάνω του, γιατί δεν πας να περπατήσεις κανονικά στο δρόμο, να δεις και καμιά γκόμενα, να αλλάξεις εικόνες κ.λ.π.
Για τα όργανα γυμναστικής που βλέπω στην TV (ένα μάτσο σίδερα και μοχλούς) εντάξει δεν μπορείς στο δρόμο.
Αλλά το περπάτημα;

Re: Απάντηση: Αγορά διαδρόμου γυμναστικής (treadmill)

Να ρωτήσω κι εγώ τώρα.
Αν παίρνεις έναν ηλεκτρικό διάδρομο για να περπατάς πάνω του, γιατί δεν πας να περπατήσεις κανονικά στο δρόμο, να δεις και καμιά γκόμενα, να αλλάξεις εικόνες κ.λ.π.
Για τα όργανα γυμναστικής που βλέπω στην TV (ένα μάτσο σίδερα και μοχλούς) εντάξει δεν μπορείς στο δρόμο.
Αλλά το περπάτημα;

Δεν έχεις άδικο, αλλά δυστυχώς έτσι που την έχουν καταντήσει τη Χίο τα αυτοκίνητα, δεν υπάρχει μέρος να περπατήσεις μεσα στην πόλη με ασφάλεια. Στα πεζοδρόμια ίσα ίσα χωράει ένας. Δυο τρεις φορές που βγήκα στην παραλιακή να το κάνω ανεβοκατέβενα όλη την ώρα από το πεζοδρόμιο για να μη συγκρουστώ με τους άλλους, γιατί 2 μαζί δεν περνάμε δίπλα δίπλα. Ειδικά αν φοράς και το Mp3 player στα αυτιά κινδυνεύεις σοβαρά να σε πατήσουν.

Επιπλέον θέλει και η γυναίκα μου να περπατάει αλλά με τα 2 παιδιά (η μικρή 4 μηνών και θηλάζει) είναι λίγο δύσκολο να βγαίνει από το σπίτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά διαδρόμου γυμναστικής (treadmill)

Στα πεζοδρόμια ίσα ίσα χωράει ένας. Δυο τρεις φορές που βγήκα στην παραλιακή να το κάνω ανεβοκατέβενα όλη την ώρα από το πεζοδρόμιο για να μη συγκρουστώ με τους άλλους, γιατί 2 μαζί δεν περνάμε δίπλα δίπλα.

Και πως πάνε τότε οι Χιώτες δυο-δυο.... ??? :ernaehrung004:

Να ρωτήσω κι εγώ τώρα.
Αλλά το περπάτημα;

Μπα, στον δρόμο θα συναντάς συνέχεια γυράδικα, καντίνες, της γριάς το μαλί, ζαμπονοκασερόπυτες, σοκοφρέτες, ντερλικατέτσεν, παταφρίτες ...και μετά πρέπει να τα χώσεις γιά κανένα κλάρκ γιά να ανέβεις σπίτι :flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Αγορά διαδρόμου γυμναστικής (treadmill)

Μπα, στον δρόμο θα συναντάς συνέχεια γυράδικα, καντίνες, της γριάς το μαλί, ζαμπονοκασερόπυτες, σοκοφρέτες, ντερλικατέτσεν, παταφρίτες ...και μετά πρέπει να τα χώσεις γιά κανένα κλάρκ γιά να ανέβεις σπίτι :flipout: :flipout: :flipout:

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Κανονικά ,εγώ κάθε φορά που επιστρέφω απο το γυμναστήριο περνάω μπροστά απο κάτι φαγάδικα και μου σπάνε τη μύτη.

Καλημέρα σε όλους.

Αισθάνομαι ως νεκροθάφτης, ξεθάβοντας αυτό το θέμα, αλλά είναι προτιμότερο από το να ανοίξω νέο ίδιο.

Ενδιαφέρομαι λοιπόν κι εγώ για την αγορά διάδρομου γυμναστικής, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Πριν αρχίσουν μερικοί να αντιπαραθετουν τα επιχειρήματα περί χρήσης γυμναστηρίων, να πω ότι με πολυμελή οικογένεια, πολλά παύουν να ισχύουν, σε σχέση με τις - προς τα κάτω όσον αφορά τα μέλη τους - οικογένειες ή τους ελεύθερους. Επιπλέον, αποδεσμεύει τους χρήστες από την διάθεση του καιρού για την άσκηση στην ύπαιθρο.

Με ενδιαφέρει η ανθεκτικότητα, η αξιοπιστία και η εγγύηση. Πρέπει να αντέχει 130 κιλά βάρους τουλάχιστον, να μπορεί να μαζεύει και το κόστος του να μην υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα 1000 .

Στα χαρακτηριστικά του, μετά από λίγη μελέτη, θα προτιμούσα να είναι με μοτέρ 2,75-3ΗΡ, με διάδρομο τουλάχιστον 130Χ48 και αντικραδασμικο όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν με ενδιαφέρει να έχει θήκες ροφημάτων, ηχεία και γενικά αξεσουάρ που δεν είναι αναγκαία για την χρήση που θέλω (βελτίωση φυσικής κατάστασης - απώλεια βάρους).

Η χρήση του θα είναι πρωτίστως για περπάτημα και ίσως ελαφρύ τζοκινγκ, με το τρέξιμο να είναι πάρα πολύ μικρής διάρκειας (και αυτό αν... στο μέλλον). Θα χρησιμοποιείται δε από 2 ενήλικες + 1 με 2 παιδιά, τουλάχιστον 3 φορές/εβδομάδα.

Κυρίως θα ήθελα τη γνώμη / συμβουλή όποιων μελών έχουν ήδη αγοράσει ή έχουν εμπειρία σε αυτό το θέμα.

Τέλος, κάθε πρόταση μάρκας/μοντέλου διαδρόμου, είναι ευπρόσδεκτη, όπως και καταστήματος αγοράς (Online με δυνατότητα παράδοσης ή πέριξ της Θεσσαλονίκης για φυσική παρουσία).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καταρχην,
μπραβο .... που βρηκες ενα ΤΕΤΟΙΟ νημα και το ξεθαψες.

Κατα δευτερον,
ενδιαφερομαι και εγω για διαδρομο (γιατι υπαρχει και o καιρος, που μας κρατα δεσμιους indoors).